Pave Nikolaus 2.

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Pave Nikolaus 2.
Født 990'erne Rediger på Wikidata
château de Chevron
Valgt 30. januar 1059 Rediger på Wikidata
Død 27. juli 1061 Rediger på Wikidata
Firenze Rediger på Wikidata
Dødsårsag malaria Rediger på Wikidata
Hvilested Cattedrale di Santa Maria del Fiore Rediger på Wikidata

Nikolaus 2. (død 27. juli 1061) (1059—61) var kendt som Gerhard fra Burgund. Han blev valgt af kardinalerne ved et møde i Siena 28. december 1058 og blev indsat den følgende måned. Han havde en modpave, Benedikt 10., som imidlertid hurtigt underkastede sig. 1059 holdt Nikolaus en påskesynode i Rom, ved hvilken lejlighed Berengar af Tours blev tvunget til at tilbagekalde sin nadverlære. Navnlig er denne synode dog betydningsfuld, fordi den traf forskellige vigtige bestemmelser vedrørende pavevalget. Dette blev lagt i hænderne på kardinalerne, og kejseren skulle kun have sanktionsret over for den af kardinalerne valgte. På en synode i Melfi i 1059 anerkendte Nikolaus Robert Guiscard som hertug over Apulien, Calabrien og Sicilien og Richard Drengot som fyrste af Capua, mod til gengæld at få væbnet hjælp fra deres normanniske riddere.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.
PaverSpire
Denne pavebiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi