Pokémon (102-151)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Pokémon er skabt af Satoshi Tajiri i samarbejde med den japanske spiludvikler Nintendo. Pokémon er nogen eventyrlige figurer, der er skabt til at kunne dyste mod andres Pokémon, og samtidig skal man passe dem og hjælpe dem hvis de er i fare.

Der findes 721 Pokémon, men i spillet er der kun 151 med

Goldeen[redigér | redigér wikikode]

Nummer: 118 Type: Water Udvikler sig fra: Ingen Udvikler sig til: Seaking

Goldeen (トサキント Tosakinto) er en fisk af Water (vand) typen, og blev introduceret i spillene Pokémon Red og Pokémon Blue. Den har mulighed for at udvikle sig til Seaking på level 33.

Ved siden af Pokémon-serien, optræder Goldeen desuden også i Smash Bros.-spillene, hvor den bruger det uskadelige Splash-angreb. Goldeen er også med i det kommende Wii-spil, Smash Bros. Brawl.

Starmie[redigér | redigér wikikode]

Nummer: 121 Type: Water/ Psychic Udvikler sig fra: Staryu Udvikler sig til: Ingen

Starmie (スターミー Sutāmī) er en Pokémon der lever i vand, og har udseende som en søstjerne. For at udvikle en Staryu til Starmie, er det nødvendigt at bruge en Water Stone. Starmie bevæger sig gennem vand ved at snurre rundt, i stil med en propel.

Mr. Mime[redigér | redigér wikikode]

Nummer: 122 Type: Psychic Udvikler sig fra: Mime Jr. Udvikler sig til: Ingen

Mr. Mime (バリヤード Bariyādo, Barriered i de japanske versioner), kendt som "Barriere Pokémonen", en en menneskelignende Pokémon med udseende som en mimer. Mr. Mime har en rund, hvid krop med en hvis plet i midten.

Scyther[redigér | redigér wikikode]

Nummer: 123 Type: Bug/ Flying Udvikler sig fra: Ingen Udvikler sig til: Scizor

Scyther (ストライク Sutoraiku, Strike i de japanske versioner) er en Pokémon med udseende som en knæler. dens engelske navn var originalt planlagt til at være Stryke, hvilket blev afsløret i Nintendo Official Magazine "Pokémon Special #2" i 1999.

Jynx[redigér | redigér wikikode]

Nummer: 124 Type: Ice/ Psychic Udvikler sig fra: Smoochum Udvikler sig til: Ingen

Jynx (ルージュラ Rūjura, Rougela i de japanske versioner), kendt som en menneskelignende Pokémon, er en Pokémon der kun kan findes som hunkøn.

Electabuzz[redigér | redigér wikikode]

Nummer: 125 Type: Electric Udvikler sig fra: Elekid Udvikler sig til: Electivire

Electabuzz (エレブー Erebu, Eleboo i de japanske versioner) er en Pokémon, der får føde fra elektricitet. Originalt havde den ingen form for udvikling, men i Pokémon Gold og Silver blev en pre-udvikling ved navn Elekid introduceret. Og i Pokémon Diamond og Pearl blev yderligere en udvikling tilføjet, ved navn Electivire.

Magmar[redigér | redigér wikikode]

Nummer: 126 Type: Fire Udvikler sig fra: Magby Udvikler sig til: Magmortar

Magmar (ブーバー Būbā, Boober i de japanske versioner) er født i nærheden af en aktiv vulkan, og om muligt bruger den hele sit liv der, eller i det mindste på et sted varmt nok til, at opretholde sin kropstemperatur på 3.300 grader Fahrenheit.

Pinsir[redigér | redigér wikikode]

Nummer: 127 Type: Bug Udvikler sig ikke

Pinsir (カイロス Kairosu, Kailios ide japanske versioner) er en Pokémon af insekt-typen, og minder mest om en hjortebille, dækket af et tykt exoskelet.

Tauros[redigér | redigér wikikode]

Nummer: 128 Type: Normal Udvikler sig ikke

Tauros (ケンタロス Kentarosu, Kentauros i de japanske versioner) er en Pokémon med udseende som en tyr, og er kendt for sin voldelige udfoldelse og larmende, aggressivt temperament i almindelighed.

Magikarp[redigér | redigér wikikode]

Nummer: 129 Type: Water Udvikler sig fra: Ingen Udvikler sig til: Gyarados

Magikarp (コイキング Koikingu, Koiking) er en Pokémon der ses ofte, og kan overleve i floder, søer og have.

Gyarados[redigér | redigér wikikode]

Nummer: 130 Type: Water/ Flying Udvikler sig fra: Magikarp Udvikler sig til: Ingen

Gyarados (ギャラドス Gyaradosu) er den udviklede form af Magikarp. Det er en dramatisk stor forandring fra Magikarp, der går fra at være en lille fisk til en lang, dragelignende søslange.

I Pokémon-serien mødes også den såkaldte Red Gyarados, der usædvanligt nok er rød i kontrast til Gyarados' normale blå farver. Den nævnes første gang i Pokémon Gold og Silver, hvor den findes i Lake of Rage, nord for Mahogany Town. Senere bliver den også nævnt i Pokémon Diamond og Pearl, som det første i spillet.

Lapras[redigér | redigér wikikode]

Nummer: 131 Type: Water/ Ice Udvikler sig ikke

Lapras (ラプラス Rapurasu) er en søskildpadelignende Pokémon, med et skjold lavet af sten på ryggen. De har en venlig personlighed, og er intelligente nok til at kunne forstå mennesker.

Ditto[redigér | redigér wikikode]

Nummer: 132 Type: Normal Udvikler sig ikke

Ditto (メタモン Metamon i de japanske versioner) er en Pokémon, der kan omformere sig om til andre Pokémon, hvilket også er dens eneste angrebsteknik.

Ditto har intet køn, og har endvidere den specielle egenskab, at den kan parre sig med alle Pokémon, der kan parre sig. Hvis Ditto forsøges parret med andre end en Ditto, vil det give den anden Pokémon. Parring af Pokémon blev indført i Pokémon Gold og Silver til Game Boy Color.

Ditto ligner en lille slimklat, er ca. 1 meter høj og tilhører typen af Normal Pokémon. I Pokémon Emerald fanger man den i Dersret Underpas som det eneste sted. Ditto kan ikke fås i Pokémon Ruby og Sapphire.

Eevee[redigér | redigér wikikode]

Nummer: 133 Type: Normal Udvikler sig fra: Ingen Udvikler sig til: Vaporeon, Jolteon, Flareon, Espeon, Umbreon, Leafeon eller Glaceon

Eevee (イーブイ Ībui, Iibui i de japanske versioner) er en ekstremt sjælden Pokémon med en ustabil genetisk kode, hvilket har resulteret i, at det er den Pokémon der har flest forskellige udviklinger.

I Pokémon Red og Blue, kunne den udvikle sig til Vaporeon, Jolteon eller Flareon. Dette blev gjort med henholdsvis en vand-, lyn- eller ildsten.

I Pokémon Gold og Silver fik den yderligere to udviklinger. Det var Espeon og Umbreon. Eevee udvikles til Espeon eller Umbreon ved få Eevees "happiness" fyldt. Eevee bliver til Espeon, hvis det er dag og Umbreon, hvis det er nat.

I Pokémon Diamond og Pearl fik Eevee endnu to udvivklinger tilføjet. Det var Leafeon og Glaceon. Eevee udvikles til Leafeon ved at gå ét level op ved Moss Rock. Eevee kan også udvikle sig til Glaceon ved at gå ét level op ved Ice Rock.

Vaporeon[redigér | redigér wikikode]

Nummer: 134 Type: Water Udvikler sig fra: Eevee Udvikler sig til: Ingen

Vaporeon (シャワーズ Shawāzu, Showers i de japanske versioner) er en af udviklingerne af Eevee, forsaget af stråling fra en Water Stone.

Jolteon[redigér | redigér wikikode]

Nummer: 135 Type: Electric Udvikler sig fra: Eevee Udvikler sig til: Ingen

Jolteon (サンダース Sandāsu, Thunders i de japanske versioner) er en af udviklingerne af Eevee, forsaget af stråling fra en Thunderstone.

Flareon[redigér | redigér wikikode]

Nummer: 136 Type: Fire Udvikler sig fra: Eevee Udvikler sig til: Ingen

Flareon (ブースター Būsutā, Booster i de japanske versioner) er en af udviklingerne af Eevee, forsaget af stråling fra en Fire Stone.

Porygon[redigér | redigér wikikode]

Nummer: 137 Type: Normal Udvikler sig fra: Ingen Udvikler sig til: Porygon2

Porygon (ポリゴン Porigon) er den første menneskeskabte Pokémon, resultatet af lang tids forskning hos Silph Co. Den består udelukkende af programmeringskoder, hvilket gør den i stand til fuldkommen at kunne konvertere sig selv tilbage til programdata. Dette giver den også mulighed for at bevæge sig frit i cyberspace.

Omanyte[redigér | redigér wikikode]

Nummer: 138 Type: Rock/ Water Udvikler sig fra: Ingen Udvikler sig til: Omastar

Omanyte (オムナイト Omunaito, Omnite i de japanske versioner) er en Pokémon der uddøde for lang tid siden.

Omastar[redigér | redigér wikikode]

Nummer: 139 Type: Rock/ Water Udvikler sig fra: Omanyte Udvikler sig til: Ingen

Omastar (オムスター Omusutā, Omstar i de japanske versione) er udviklingen af Omanyte, og er ligesom denne uddød.

Kabuto[redigér | redigér wikikode]

Nummer: 140 Type: Rock/ Water Udvikler sig fra: Ingen Udvikler sig til: Kabutops

Kabuto (カブト) er en Pokémon der menes at være uddød. Det er muligt at genoplive dem fra fossiler, men det siges også at der er blevet set allerede levende eksempler.

Mewtwo[redigér | redigér wikikode]

Nummer: 150 Type: Psychic (telepati) Udvikler sig fra: (kan ikke ændres) Udvikler sig til: (kan ikke ændres)

Mewtwo er en Pokémon, og er nr. 150 ifølge Pokédexen. Den tilhører gruppen af Psychic (telepati).

Det siges at Mewtwo er en af de sværeste Pokèmon at fange, og der er størst chance for at man fanger den hvis man bruger en såkaldt Masterball til det.

Det lykkedes for nogle Pokèmon-forskere, at tage noget DNA fra en forhistorisk legendarisk Pokèmon ved navn Mew (nr. 151 nedenfor), som er verdens sjældneste Pokèmon. Mewtwo blev skabt ud fra dette DNA i et laboratorium, på en ø i Pokèmon-verdenen ved navn Cinnabar Island.

Mewtwo er ekstrem aggresiv, og kan ikke holde ud at være i en almindelig Poké Ball.

Mew[redigér | redigér wikikode]

Nummer: 151 Type: Psychic Udvikler sig fra: (kan ikke ændres) Udvikler sig til: (kan ikke ændres)

Mew er en Pokémon. Den er den eneste Pokémon fra Pokémon Red og Pokémon Blue, der ikke kunne fås i selve spillet, uden enten at udnytte en fejl i spillet. De andre 150 Pokémon'er kan fås ved at spille begge spil, da nogle af pokémonerne ikke er tilgænglige i blå og andre i rød.

Mew kan også fås gennem en Nintendo Event. Da spillene blev udgivet vidste offentligheden ikke, at der var 151 Pokémon'er i spillet.

I de senere Pokémon-spil, har der været lignende "hemmelige" figurer, der kun kan fås gennem Nintendo Eventer. Celebi er eksempelvis Pokémon'en i Pokémon Silver og Pokémon Gold, der kun kan fås gennem en Nintendo Event, eller ved hjælp af en GameShark.

Mew har den specielle egenskab, at den kan lære alle angreb gennem TM'er og HM'er.

Se også[redigér | redigér wikikode]


Anime- eller mangafigurStub
Denne artikel om en anime- og/eller mangafigur er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.