Bent Bøgsted

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Bent Bøgsted
Medlem af Folketinget
valgt i Nordjyllands Amtskreds
Folketingsmedlem 20. november 2001
Ordførerskaber Arbejdsmarkedsordfører
Personlige detaljer
Født 4. januar 1956 (65 år)
Dybvad
Politisk parti Dansk Folkeparti
Beskæftigelse Folketingsmedlem
Links
Biografi på folketinget.dk Redigér på Wikidata

Bent Gunnar Bøgsted (født 4. januar 1956) er en dansk politiker, som har repræsenteret Dansk Folkeparti i Folketinget siden 2001 samt Frederikshavn Kommunes byråd.

Baggrund[redigér | redigér wikikode]

Bent Gunnar Bøgsted blev født den 4. januar 1956 i Brønderslev, Serritslev Sogn som søn af forhenværende landmand Mandrup Verner Bøgsted og Kirsten Margrete Bøgsted.[1]

Han er gift med Hanne Bøgsted, med hvem han har syv børn.[1]

Politisk karriere[redigér | redigér wikikode]

Formand for Dansk Folkeparti i Sæby/Dronninglund fra 1999 og opstillet til kommunal- og amtsrådsvalgene i 1997 og 2001. Medlem af bestyrelsen i Skæve Borgerforening fra 2001, af bestyrelsen for Dronninglund Gymnasium og af bestyrelsen i Kommuneforeningen i Nordjylland fra 1998 samt medlem af Hjemmeværnets Distriktsudvalg Nordjylland fra 1998.

Partiets kandidat i Hobrokredsen fra 20. jan. 2001.

Kontroverser[redigér | redigér wikikode]

I januar 2015 blev han taget i at påkøre en bil på en parkeringsplads i Frederikshavn, og forlade stedet uden at orientere ejeren om episoden. Episoden blev opdaget af en lokal politibetjent, og Bøgsted beklagede efterfølgende og undskyldte med at han "havde en helt igennem dårlig dag".[2]

Hæder[redigér | redigér wikikode]

27. april 2012 blev han Ridder af Dannebrog.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Gilbert Stuart Williamstown Portrait of George Washington.jpgArtiklen om politikeren Bent Bøgsted kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.