Martin Henriksen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Martin Henriksen
Martin Henriksen (DF).jpg
Medlem af Folketinget
valgt i Københavns Storkreds, spidskandidat i Tårnbykredsen.
Folketingsmedlem 2005-2019
Parlamentarisk karriere Medlem af Udvalget vedr. Udlændinge og integrationspolitik, Uddannelsesudvalget, Forsvarsudvalget, Grønlandsudvalget, Sydslesvigudvalget, Færøudvalget og Europarådet.
Personlige detaljer
Født 25. januar 1980 (41 år) i Tårnby
Tårnby, Danmark
Politisk parti Dansk Folkeparti
Beskæftigelse Chauffør
Links
www.martinhenriksen.dk
Biografi på folketinget.dk Redigér på Wikidata
Informationen kan være hentet fra Wikidata.

Martin Henriksen (født 25. januar 1980 i Tårnby) er en dansk politiker fra Dansk Folkeparti. Han var fra 8. februar 2005 til 5. juni 2019 medlem af Folketinget, hvor han repræsenterede Københavns Storkreds. Ved valget i 2019 opnåede Martin Henriksen ikke genvalg. I dag er Martin Henriksen folketingskandidat i Sjællands Storkreds, og kandidat til kommunalvalget i Stevns kommune. Martin Henriksen sidder i dag bl.a. i Dansk Folkepartis hovedbestyrelse og kulturministeriets Sydslesvigudvalg.

Martin Henriksen er også forfatter, og har sammen med tidligere DFU-formand Chris Bjerknæs udgivet bogen “Nationalt selvforsvar”, hvori Martin Henriksen bl.a. giver sit bud på hvordan Dansk Folkeparti kan genrejses. Martin Henriksen har også udgivet bogen “Vil du med på en rejse igennem kristendommen?”, som ikke er en politisk bog, men en bog der bl.a. gennemgår argumenterne for Guds eksistens, bibelske dilemmaer mm.

Baggrund[redigér | rediger kildetekst]

Han er søn af Michael Henriksen og Majken Rugaard Henriksen. Han tog i 2004 HF-eksamen fra Frederiksberg HF-kursus, og arbejdede i 2004-2005 som chauffør i Kødbyen. Henriksen har også arbejdet som bl.a. lagerarbejder, pædagogmedhjælper og postbud. Han har været ti måneder i Forsvaret som værnepligtig hos Gardehusarregimentet. 

Martin Henriksen har tidligere været næstformand for Dansk Folkepartis Ungdom i Københavns Amt, og har været opstillet som folketingskandidat siden 2004. Derudover har han siddet i Nørrebro Lokalråd. Folketingskandidat i Københavns Storkreds, spidskandidat i Tårnbykredsen.

Privat er han bosiddende på Stevns, hvor han bor med sin hustru Lea og parrets 3 børn. 

Biografi[redigér | rediger kildetekst]

I Folketinget var Martin Henriksen sit partis medlem af Udvalget vedr. Udlændinge og integrationspolitik, Uddannelsesudvalget, Forsvarsudvalget, Grønlandsudvalget og Færøudvalget

Han sad i en årrække som Dansk Folkepartis repræsentant i Europarådet, hvis opgaver bl.a. er at følge medlemslandenes udvikling indenfor demokrati og retsstat. 

Han har tidligere været formand for Socialudvalget og Uddannelsesudvalget.

Martin Henriksen er kendt som en kritiker af indvandringen til Danmark, ligesom han betegnes som en af de mere "islam-kritiske" politikere. Martin Henriksen har flere gange stillet forslag om at udvise kriminelle udlændinge og forbyde ekstreme foreninger. 

Martin Henriksen er troende kristen og er tidligere blevet beskrevet som gammeldagskonservativ, og er fortaler for en række kulturinstitutioner herunder folkekirken og kongehuset, og han har fremhævet familien som en samfundsbærende institution. 

Martin Henriksen har tidligere været uddannelsesordfører og socialordfører, hvor han har arbejdet for flere midler til daginstitutioner, ældreområdet, uddannelsestilbud til unge handicappede og socialt udsatte børn og unge. 

I juli 2015 modtog han ligesom alle andre folketingsmedlemmer gjorde, mange protestmails fra hvalaktivister, deriblandt var flere som indeholdt dødstrusler, der var også indtalt dødstrussel på hans telefonsvarer. Han overvejede at melde det til politiet.[1] Strømmen af de mange emails til folketingsmedlemmerne startede efter at der havde været to grindedrab (slagtning af grindehvaler) på Færøerne, hvor miljøorganisationen Sea Shepherd Conservation Society på andet år i træk fører kampagner mod grindedrab, som færinger har praktiseret i flere hundrede år og har fangststatistik over antal af slagtede hvaler og deres vægt i "skinn" tilbage til 1584.[2]

Martin Henriksen har også pga. andre trusler haft PET-beskyttelse i en periode.

Kontroverser[redigér | rediger kildetekst]

Om sit politiske engagement har Henriksen til Dansk Folkeblad udtalt, at han blev aktiv i politik for at "bekæmpe islam og denne fanatiske religions indflydelse på det danske samfund" [3]. Han har også beskrevet islam som en 'terrorbevægelse'.[4]

I 2006 skrev Martin Henriksen i et ugebrev på sin hjemmeside, at han gik ind for at udlevere muslimske mænd, som var involveret i æresdrab, til deres hjemlande til tortur og forfølgelse. Udtalelserne førte til massiv kritik fra begge fløje i Folketinget, hvorefter han fjernede udtalelsen.[5]

Martin Henriksen har gennem årene udnyttet sin ret til at stille spørgsmål til ministre, såsom Karen Hækkerup (S) og Inger Støjberg (V), ved at komme med nogle kontroversielle spørgsmål. Henriksen har spurgt om alt fra mavedans til om det er 'god stil' at ønske muslimer god Eid.[6]

I 2018 deltog Martin Henriksen i en demonstration med den højreekstremistiske organisaton For Frihed (tidligere Pegida), hvor han modtog en gave for sit arbejde for tildækningsforbuddet, også kendt som burkaforbuddet. Hans deltagelse i demonstrationen blev mødt med kritik, da øvrige deltagere bl.a. omfattede erklærede nynazister.[7]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]