Carsten Bach

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Carsten Bach
Personlige detaljer
Født 9. december 1975
Holstebro, Danmark
Politisk parti Liberal Alliance
Uddannelses­sted Holstebro Gymnasium og HF
Nørrelandsskolen
Aarhus Universitet
Links
Carsten Bachs hjemmeside
Biografi på folketinget.dk
Informationen kan være hentet fra Wikidata.

Carsten Bach Riis[1] (født i 9. december 1975[1]) er en dansk politiker og tidligere medlem af Folketinget for Liberal Alliance.[1]

Baggrund[redigér | redigér wikikode]

Carsten Bach blev født den 9. december 1975 i Holstebro som søn af forhenværende lagerarbejder Carl Erik Jensen og pensioneret pædagog Birgit Jensen.[1] Han gik på Nørrelandsskolen i Holstebro i sin folkeskoletid, før han fortsatte på Holstebro Gymnasium og HF via en fireårig Team Danmark-ordning, hvorfra han blev matematisk student i 1995. Efterfølgende var han reserveofficer ved Flyvevåbnets Sergent- og Reserveofficersskole i et år, og i 2003 blev han på Cand.scient. i anvendt kvartærgeologi fra Aarhus Universitet.[1]

Han er gift med selvstændig fysioterapeut og akupunktør Ann Jette Riis, med hvem han har to børn.[1]

Politisk karriere[redigér | redigér wikikode]

Med 1.931 personlige stemmer[2] fik han et tillægsmandat i Østjyllands Storkreds ved Folketingsvalget 2015. I 2019 blev han ikke valgt ind.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Gilbert Stuart Williamstown Portrait of George Washington.jpgArtiklen om politikeren Carsten Bach kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.