Mimi Jakobsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Mimi Jakobsen
Født 9. november 1948Rediger på Wikidata
KøbenhavnRediger på Wikidata
Politisk parti Centrum-Demokraterne, SocialdemokratietRediger på Wikidata
Far Erhard JakobsenRediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Københavns UniversitetRediger på Wikidata
Beskæftigelse PolitikerRediger på Wikidata
Arbejdsgiver Københavns UniversitetRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Mimi Vibeke Jakobsen (født 19. november 1948 i København) er forhenværende generalsekretær for Red Barnet, forhenværende formand for Centrum-Demokraterne og forhenværende minister.[1][2]

Mimi Jakobsen er datter af folketingsmedlem Erhard Jakobsen og porcelænsmalerinde Kate Jakobsen (født Larsson). Hun voksede op på Amager og senere i Gladsaxe. Hun gik i folkeskolen 1954-64 og blev i 1967 student fra Gladsaxe Gymnasium.

Hun blev 6. juni 1981 gift med stadsbibliotekar Svend Horneman Stilling, men ægteskabet blev opløst. Hun blev derpå gift med Bengt Burg, men dette ægteskab opløstes i 2000. i 2008 blev hun gift med Mogens Lund Jensen. Hun har to sønner, som er født i 1982 og 1989.

Mimi Jakobsen blev opstillet for Centrum-Demokraterne i Nykøbing Falster-kredsen fra 1974 og valgt til Folketinget første gang i Storstrøms Amtskreds ved valget i 1977. Hun blev derefter valgt i Københavns Amtskreds ved valget i 1979 frem til valget i 2001, hvor CD ikke nåede over spærregrænsen. I denne periode var hun opstillet i Gladsaxekredsen fra 1979 og i 1981 tillige i Glostrupkredsen; fra 1983 i Gladsaxekredsen, fra 1988 tillige i Lyngbykredsen og fra 1990 i Gladsaxekredsen.

I 1997-98 var Mimi Jakobsen sygemeldt i fem måneder efter at være blevet bidt af en skovflåt, hvilket bl.a. medførte lammelser i ansigtet.

Hun blev Kommandør af Dannebrogordenen i 1984 og kommandør af 1. grad i 1997.

Den 21. december 2006 blev det offentliggjort, at hun havde meldt sig ind i Socialdemokratiet. Hun har efterfølgende meldt sig ud igen.[kilde mangler]

Ministerposter[redigér | redigér wikikode]

Andre poster[redigér | redigér wikikode]

Bøger[redigér | redigér wikikode]

  • Politik i virkeligheden (Aschehougs forlag, 1994)
  • Vendepunkter (Politikens forlag, 2016)

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Gilbert Stuart Williamstown Portrait of George Washington.jpgArtiklen om politikeren Mimi Jakobsen kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.