Primera Air

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Boeing 737-700 fra Primera Air på Edinburgh Airport.

Primera Air er et islandsk charterflyselskab der blev etableret i 2003 under navnet JetX. Selskabet er ejet af Primera Travel Group, som også ejer rejsearrangøren Bravo Tours.

Selskabet har hovedkontor i Island, hvor de daglige operationer kontrolleres fra. Flyene er for det meste udstationeret i en række skandinaviske lufthavne, hvorfra der flyves chartergæster på ferie og diverse andre opgaver, der måtte forekomme.

Ud over Island, har Primera Air en afdeling i Danmark, oprettet som selvstændigt selskab under det danske centrale virksomhedsregister (CVR), kaldet Primera Air Scandinavia. Dette har adresse på Amager tæt ved Københavns Lufthavn, Kastrup

Flåde[redigér | redigér wikikode]

Primera Airs flyflåde består af følgende:[1]

Primera Air i medierne[redigér | redigér wikikode]

Den 4. november 2009, tidligt om morgenen, blev 15 afviste irakiske asylansøgere sendt ud af landet fra Roskilde Lufthavn. Hjemsendelsen skete under megen hemmelighedskræmmeri, da myndighederne ville undgå protestaktioner, som det var sket ved tidligere lejligheder. Primera Air stod for denne flyvning.

I foråret 2010 skulle Primera Air have fløjet danske soldater hjem fra Afghanistan, men måtte opgive på grund af problemer med overflyvningsrettigheder af Aserbajdsjan og Usbekistan, og var nødt til at vende tilbage.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ News from CH-aviation. Hentet 22. december 2010. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Luftfart Stub
Denne artikel om flyvning er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.