Skjorte

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
En skjorte

En skjorte er en beklædningsgenstand, som dækker overkroppen. Typisk lukkes en skjorte foran, og typisk med knapper. En skjorte benyttes ofte sammen med bukser eller et jakkesæt.

Skjorter fås i mange kvaliteter. Normalt laves de fineste skjortekvaliteter i ægyptisk 2’ply bomuld, som giver skjorten er flot glans, og som gør, at skjorten krøller mindre når den bruges. Selve sykvaliteten er også vigtig i forhold til skjortens levetid, når der sys med tætte sting i en tråd, der ikke krymper, så holder både skjorten og pasformen længere, ligesom at hvis knapperne isyes med krydssting, så er der mindre risiko for at knapperne falder af. Skjorter til kjole og hvidt er ofte fremstillet i piqué-stof.

Skjorter kommer med mange forskellige kraver og manchetter. Med hensyn til kraver er de mere gængse og klassiske "french cut away" og "Italian collar", og med hensyn til manchetter er det en normal manchet eller en fransk dobbelt manchet, hvor der skal anvendes manchetknapper for at lukke manchetten.

Forskellige typer skjorter bruges desuden til forskellige lejligheder. For eksempel anvendes en guayabera til bryllupper i Latinamerika.

Se også[redigér | redigér wikikode]

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]

Tøj Stub
Denne artikel om tøj, sko eller lignende er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.