Pokémon Diamond og Pearl

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Pokémon Diamond og Pearl
Del af Pokémon-serien
International Pokémon logo.svg
Pokémon-franchisens logo.
Generelle oplysninger
Udvikler Game Freak
Udgiver Nintendo
The Pokémon Company
Serie Pokémon
Regissør Junichi Masuda Rediger på Wikidata
Designer Satoshi Tajiri
Junichi Masuda
Distributør Nintendo Rediger på Wikidata
Udgivet Japan 28. september 2006
USA 22. april 2007
Australien 21. juni 2007
Den Europæiske Union 27. juli 2007
Genre RPG
Spiltype Singleplayer
Multiplayer
Platforme Nintendo DS
Medier 512-megabit Nintendo DS Game Card
Aldersgrænse CERO: A
ESRB: E
OFLCA: PG
PEGI: 3+
Pokémon–kronologi
Efterfulgte Emerald
Fortsættes i Platinum
Eksterne links
Pokémon Diamond og Pearls hjemmeside
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Pokémon Diamond (ポケットモンスター ダイヤモンド Poketto Monsutā Daiyamondo, Pocket Monsters Diamond) og Pokémon Pearl (ポケットモンスター パール Poketto Monsutā Pāru, Pocket Monsters Pearl) udgør fjerde generation i Pokémon-spilserien. Efterfølgende blev også Pokémon Platinum udgivet som del af samme generation. Spillene foregår i Sinnoh-regionen. Med denne generation kommer antallet af Pokémon i alt op på 493.

Spillene blev udgivet i 2006 i Japan af Game Freak og Nintendo og kom til resten af verden i 2007.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Spillene starter i Twinleaf Town, hvor du bor sammen med din mor. I samme by bor også din konkurrenceglade ven, som en dag, efter at have set et TV-program om den røde Gyarados, Red Gyarados, vil have dig med til Lake Verity for at lede efter den.

Derude står Proffesor Rowan og hans assistent Dawn. De går, men glemmer deres mappe. Dig og din ven går nysgerrige hen til mappen, men til jeres forbløffelse bliver I angrebet af to Starly. I åbner mappen, hvori der ligger tre pokéball, der indeholder tre Pokémon; Turtwig, Chimchar & Piplup.

Du vælger en Pokémon og gør klar til kamp. Efter at have vundet, kommer Dawn tilbage for at hente mappen, men bliver overrasket over, at I har taget en pokéball hver. Hun går, og lidt efter følger I efter. I står og venter, og Proffesor Rowan begynder at snakke med jer omkring den pokemon I tog. De går, efter at I er blevet bedt om at møde dem i Sandgem Town. I følger efter, og I får udleveret en pokédex i Rowans laboratorie. Dit eventyr er startet.

Du starter nu din færd, for at fylde den udleverede pokédex, og for at vinde de eftertragtede enblemer (gym badges). Du vil komme igennem en længere historie om Team Galactic, der vil udnytte Palkias (i Pearl) eller Dialgas (i Diamond) kræfter til at ødelægge den gamle verden og skabe en ny. Det er dit job at forhindre dette i at ske.

Relaterede spil[redigér | redigér wikikode]

Pokémon Platinum[redigér | redigér wikikode]

Nuvola apps download manager2-70%.svg Hovedartikel: Pokémon Platinum.

Pokémon Platinum (ポケットモンスタープラチナ Poketto Monsutā Purachina, "Pocket Monsters Platinum") er en opdateret udgave af Diamond og Pearl, i stil med Pokémon Yellow, Crystal og Emerald.[1][2] Det blev udgivet til Nintendo DS i Japan den 13. september 2008,[3] i USA den 22. marts 2009,[4][5] og i Australien og Europa den 14. maj 2009[6] og den 22. maj 2009.[7]

Pokémon Battle Revolution[redigér | redigér wikikode]

Pokémon Battle Revolution er det første Pokémon-spil, som blev udgivet til Wii. Det er også det første Wii-spil, der benytter Nintendo Wi-Fi Connection i Japan og Nordamerika og det første Wii-spil, der interagerer trådløst med Nintendo DS.

My Pokémon Ranch[redigér | redigér wikikode]

Nuvola apps download manager2-70%.svg Hovedartikel: My Pokémon Ranch.

My Pokémon Ranch er et Wii-spill udviklet af Ambrella og udgivet gennem WiiWare-downloadservicen. Det blev oprindeligt udgivet i Japan den 25. marts 2008 og kom til Nordamerika den 9. juni og Europa den 4. juli 2008 og kostede 1000 Wii Points. Som med GameCube-spillet Pokémon Box: Ruby and Sapphire kan man i Pokémon Ranch opbevare og organisere sine Pokémon fra Diamond og Pearl. Pokémon overført til My Pokémon Ranch er vist med 3D-modeller og kan interagere med spillerens Miis.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Vore, Bryan (april 2009). "Pokémon Platinum review". Game Informer (192): 90. 
  2. ^ "Pokemon Platinum revealed, set for fall release in Japan - Joystiq". Hentet 26. maj 2008. 
  3. ^ Gifford, Kevin (3. september 2008). "Running the Gamut of Famitsu RPG Reviews". 1UP.com. Hentet 21. september 2008. 
  4. ^ "Pokémon Platinum Version". pokemon.com. Hentet 17. december 2008. 
  5. ^ "Pokémon Platinum Version". Nintendo. Hentet 22. marts 2009. 
  6. ^ "Pokemon Platinum hits Australia this May". GoNintendo. 24. marts 2009. Hentet 24. marts 2009. 
  7. ^ East, Tom (2. december 2009). "News: Pokemon Platinum Release Date Confirmed". Official Nintendo Magazine. Arkiveret fra originalen 29. marts 2009. Hentet 22. marts 2009. 


computerspilSpire
Denne computerspilsrelaterede artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.