Brugerdiskussion:Z33k: Forskelle mellem versioner

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
→‎Lad nu være?: Semi-godt argument, for en gang skyld :)
Nyt afsnit: →‎en "rocklyd"
Linje 96: Linje 96:
Må jeg henlede din opmærksomhed til den engelske Wiki. Hvis du kigger på deres [[en:Wikipedia:Featured articles]] under "Music" vil du finde at INGEN artikler skriver sangskriverne i infoboksen på din måde. Og ingen du kommer med et argument om at "bare fordi de gør de på en.wiki, behøver vi ikke gøre det på da.wiki", så må det vel være den sidste udvej (at gøre som på en.wiki) hvis der ikke kan opnås enighed.--[[Bruger:Z33k|z33k]] 17. jun 2011, 20:34 (CEST):
Må jeg henlede din opmærksomhed til den engelske Wiki. Hvis du kigger på deres [[en:Wikipedia:Featured articles]] under "Music" vil du finde at INGEN artikler skriver sangskriverne i infoboksen på din måde. Og ingen du kommer med et argument om at "bare fordi de gør de på en.wiki, behøver vi ikke gøre det på da.wiki", så må det vel være den sidste udvej (at gøre som på en.wiki) hvis der ikke kan opnås enighed.--[[Bruger:Z33k|z33k]] 17. jun 2011, 20:34 (CEST):
:Kan godt lide at du for en gang skyld har fundet et brugbart argument, omend det faktisk sagtens kan være omvendt på da.wiki da reglerne er forskellige fra sted til sted. Derfor skal man ikke som udgangspunkt overfører reglerne fra det ene sted til det andet. Men i mangel på konsensus, så virker det som en oplagt måde at få afgjort en strid på. Jeg regner hermed vores strid for værende afgjort. mvh Tøndemageren 18. jun 2011, 00:32 (CEST)
:Kan godt lide at du for en gang skyld har fundet et brugbart argument, omend det faktisk sagtens kan være omvendt på da.wiki da reglerne er forskellige fra sted til sted. Derfor skal man ikke som udgangspunkt overfører reglerne fra det ene sted til det andet. Men i mangel på konsensus, så virker det som en oplagt måde at få afgjort en strid på. Jeg regner hermed vores strid for værende afgjort. mvh Tøndemageren 18. jun 2011, 00:32 (CEST)

== en "rocklyd" ==

Hej Z33k, jeg prøver igen engang at skrive en FA-artikel som er om et album, men vi er rendt ind i problemer EPO og jeg, så jeg ville høre om du kunne hjælpe?

Artiklen er ''[[Is This It]]'' (du kender sikkert albummet) og sætningen er den første sætning i andet afsnit i indledningen og lyder:</br>
The Strokes stræbte efter at opnå en simpel rock lyd til albummet, der ikke var betydeligt forstærket i studiet.

"rock lyd" er problemet. EPO mener lyd er en dårlig oversættelse af det engelske begreb sound, og at begrebet lyd på dansk dækker over én specifik lyd. Han har foreslået at sætningen skulle lyde:</br>
The Strokes stræbte efter at opnå en særlig musisk komposition til albummet, der ikke var betydeligt forstærket i studiet.

Her mener jeg at den formulering er for flyvsk og ikke specificerer hvilken "lyd" det er de prøvede at fange. Det er en oversat artikel, og den engelske artikels sætning hedder:</br>
For the album, The Strokes strived to capture a simple rock sound that was not significantly enhanced in the studio.

Håber du har en idé til hvordan vi skal gribe det an? På forhånd tak! --[[Bruger:Dooba|Dooba]] 2. okt 2011, 19:39 (CEST)

Versionen fra 2. okt. 2011, 19:39

   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Z33k!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen Christian (apoltix) 4. okt 2006 kl. 19:05 (CEST)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke valgt nogen licensskabelon, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --|EPO| 20. dec 2006 kl. 22:58 (CET)

Beskrivelse

Vær venlig at skrive noget fornuftigt i beskrivelsesfeltet. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 5. jan 2007 kl. 18:06 (CET)

Hej, jeg kan se du har fundet beskrivelsesfeltet, kan du ikke her istedet for "dfdsf" skrive en beskrivelse af hvad du har ændret. Du kunne jo fx skrive "Indsatte Swimming Time genudgivelse". På forhånd tak. --Morten LJ 5. jan 2007 kl. 18:08 (CET)

Re: beskrivelse

Jo jo, den er feset ind :)

Du har lagt ovenstående fil op på Wikipedia. Der er ikke valgt nogen licensskabelon, og dermed vil filen blive slettet efter minimum syv dage, hvis ikke du angiver en gyldig og korrekt licens. Klik her for at få hjælp til valg af licens.

Med venlig hilsen Knud Winckelmann 29. sep 2009, 12:47 (CEST)

Vær venligst opmærksom på at covers er beskyttet af lovens almindelige bestemmelser om ophavsret, med mindre andet udtrykkeligt fremgår. Læs mere på Hjælp:Valg af billedlicens. mvh Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 4. okt 2009, 19:12 (CEST)

Forhåndsvisning

Kan jeg lokke dig til at læse nedenstående tip?

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl. Med venlig hilsen
- Sarrus (diskussionbidrag) d. 11. okt 2009, 21:06 (CEST)
Skyldes nu mere at jeg ikke tilføjede det hele i én omgang.--Z33k 11. okt 2009, 22:39 (CEST)
Det er jo netop det, jeg beder dig om at gøre, hvis det er muligt :-). Eller om ikke andet så i færre omgange.
- Sarrus (diskussionbidrag) d. 17. okt 2009, 16:56 (CEST)

Sorry..

Jeg kunne ikke se, at du var i færd med at gøre Jørgen Olsen-artiklen ca. syv gange så god, så jeg flyttede den bare. Når vi har med almindelige danske navne at gøre, er det overvejende sandsynligt at der ikke er generel enighed om hvem, der er hovedbetydning eller om der overhovedet er en hovedbetydning. --Palnatoke 16. mar 2010, 18:56 (CET)

Jeg elsker din måde at tale ned til folk på. --z33k 16. mar 2010, 18:59 (CET)
Det må du undskylde - det var ikke meningen. --Palnatoke 16. mar 2010, 19:07 (CET)

Kig på diskussionssiden

Jeg har tilladt mig at kopiere din udfordring til mig til: Wikipedia:Landsbybrønden/Det ringe niveau i vores popmusikalbumartikler, hvor du også vil finde mine begrundelser dels mht indholdet, dels mht tidspunktet. venlig hilsen --Rmir2 9. okt 2010, 20:03 (CEST)

Trackliste

hej og tak for skabelonen trackliste og rettelsen på min fejl. Jeg har et ønske: Kan der ikke laves mulighed for at bruge en parameter som "Side A"/"Side 1" og "Side B"/"Side 2", det er aktuelt på LP'er - desuden mangler der mulighed for at indsætte pladselskab og nummer se feks. Delta Cross Band hvor pladeselskab og pladenummer er sat ind i overskrift. --Villy Fink Isaksen 7. jan 2011, 21:28 (CET)

Hej, jeg har kopieret og tilpasset skabelonen fra den engelske, Tracklist, så jeg er ikke 100% inde i alt det tekniske. På den engelske bruger de bare "overskrift" parametret til "Side A/B", men ved ikke umiddelbart hvad den optimale løsning ville være. I dit tilfælde ville jeg personligt nok skrive "Udgivet i 1979 af Medley Records (MDLP 6031)" udenfor skabelonen, især nu hvor alle album ikke har deres egen artikel. Kan derudover se, at du ikke kan få "sammenfoldet" parametret til at virke; jeg kan heller ikke, og jeg aner ikke hvorfor. Har som sagt blot copy/pastet skabelonen, så det er lidt af en gåde for mig hvorfor det parametre er i udu. --z33k 7. jan 2011, 21:44 (CET)

Infoboksskabelon

Hej Z33k, ved du hvor jeg finder en infoboksskabelon til filminstruktører? Med venlig hilsen Pacx 14. mar 2011, 22:08 (CET)

Hej Pacx. Du kan evt. bruge denne Skabelon:Infoboks person, da jeg kan se den er brugt andre steder. Mvh Tøndemageren 24. mar 2011, 18:17 (CET)

Stort bogstav

Hej Zeek

Jeg går ud fra at du hentyder til mig, da du lavede denne rettelse Toppen af Poppen? Kan du forklare mig hvad det helt præcist er du mener? mvh Tøndemageren 24. mar 2011, 18:14 (CET)

Hejsa. Jeg ser at du konsekvent skriver Alle Ord I Danske Sangtitler Med Stort Begyndelsesbogstav (skrev tidligere blot kun "med stort begyndelsesbogstav" - min fejl). Fx "Jeg Vil Altid (Elske Dig For Evigt)" eller "Mod Solnedgangen". I følge Dansk Sprognævn "skrives [navne på bøger, film, teaterstykker, malerier, skulpturer, kompositioner, sange, grammofonplader og lign.] altid med stort begyndelsesbogstav i det første ord. Det gælder også selvom det første ord er en artikel." Jævnfør § 12. Store og små bogstaver i proprier - (9) Bøger, kunstværker, love mv. på deres hjemmeside. Det vil altså sige "Mod Solnedgangen" skal skrives "Mod solnedgangen".--z33k 24. mar 2011, 18:32 (CET)
Jeg skriver det på denne måde, da det er på denne måde de kilder jeg bruger de forskellige steder skriver dem. Dog er "Mod Solnedgangen"s stavemåde hentet direkte fra kunstneren selv, som jeg også pointerede i den rettelse jeg lavede der (og som du også kan se hvis du går ind på nikogjay.dk) :) Håber det var svar nok? Tøndemageren 25. mar 2011, 10:09 (CET)
P.S. Det er nok nemmere hvis du stiller spørgsmålet direkte til mig, fremfor at placere det i en redigeringbeskrivelses :)

Hejsa. Jeg vil lige henvise til Diskussion:Toppen af Poppen (album). Mvh. Knud Winckelmann 27. mar 2011, 15:44 (CEST)

Trackliste til spor

Hej Zeek Nej, det er ikke for provokationens skyld - det er fordi jeg er blevet gjort opmærksom på at det tidligere er blevet besluttet at det på den danske wikipedia ikke hedder "trackliste", men hedder "spor", derfor rettelsen på de albummer jeg er stødt på, bl.a. Oh Land (album) og Toppen af Poppen (album), samt nogle flere rundt omkring jeg ikke kan huske lige pt. :) mvh Tøndemageren 29. mar 2011, 08:02 (CEST)

"Spor" er simpelthen for gammeldags. Det er fra dengang vinyl-pladen var det mest udbredte format. I dag snakker man jo ikke om et "spor" på en CD, men om et "track". Ligesom man aldrig ville bruge "spor" i forbindelse med et musikalbum i fx MP3-format.--z33k 29. mar 2011, 16:19 (CEST)
Er enig med dig i at det er gammeldags, men eftersom det er besluttet herinde at det er den skrivemåde der skal bruges, så er det ikke op til hverken dig eller mig at ændre det ved at skrive noget andet i artiklerne. Du kan jo evt. starte en diskussion op på landsbybrønden hvis du vil det. Og i mellemtiden kan du jo kigge på følgende albummer der har opnået en status som FA: Hatebreeder og Follow the Reaper. Her kan du se at spor er valgt fremfor trackliste. mvh Tøndemageren 1. apr 2011, 10:25 (CEST)

Lad nu være?

Jeg kan se du beder mig lade være - men forstår ikke helt hvad jeg skal lade være med? Har du en voldsom lyst til bare at brokke dig når jeg laver redigeringer i noget du har lavet eller hvad er egentlig dit problem? Det virker vitterligt som om du har nogle problemer du skal have løst et andet sted?? Hvis du har et problem med mine rettelser, kan du så ikke blot skrive det til mig, i stedet for dine evindelige "indiskrete" brokkerier i dine redigeringsopsummeringer? De er lavet til at OPSUMMERE DINE REDIGERINGER - ikke brokke dig over mine redigeringer og der er ikke megen opsummering over "lad nu være". Prøv for én gangs skyld at tænke over at jeg måske ikke er ude på at genere dig, men blot forbedre da.wiki så meget som det er muligt - så hvis jeg til tider laver en redigering der træder dig over tæerne, så ret den da på en normal måde i stedet for at brokke dig. Jeg håber at du i det mindste prøver at tænke lidt næste gang og skriver til mig, så vi kan få en konstruktiv snak om eventuelle fejl (og ja, ligeså vel som jeg kan lave fejl, er du skam også i stand til det!). Tøndemageren 17. jun 2011, 20:04 (CEST)

Jeg har jo før fortalt dig, at der ikke er nogen grund til at maskere sangskrivernes navne, bare fordi du engang har set at det stå skrevet sådan i en album booklet. Det hjælper jo tydelig hvis ikke at indgå i en diskussion med dig, så hvorfor skulle jeg prøve?--z33k 17. jun 2011, 20:10 (CEST)
Først, at du "før har fortalt mig" er ikke et godt argument for noget som helst - din mening er nøjagtig lige så god som min i det her tilfælde. For det andet, så gider du kun diskutere hvis du får ret, er det forstået sådan? Altså du vil ikke diskutere med mig, fordi jeg kommer med modargumenter ift hvad du siger og så er jeg dum?? Det er ALDRIG forkert at prøve på at indgå en diskussion om eventuelle problemer - det kan derimod være forkert ikke at gøre det. Diskussioner fører forhåbentligt til konsensus om problemerne - og det er DERFOR du skal prøve. Og mht hvor jeg har set det henne, så har jeg set det langt mere end "engang i en (et faktisk) album-booklet", men faktisk i rigtigt mange album-booklets. Grunden til at "maskere" som du siger, kan være at gøre infoboksen mere overskuelige, da oplysningerne fylder mindre - infoboksene er jo til at give et hurtigt overblik. I selve teksten omkring album/sang/single etc. kan tekstskrivere fremgå med fulde navn, da teksten her gerne må fylde mere. Sidst vil jeg så sige, at jeg faktisk lykkeligt havde glemt de tidligere diskussioner, så er ikke for at genere dig. Tøndemageren 17. jun 2011, 20:24 (CEST)

Må jeg henlede din opmærksomhed til den engelske Wiki. Hvis du kigger på deres en:Wikipedia:Featured articles under "Music" vil du finde at INGEN artikler skriver sangskriverne i infoboksen på din måde. Og ingen du kommer med et argument om at "bare fordi de gør de på en.wiki, behøver vi ikke gøre det på da.wiki", så må det vel være den sidste udvej (at gøre som på en.wiki) hvis der ikke kan opnås enighed.--z33k 17. jun 2011, 20:34 (CEST):

Kan godt lide at du for en gang skyld har fundet et brugbart argument, omend det faktisk sagtens kan være omvendt på da.wiki da reglerne er forskellige fra sted til sted. Derfor skal man ikke som udgangspunkt overfører reglerne fra det ene sted til det andet. Men i mangel på konsensus, så virker det som en oplagt måde at få afgjort en strid på. Jeg regner hermed vores strid for værende afgjort. mvh Tøndemageren 18. jun 2011, 00:32 (CEST)

en "rocklyd"

Hej Z33k, jeg prøver igen engang at skrive en FA-artikel som er om et album, men vi er rendt ind i problemer EPO og jeg, så jeg ville høre om du kunne hjælpe?

Artiklen er Is This It (du kender sikkert albummet) og sætningen er den første sætning i andet afsnit i indledningen og lyder:
The Strokes stræbte efter at opnå en simpel rock lyd til albummet, der ikke var betydeligt forstærket i studiet.

"rock lyd" er problemet. EPO mener lyd er en dårlig oversættelse af det engelske begreb sound, og at begrebet lyd på dansk dækker over én specifik lyd. Han har foreslået at sætningen skulle lyde:
The Strokes stræbte efter at opnå en særlig musisk komposition til albummet, der ikke var betydeligt forstærket i studiet.

Her mener jeg at den formulering er for flyvsk og ikke specificerer hvilken "lyd" det er de prøvede at fange. Det er en oversat artikel, og den engelske artikels sætning hedder:
For the album, The Strokes strived to capture a simple rock sound that was not significantly enhanced in the studio.

Håber du har en idé til hvordan vi skal gribe det an? På forhånd tak! --Dooba 2. okt 2011, 19:39 (CEST)