Pokémon (381-400)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Pokémon er skabt af Satoshi Tajiri i samarbejde med den japanske spiludvikler Nintendo. Pokémon er nogen eventyrlige figurer, der er skabt til at kunne dyste mod andres Pokémon, og samtidig skal man passe dem og hjælpe dem hvis de er i fare.

Dette er en liste over Pokémon med numrene 381-400 arrangeret efter hovedserien.

Latios[redigér | redigér wikikode]

Nummer: 381 Type: Dragon/ Psychic Udvikler sig ikke

Latios (ラティオス Ratiosu) er Pokémon #381 i den nationale Pokédex. Dens type er Drage (Dragon) og synsk (psychic). Den er meget intelligent, og kan, ved at folde sine vinger sammen, overhale jetfly. Latios har også en søster, Latias, som ofte nævnes sammen med Latios. Latios dukkede først op i Pokémon Saphire og Ruby-spillene, hvor den kunne fanges efter at have klaret ligaen.

Latios kunne ses for første gang på TV i filmen: Pokémon Heroes: Latios and Latias. Her lever Latios sammen med Latias i en form for parallel verden til den oprindelige. Latias og Latios har evnen til at skifte form fra pokémon til menneske, for at falde ind i mængden blandt mennesker. Dog bliver Latias jagtet af Pokémon tyve, men Ash kommer i vejen i flere omgange.

Kyogre[redigér | redigér wikikode]

Nummer: 382 Type: Water Udvikler sig ikke

Kyogre (カイオーガ Kaiōga) er del af en trio af legendariske Pokémon, sammen med Groudon og Rayquaza. Kyogre repræsenterer Pokémon Sapphire og kan ses på forsiden af dette spils æske.

Groudon[redigér | redigér wikikode]

Nummer: 383 Type: Ground Udvikler sig ikke

Groudon (グラードン Gurādon) er del af en trio af legendariske Pokémon, sammen med Kyogre og Rayquaza. Groudon repræsenterer Pokémon Ruby og kan ses på forsiden af dette spils æske.

Rayquaza[redigér | redigér wikikode]

Nummer: 384 Type: Dragon/ Flying Udvikler sig ikke

Rayquaza (レックウザ Rekkūza) er del af en trio af legendariske Pokémon, sammen med Kyogre og Groudon. Rayquaza repræsenterer Pokémon Emerald og kan ses på forsiden af dette spils æske.

Jirachi[redigér | redigér wikikode]

Nummer: 385 Type: Steel/ Psychic Udvikler sig ikke

Jirachi (ジラーチ Jirāchi) er en legendarisk Pokémon, der første gang optræder i Nintendo-spillene Pokémon Ruby og Pokémon Sapphire.

Deoxys[redigér | redigér wikikode]

Nummer: 386 Type: Psychic Udvikler sig ikke

Deoxys (デオキシス Deokishisu) er en Pokémon, dannet af en mutation af en udenjordisk virus, udsat for en laserstråle.

Deoxys' navn er baseret på "deoxyribonucleic acid", eller DNA, der er grundstenen for alt liv, og indeholder alle detaljer om det.

Turtwig[redigér | redigér wikikode]

Nummer: 387 Type: Grass Udvikler sig fra: Ingen Udvikler sig til: Grotle

Turtwig, eller Naetle (ナエトル Naetoru) i den originale japanske version, er en lille Pokémon med et blad på hovedet, set i Diamond og Pearl-spillene. Den er også en Sinnoh-starter. Turtwig vejer 10,2 kg og er 0,4 meter høj. På level 16 udvikler den sig til Grotle, som udvikler sig til Torterra på level 32.

Grotle[redigér | redigér wikikode]

Nummer: 388 Type: Grass Udvikler sig fra: Turtwig Udvikler sig til: Torterra

Grotle, eller Hayashigame (ハヤシガメ) i den originale japanske version, er en Pokémon fra Diamond og Pearl, med buske og et skjold på ryggen, så den minder mest om en skildpadde. Den er 1,1 m høj, og vejer 97,0 kg. Den udvikler sig fra Turtwig på level 18 og udvikler sig til Torterra på level 32.

Torterra[redigér | redigér wikikode]

Nummer: 389 Type: Grass/ Ground Udvikler sig fra: Grotle Udvikler sig til: Ingen

Torterra, eller Dodaitos (ドダイトス Dodaitosu) i den originale japanske version, er en af de mest kendte Pokémoner i Sinnoh regionen, da den er en af Sinnoh-starternes fuldudviklinger. Nogle gange bygger små Pokémoner reder på dens ubevægelige ryg. Flokke af Torterras der vandre bliver også kaldt "vandrende skov". Den er 2,2 m høj og vejer 310,0 kg, og er dermed en af de tungeste Pokémoner på Jorden.

Pauls starter-pokémon var en Turtwig, som så har udviklet sig til en Grotle, og derefter til Torterra. Vi har aldrig set hans Turtwig eller Grotle, men en dag viste han pludselig sin Torterra til Ash, da han kæmpede mod Cynthia.

Chimchar[redigér | redigér wikikode]

Nummer: 390 Type: Fire Udvikler sig fra: Ingen Udvikler sig til: Monferno

Chimchar, eller Hikozaru (ヒコザル) i den originale japanske version, er én af de tre starter-Pokémon i Pokémon Diamond og Pearl-spillene. Den er af typen chimp Pokémon, og er en ild-type (fire-type). Den er ca. 75 cm. høj, og vejer 6,165 kg (13,7 lbs). Den har "blaze" som færdighed (ability), hvilket gør at den for ekstra kræft til ild-angreb, når den har lavt livs-point.

Chimchar er en abe-lignende Pokémon, og har også et meget abe-agtig skrig (cry). Den kan kun fås som starter-Pokémon. Dog kan man også parre ("Pokémon breeding") Chimchars udvikling med en Ditto, for så at få et nyt Chimchar-æg.

Chimchar udvikler sig til Monferno i level 14, og igen til Infernape i level 36.

I anime-serien (Battle Dimension) møder man første gang Chimchar sammen med Paul. Han behandler i korte træk sine Pokémon som slaver, og det ender med at Ash 'adopterer' Chimchar. Chimchar får det senere godt sammen med Ash, dog efter et svært tilbagefald, da Chimchar i et af afsnittene insisterer på at få lov at kæmpe mod Paul.

Monferno[redigér | redigér wikikode]

Nummer: 391 Type: Fire/ Fighting Udvikler sig fra: Chimchar Udvikler sig til: Infernape

Monferno, kaldet Moukazaru (モウカザル) i den originale japanske version, er udviklingen af Chimchar. Meget af Monfernos har en lys orange farve.

Infernape[redigér | redigér wikikode]

Nummer: 392 Type: Fire/ Fighting Udvikler sig fra: Monferno Udvikler sig til: Ingen

Infernape, kendt som Goukazaru (ゴウカザル) de japansk-sprogede versioner, er den fulde udvikling af Chimchar.

Piplup[redigér | redigér wikikode]

Nummer: 393 Type: Water Udvikler sig fra: Ingen Udvikler sig til: Prinplup

Piplup, Pochama (ポッチャマ Pochama) i de japanske versioner, er en af de tre starter-pokémoner i Sinnoh. Piplup har et udseende der minder om en pingvin. Den har et lag på dens krop, som beskytter den mod iskoldt vand og varme temperaturer.

Piplup jager i iskoldt vand, og mest effektive våben er dens vinger. Den kan desuden udvikle sig til Prinplup.

Prinplup[redigér | redigér wikikode]

Nummer: 394 Type: Water Udvikler sig fra: Piplup Udvikler sig til: Empoleon

Prinplup, Pottaishi (ポッタイシ) i de japanske versioner, er udviklingen af Piplup. Prinplup ligner en blå pingvin.

Empoleon[redigér | redigér wikikode]

Nummer: 395 Type: Water/ Steel Udvikler sig fra: Prinplup Udvikler sig til: Ingen

Empoleon, Emperte (エンペルト Emperuto) i de japanske versioner, er den fulde udvikling af Piplup.

Starly[redigér | redigér wikikode]

Nummer: 396 Type: Normal/ Flying Udvikler sig fra: Ingen Udvikler sig til: Staravia

Starly, Mukkuru (ムックル) i de japanske versioner, er en stære Pokémon. Det er en fugl med gråfarvet krop.

Staravia[redigér | redigér wikikode]

Nummer: 397 Type: Normal/ Flying Udvikler sig fra: Starly Udvikler sig til: Staraptor

Staravia, Mukubird (ムクバード Mukubādo) i de japanske versioner, er udviklingen af Starly.

Staraptor[redigér | redigér wikikode]

Nummer: 398 Type: Normal/ Flying Udvikler sig fra: Staravia Udvikler sig til: Ingen

Staraptor, Mukuhawk (ムクホーク Mukuhōku) i de japanske versioner, er den fulde udvikling af Starly. Staraptor ligner en krydsning mellem en stor grå og hvid stær og en ørn.

Bidoof[redigér | redigér wikikode]

Nummer: 399 Type: Normal Udvikler sig fra: Ingen Udvikler sig til: Bibarel

Bidoof, Bippa (ビッパ) i de japanske versioner, er små, brune, gnaver-lignende væsner med store fortænder, som de bruger til at gnave i træ med.

Bibarel[redigér | redigér wikikode]

Nummer: 400 Type: Normal/ Water Udvikler sig fra: Bidoof Udvikler sig til: Ingen

Bibarel, Beadull (ビーダル Bīdaru) i de japanske versioner, ligner en bæver. Det er den eneste Pokémon der er både af normal- og vand-type, og er desuden udviklingen af Bidoof.Anime- eller mangafigurStub
Denne artikel om en anime- og/eller mangafigur er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
SpilfigurerStub
Denne spilfigur-relaterede artikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.