Wikipedia:Landsbybrønden/Uhensigtsmæssige redigeringer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Uhensigtsmæssige redigeringer[rediger kildetekst]

Jeg har bemærket en tendens til, at flere uregistrerede brugere eller bruger, der kræver patruljering sletter store dele af en artikel, og derefter genindsætter teksten med små tilføjelser, i mange tilfælde blot almindelig korrektur. Især artiklen filosofi er præget af denne tendens. hvorfor jeg har semibeskyttet den kortvarigt i et forsøg på at finde ud af, hvad der egentlig er tilføjet. Hvis nogle af jer har en ide til, hvordan vi undgår denne tendens, vil det være meget velkomment.--Ramloser (diskussion) 17. sep 2021, 14:35 (CEST)

Måske kunne en forespørgsel til Bruger:Gretefilosofi afklare problemet. Jeg har lagt mærke til at filosofi-relaterede artikler har været under ganske betrageligt redigering i et godt stykke tid nu og det kunne være interessant at vide om det er som led i et projekt eller lignende. Mvh KnudW (diskussion) 17. sep 2021, 14:46 (CEST)
Tip: Det er ikke så svært at finde ud af hvad netto-ændringen er, da man i sidehistorikken kan vælge to versioner (fra- og til-versionen), og så se ændringerne mellem de to valgte versioner. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 17. sep 2021, 15:19 (CEST)
Det er hovedsageligt litteraturhenvisningerne der bliver ændret på, på både Filosofi og andre filosofirelaterede artikler. Der er (vist) ikke de store ændringer i selve artikelteksterne. Ser at den nu er semibeskyttet, men er det nødvendigt? Hovedtendensen er seriøs. - Nico (diskussion) 17. sep 2021, 16:11 (CEST)
jeg semibeskyttede den for-som angivet i kommentarfeltet-at få et overblik over karakteren af de voldsomt mange ændringer, som ikke var blevet patruljeret. Det ser ud til, at ændringerne er seriøse nok, men stadigt påfaldende, at den anonyme bruger -som muligvis er identisk med Bruger:Gretefilosofi foretager så mange, ret ubetydelige nettoændringer, hvor bruttoændringerne er meget omfattende.--Ramloser (diskussion) 17. sep 2021, 17:31 (CEST)
Så er der vel overblik nu? --Pugilist (diskussion) 17. sep 2021, 18:05 (CEST)
Ja, jeg ophæver semibeskyttelsen og håber, at sagen falder til ro.--Ramloser (diskussion) 17. sep 2021, 19:58 (CEST)
Jeg har også undret mig over de mange ændringer i filosofi-artiklerne, som jeg på et tidspunkt opgav at patruljere, fordi jeg ikke kunne gennemskue pointen med ændringerne. Samtidig vil man jo nødig genere seriøse brugere, selvom de har et usædvanligt redigeringsmønster. En af de mere gennemgående ændringer synes dog at være, at terapeuten og forfatteren Anders Dræby er blevet skrevet ind i rigtig mange filosofi-artikler, omkring 50 stykker tror jeg. Ofte som forfatter i en kildehenvisning, men også en del gange i selve teksten i formuleringer som fx "En nyere vigtig repræsentant er terapeuten og filosoffen Anders Dræby" (Eksistentiel psykologi), "I Danmark er tilgangen især repræsenteret af eksistentiel terapeut og filosof Anders Dræby, der blandt andet har skrevet flere artikler og bogkapitler om emnet" (logoterapi), "Anders Dræby skildrer i Livskunsten de forskellige filosofiske og religiøse tilgange til hjertet" (hjerte), "Ifølge filosoffen Anders Dræby Sørensen er lykken både blevet et individuelt livsideal og et politisk ideal" (Lykke), osv. Det er muligt, at bemeldte person spiller en ret central rolle i dansk filosofitænkning i dag, men jeg er aldrig stødt på hans navn udenfor dawp's spalter. Så jeg har overvejet, om der er tale om en avanceret form for tætpå-redigeringer? Økonom (diskussion) 17. sep 2021, 21:54 (CEST)
Anders Dræby” - aha, jeg er ikke den eneste, der har lagt mærke til denne fokusering på denne. Er der andre, der kender ham? Jeg er desværre ikke velbevandret inden for dette område. Mvh KnudW (diskussion) 17. sep 2021, 21:59 (CEST)
Ander Dræby er en anden problematik, som vist ikke har været udpræget i filosofi-artiklen, men som nævnt i Eksistentiel psykologi. Hvis der, om ham, er tale om tæt-på, har han dog ikke skredet til at lave en artikel om sig selv. Google har knap 22.000 opslag på ham, så helt ukendt er han ikke. @Ramloser, Tak for ophævelse af semibeskyttelsen. - Nico (diskussion) 17. sep 2021, 22:24 (CEST)