Sibylla af Sachsen-Coburg og Gotha

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
Sibylla af Sachsen-Coburg og Gotha
Prinsesse Sibylla af Sverige
Arveprinsesse af Sverige
Ægtefælle Arveprins Gustav Adolf af Sverige
Børn Prinsesse Margaretha, fru Ambler

Prinsesse Birgitta af Sverige og Hohenzollern Prinsesse Désirée, baronesse Silfverschiöld Prinsesse Christina, fru Magnuson Carl XVI Gustaf af Sverige

Hus Huset Sachsen-Coburg og Gotha
Far Carl Eduard af Sachsen-Coburg og Gotha
Mor Victoria Adelheid af Glücksborg
Født 18. januar 1908
Gotha, Hertugdømmet Sachsen-Coburg og Gotha
Død 28. november 1972 (64 år)
Stockholm, Sverige

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Sibylla af Sverige, hertuginde af Västerbotten (Sibylla Calma Marie Alice Bathildis Feodora, født 18. januar 1908 i Gotha, Tyskland, død 28. november 1972 i Stockholm) var medlem af den svenske kongefamilie.

Hun blev født som Hendes Højhed Prinsesse Sibylla af Sachsen-Coburg og Gotha, hertuginde af Sachsen, prinsesse af Storbritannien og Irland. Hun var datter af hertug Carl Eduard af Sachsen-Coburg og Gotha og prinsesse Victoria Adelheid Helene Luise Marie Friedericke af Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg.

Ægteskab[redigér | redigér wikikode]

Den 16. juni 1932 blev hun forlovet med Sveriges Gustav Adolf. De giftede sig borgerligt i Veste i Coburg den 19. oktober 1932, og kirkeligt den 20. oktober i Sankt Moritz Kirke i Coburg.

Arveprinsparret fik fem børn:

Den 26. januar 1947 omkom arveprins Gustaf Adolf i en flyulykke, og prinsesse Sibylla blev enke. Hun blev aldrig dronning og nåede heller aldrig at se at sønnen blev konge. Hun døde i 1972, 64 år gammel.