Pokémon Red og Blue

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Pokémon Red & Blue
Del af Pokémon-serien
International Pokémon logo.svg
Pokémon-franchisens logo.
Generelle oplysninger
Udvikler Game Freak
Udgiver Nintendo
Serie Pokémon
Regissør Satoshi Tajiri Rediger på Wikidata
Designer Satoshi Tajiri
Ken Sugimori
Producent Shigeru Miyamoto Rediger på Wikidata
Programmør Junichi Masuda Rediger på Wikidata
Komponist Junichi Masuda Rediger på Wikidata
Distributør Nintendo eShop Rediger på Wikidata
Udgivet Game Boy, Red og Green
Japan 27. februar 1996
Game Boy, Blue
Japan 15. oktober 1996
(CoroCoro Comic)
Japan 10. oktober 1999
(Butikker)
Game Boy, Red og Blue
USA 28. september 1998
Australien 23. oktober 1998
Den Europæiske Union 5. oktober 1999
Nintendo 3DS
27. februar 2016
Genre RPG
Spiltype Singleplayer
Multiplayer
Platforme Game Boy
Medier 8 megabit cartridge
Aldersgrænse ESRB: E
OFLC: G
Pokémon–kronologi
Efterfulgte Yellow
Eksterne links
Pokémon Red & Blues hjemmeside
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Pokémon Red (ポケットモンスター 赤 Poketto Monsutā Aka, "Pocket Monsters Red") og Pokémon Blue (ポケットモンスター 青 Poketto Monsutā Ao, "Pocket Monsters Blue") er de første to spil i Pokémon-serien, og blev udgivet til Game Boy.

I spillet kan er der i alt 151 Pokémon (Pokémon (1-51)Pokémon (52-101) og Pokémon (102-151)), hvor nogle dog skal byttes fra det andet spil, mens en enkelt, Mew, kun kan fås gennem en Nintendo Event eller igennem en fejl i spillet. Sådan en event blev afholdt i Danmark, hvor Bergsala rejste rundt og uddelte dem gratis til alle.

Versionsforskelle[redigér | redigér wikikode]

Pokémon Blue og Pokémon Red er udgivet som to forskellige spil, men er reelt ens. Der er tre forskelle mellem de to spil.

Den første er kasseternes udseende. Det er ikke det store, men det gør dem let at kende fra hinanden. Pokémon Blue har en blå kassette med en Blastoise på forsiden, mens Pokémon Red har en rød kassette med en Charizard.

Den anden forskel er, de navne, der bliver foreslået til ens person i starten af spillet. I Pokémon Blue bliver man foreslået at hedde Gary og ens rival Ash, mens man i Pokémon Red bliver foreslået at hedde Ash og ens rival Gary.

Den tredje forskel er de Pokémon man kan fange. Langt størstedelen af de Pokémon, man kan fange i de to spil er ens, men der er to set bestående af 11 Pokémon hver, der kun kan fås i den ene eller anden version.[1] Dette betyder, man skal bruge begge versioner for at få alle Pokémon.

Bytning[redigér | redigér wikikode]

I Pokémon spillenede, kan man bytte sine Pokémon'er med andre Pokémon spil. Grundlæggende er der to måder at bytte på. Enten kan man bytte med et andet Game Boy spil eller et spil til Nintendo 64.

For at bytte med et andet Game Boy spil, skal man bruge to Pokémon spil, to Game Boy'er og et link kabel. I Pokémon Red og Blue er det muligt at bytte Pokémon med Pokémon Blue, Pokémon Red, Pokémon Yellow, Pokémon Silver og Pokémon Gold. Der er ingen begrænsninger på, hvilke Pokémon man kan bytte fra Pokémon Blue til de andre spil. Dog er det ikke alle Pokémon fra Pokémon Silver og Pokémon Gold, der kan byttes til Pokémon Blue, hvilket skyldes, at der er Pokémon med i Silver og Gold, der ikke er i Pokémon Blue. Når man bytter mellem disse spil, skal begge spil afgive en Pokémon som det andet spil får.

For at bytte med en Nintendo 64, skal man bruge Pokémon Red eller Blue, en Nintendo 64, en Transfer Pak og enten spillet Pokémon Stadium eller spillet Pokémon Stadium 2. Bytningen er ikke som mellem to Pokémon spil til Game Boy. Når man bytter her, kan man bytte hele Bokse af gangen. Ydermere kan man nøjes med at overføre dem og dermed kun føre Pokémon den ene vej. Pokémon Stadium og Pokémon Stadium 2 giver desuden mulighed for at bytte direkte mellem to Pokémon Game Boy spil, hvis man har en ekstra Transfer Pak.

Det bemærkes altså, at man på ingen måde kan overføre Pokémon fra Game Boy Advance spillene til nogle af de spil der blev udgivet før. Dette skyldes bl.a., at linkkablerne mellem to Game Boy's og to Game Boy Advance's ikke bruger samme elektriske spænding.

Andre versioner[redigér | redigér wikikode]

Pokémon Green[redigér | redigér wikikode]

Pokémon Green (ポケットモンスター 緑 Poketto Monsutā Midori, "Pocket Monsters Green") var det spil der originalt blev udgivet samtidig med Pokémon Red i Japan. Det blev dog aldrig udgivet i hverken Europa eller USA, da den i stedet blev erstattet med den forbedrede Pokémon Blue.[2] Genudgivelsen ved navn Pokémon LeafGreen repræsenterer den dog, i stedet for Blue.

Pokémon Yellow[redigér | redigér wikikode]

Nuvola apps download manager2-70%.svg Hovedartikel: Pokémon Yellow.

Pokémon Yellow (ポケットモンスターピカチュウ Poketto Monsutā Pikachū) er det fjerde spil i Pokémon serien i Japan, og det tredje i Europa og USA. Spillet er en forbedret udgave af dens forgængere og blev udgivet af Nintendo i Japan d. 12. september 1998, i USA d. 1. oktober 1999[3] og i Europa d. 16. juni 2000. i USA blev spillet også kendt under titlen Pokémon: Special Pikachu Edition, og det var det sidste spil i den originale Game Boy.

Historien og gameplayet i spillet er grundlæggende det samme som i dens to forgængere[4], dog indeholder det ændringer der gør at spillet minder mere om anime-serien. Ligesom Ash Ketchum, modtager man i spillet en Pikachu som starterpokémon. Helt unikt for denne er, at den vil gå bag ved ens figur og til tider vise små talebobler der fortæller hvordan den har det. Hvis man vender sig om og prøver at snakke med den vil en boks vise sig, der viser Pikachus ansigt og humør, hvilket kan strække sig fra at være morderisk til nysgerrig, og endda fuld af kærlighed.

Andre ændringer er udvalget af Pokémon der kan fanges, at man kan få Pokémon Red og Blues tre starterpokémon fra NPCer, og at figurene Jessie, James, og Meowth fra animeen også er med i spillet.[3]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]