Spring til indhold

Orgi-E

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Orgi-E
Orgi-E (2015)
Information
PseudonymOrgi-E
Klamfyr
FødtEmil Simonsen
5. september 1979 (44 år)
Danmark Rediger på Wikidata
StatsborgerKongeriget Danmark Rediger på Wikidata
GenreRap
Hip-hop
BeskæftigelseRapper
Medlem afSuspekt Rediger på Wikidata
Aktive år1999-nu
Associeret medFull Impact Productions
F1RSTEHOLDET
Instrumenter
Vokal Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Emil Simonsen (født 5. september 1979), kendt under kunstnernavnet Orgi-E og Klamfyr, er en dansk hiphopper, og medlem af den danske rapgruppe Suspekt sammen med Bai-D og Rune Rask. Gruppen debuterede i 1999 med albummet Suspekt og har siden udgivet albumsene Ingen Slukker The Stars (2003), Prima Nocte (2007), Elektra (2011), 100% Jesus (2017) og Sindssyge Ting (2020).

Orgi-E har ligeledes medvirket i supergruppen Selvmord (i 2008 med Bai-D, Jonas Vestergaard, Rune Rask og L.O.C.) og i rapgruppen F1RSTEHOLDET (i 2013 sammen med Jooks, Baya, Bai-D og Marwan). Som solo artist har han udgivet albummet Klamfyr (2012) og i samarbejde med rapper Troo.L.S udgivet albummet Forklædt Som Voksen (2005). Igennem sin karriere har Orgi-E (sammen med Suspekt) modtaget flere priser, heriblandt en MTV award for ”Bedste danske navn” og P3 Guld Pris for "Årets Gennembrud" i 2008.

Udover at producere musik, ejer Orgi-E, sammen med Suspekt, pladeselskabet Tabu Records, som står bag udgivelser af bl.a. Veto, The Floor Is Made of Lava, Marwan, Kasper Spez og F.U.K.T.

Baggrund[redigér | rediger kildetekst]

Simonsen blev født den 5. september 1979[1] og voksede op i Albertslund.[2] Kunstnernavnet Orgi-E fik han, fordi han som 14-årig havde sex for første gang i et gruppesamleje med en ven og to veninder.[2]

Diskografi[redigér | rediger kildetekst]

Orgi-E[redigér | rediger kildetekst]

Suspekt[redigér | rediger kildetekst]

Andre album[redigér | rediger kildetekst]

Videografi[redigér | rediger kildetekst]

Filmografi[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

MusikSpire
Denne danske musikrelaterede biografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi