Martin Henriksen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Martin Henriksen
Martin Henriksen (DF).jpg
Medlem af Folketinget
valgt i Københavns Storkreds, spidskandidat i Tårnbykredsen.
Folketingsmedlem 2005-
Parlamentarisk karriere Medlem af Udvalget vedr. Udlændinge og integrationspolitik, Uddannelsesudvalget, Forsvarsudvalget, Grønlandsudvalget, Sydslesvigudvalget, Færøudvalget og Europarådet.
Personlige detaljer
Født 25. januar 1980 (39 år) i Tårnby
Tårnby, Danmark
Politisk parti Dansk Folkeparti
Beskæftigelse Chauffør
Links
www.martinhenriksen.dk
Informationen kan være hentet fra Wikidata.

Martin Henriksen, født 25. januar 1980 i Tårnby, HF-student og siden 8. februar 2005 medlem af Folketinget, valgt for Dansk Folkeparti i Københavns Storkreds.

Baggrund[redigér | redigér wikikode]

Han er søn af Michael Henriksen og Majken Rugaard Henriksen. Han tog i 2004 HF-eksamen fra Frederiksberg HF-kursus, og arbejdede i 2004-2005 som chauffør i Kødbyen. Han har også arbejdet som bl.a. lagerarbejder, pædagogmedhjælper og postbud. 

Martin Henriksen har været ti måneder i Forsvaret som værnepligtig hos Gardehusarregimentet. 

Han har tidligere været næstformand for Dansk Folkepartis Ungdom i Københavns Amt, og har været opstillet som folketingskandidat siden 2004. Derudover har han siddet i Nørrebro Lokalråd. Folketingskandidat i Københavns Storkreds, spidskandidat i Tårnbykredsen.

Privat er han bosiddende i Dragør, hvor han bor med sin hustru Lea og parrets 3 børn. 

Biografi[redigér | redigér wikikode]

I Folketinget er Martin Henriksen sit partis medlem af Udvalget vedr. Udlændinge og integrationspolitik, Uddannelsesudvalget, Forsvarsudvalget, Grønlandsudvalget og Færøudvalget

Derudover sidder han i Sydslesvigudvalget som hører under Undervisningsministeriet. Han har siden 2012 været Dansk Folkepartis repræsentant i Europarådet, hvis opgaver bl.a. er at følge medlemslandenes udvikling indenfor demokrati og retsstat. 

Han har tidligere været formand for Socialudvalget og Uddannelsesudvalget.

Martin Henriksen er kendt som en kritiker af indvandringen til Danmark, ligesom han betegnes som en af de mere "islam-kritiske" politikere i Folketinget. Martin Henriksen har flere gange stillet forslag om at udvise kriminelle udlændinge og forbyde ekstreme foreninger. 

Martin Henriksen er tidligere blevet beskrevet som gammeldagskonservativ, og er fortaler for en række kulturinstitutioner herunder folkekirken og kongehuset, og han har fremhævet familien som en samfundsbærende institution. 

Martin Henriksen har tidligere været uddannelsesordfører og socialordfører, hvor han har arbejdet for flere midler til daginstitutioner, ældreområdet, uddannelsestilbud til unge handicappede og socialt udsatte børn og unge. 

Han har siden 2009 siddet i Dansk Folkepartis Hovedbestyrelse og Folketingsgruppens bestyrelse. Han overtog posten som gruppesekretær efter Søren Espersen, da denne blev næstformand i partiet. 

I juli 2015 modtog han ligesom alle andre folketingsmedlemmer gjorde, mange protestmails fra hvalaktivister, deriblandt var flere som indeholdt dødstrusler, der var også indtalt dødstrussel på hans telefonsvarer. Han overvejede at melde det til politiet.[1] Strømmen af de mange emails til folketingsmedlemmerne startede efter at der havde været to grindedrab (slagtning af grindehvaler) på Færøerne, hvor miljøorganisationen Sea Shepherd Conservation Society på andet år i træk fører kampagner mod grindedrab, som færinger har praktiseret i flere hundrede år og har fangststatistik over antal af slagtede hvaler og deres vægt i "skinn" tilbage til 1584.[2]

Kontroverser[redigér | redigér wikikode]

Om sit politiske engagement har Henriksen til Dansk Folkeblad udtalt, at han blev aktiv i politik for at "bekæmpe islam og denne fanatiske religions indflydelse på det danske samfund" [3]. Han har også beskrevet islam som en 'terrorbevægelse' [4].

I 2006 gjorde Martin Henriksen sig i et ugebrev på sin hjemmeside til talsmænd for at udlevere muslimske mænd til deres hjemlande, til tortur og forfølgelse. Udtalelserne førte til massiv kritik fra begge fløje i Folketinget, hvorefter han fjernede udtalelsen[5].

Martin Henriksen har gennem årene udnyttet sin ret til at stille spørgsmål til andre ministre, såsom Karen Hækkerup (S) og Inger Støjberg (V), ved at komme med nogle kontroversielle spørgsmål. Henriksen har spurgt om alt fra mavedans til om det er 'god stil' at ønske muslimer god Eid. [6]

I 2018 har Martin Henriksen deltaget i en demonstration med den højreekstremistiske organisaton For Frihed (tidl. Pegida), hvor han modtog en gave for sit arbejde for tildækningsforbuddet, også kendt som burkaforbuddet. Deltagelsen i demonstrationen er blevet mødt med kritik, da øvrige deltagere bl.a. omfattede erklærede nynazister. [7]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]