Pave Felix 1.

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Pave Felix 1.
Pope Felix I.jpg
Født 200-tallet
Rom
Valgt 5. januar 269
Død 30. december 274
Rom
Festdag 30. december
Emblem of the Papacy SE.svg

Pave Felix 1. var pave fra 3. januar 269 frem til sin død 30. december 274. (begravet i Calixtus-katakomberne), helgen. Festdag 30. maj.

Der findes ikke særligt meget information om hans pontifikat, men han synes at have givet kirkelig sanktion til den årlige messe ved martyrernes grave, som det allerede var tradition, samt at have lavet love om hvordan kirken konsekreres. Under sit pontifikat afgjorde kejser Aurelian biskoppernes strid i Antiokia således, at kirken skulle indvies af den biskop, med hvilken biskopperne i Italien og i byen Rom stod i kirkelig forbindelse.

Et fragment af et brev til biskop Maximus af Alexandria, som var imod doktrinerne om treenigheden og inkarnationen i polemik mod Paulus af Samosata, er sandsynligvis skrevet af Felix, men der findes endda et flertal andre breve, som sandsynligvis er blevet tilskrevet ham falsk.

Ifølge overleveringer bekymrede han sig meget for de kristne, der blev forfulgt under kejser Aurelian, hvilket har ført til, at nogen mener, at hans kanonisering således er noget uberettiget.[kilde mangler]

Foregående: Paverækken
Pave Felix 1.
254-257
Efterfølgende:
Dionysius
260-268
Eutychianus
275-283
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til: