Michael Bennet

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Michael Bennet
Michael Bennet by Gage Skidmore.jpg
Bennet i 2019
Personlige detaljer
Født 28. november 1964
New Delhi, Delhi, Indien
Politisk parti Demokrat
Uddannelses­sted Yale Law School
Wesleyan University
Links
Michael Bennets hjemmeside
Informationen kan være hentet fra Wikidata.

Michael Farrand Bennet (født 1964 i New Delhi i Indien) er en amerikansk politiker.

Bennet var kandidat til at blive Demokraternes præsidentkandidat til præsidentvalget i november 2020.[1] Han havde problemer med at slå ordentligt igennem til vælgerskaren og trak sig derfor den 11. februar 2020.[2]

Levned[redigér | redigér wikikode]

Bennets far Douglas Bennet var da sønnen blev født rådgiver for den daværende amerikanske ambassadør i Indien, Chester B. Bowles, og boede derfor med sin kone Susanne Bennet i Indien. Senere arbejdede Bennet senior som rådgiver for den amerikanske vicepræsident Hubert H. Humphrey.

Michael Bennet voksede for det meste op i Washington, D.C.. Han viste politisk interesse og var i skoleferien bud i USAs kongres. Han tog sin uddannelse ved Wesleyan University og Yale University.

Bennets politiske karriere begyndte under Bill Clintons regeringstid, da han som knap 30 år gammel blev rådgiver til vicejustisminister Philip Heymann. Under Jamie Gorelick og Eric Holder fortsatte han i den funktion. Også faren Douglas arbejdede for Clinton, som viceudenrigsminister for internationale forbindelser.

I oktober 1997 blev Bennet gift med med statsadvokat Susan Daggett. De bosatte sig i 2001 i Denver (Colorado).

Michael Bennets blev i januar 2009, af guvernør Bill Ritter som efterfølger for Ken Salazar som demokratisk senator for Colorado. Salazar var blevet udpeget af Barack Obama til indenrigsminister.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

USAStub
Denne artikel om en amerikansk politiker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Politiker