Thyra Frank

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Thyra Frank
Personlige detaljer
Født 10. maj 1952 (64 år)
Gammel Skørping, Danmark
Politisk parti Liberal Alliance
Uddannelse Sygeplejerske
Beskæftigelse Ældreminister
Links
http://www.thyrafrank.dk
Side på folketinget.dk

Thyra Frank Rasmussen (født 10. maj 1952 i Gammel Skørping) er en dansk plejehjemsleder og tidligere medlem af Folketinget 2011-2015. Hun blev den 28. november 2016 udnævnt til ældreminister.[1]

Frank er student fra Aalborg Katedralskole og blev uddannet sygeplejerske i 1982.

T.F.Rasmussen har arbejdet inden for ældrepleje siden 1975 og var fra 1988 til 2011 forstander for plejehjemmet LotteFrederiksberg, der ejes af OK-Fonden.

Thyra Frank blev især kendt for sin måde at drive plejehjemmet Lotte på, hvor der blev taget afstand fra kommunalt bureaukrati og lagt vægt på nærvær frem for paragraffer. Derigennem kunne Plejehjemmet Lotte bruge flere penge på mad, rejser og omsorg uden at koste skatteborgerne flere penge.

Socialdemokraten Astrid Krag forsøgte gentagne gange, specielt via åbne samråd, at udstille plejehjemmet Lotte og derved Thyre Frank pga. de højere udgifter til mad, rejser mm., men det viste sig i stedet at de højere udgifter til dette, kom fra penge sparet på administration og systemer, som Astrid Krag altid har været fortaler for.[2] [3]

Journalisten Jette Meier Carlsen udgav i 2010 biografien Thyra Frank : livsglæde & stjernestunder, som bl.a. er baseret på samtaler med Thyra Frank.

I sommeren 2008 blev Frank udnævnt til Ridder af Dannebrog.

Thyra Frank blev udpeget som formand for regeringens Ældrekommision, og 8. februar 2011 blev hun spidskandidat til folketinget for Liberal Alliance i Nordjylland.[4] Hun blev ved Folketingsvalget 2011 valgt som folketingsmedlem.[5] Ved Folketingsvalget 2015 kom hun i Nordjyllands Storkreds i kamp med Christina Egelund der havde været partiets spidskandidat ved valget til Europa-Parlamentet. Resultatet faldt ikke ud til Franks fordel, og hun måtte forlade Folketinget.[6][7] Thyra Frank er stadigvæk kandidat for Liberal Alliance i alle opstillingskredse i storkredsen.[8] Fra 28. november 2016 er Thyra Frank udnævnt til ældreminister i regeringen Lars Løkke Rasmussen III, bestående af Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti.

Anerkendelser[redigér | redigér wikikode]

Eksempler på Thyra Franks holdninger[redigér | redigér wikikode]

Eksempler på Thyra Franks holdninger, der kan høres på Youtube, der samtidigt deles med Liberal Alliances politik:

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Gilbert Stuart Williamstown Portrait of George Washington.jpg Artiklen om politikeren Thyra Frank kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.