Yu-Gi-Oh!

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Yu-Gi-Oh!
遊☆戯☆王
(Yū☆gi☆ō)
Genre Action, Adventure, Fantasy
Manga
Forfatter Kazuki Takahashi
Udgiver Japan Shueisha
Engelsk udgiver Canada USA VIZ Media
Demografi Shōnen
Magasin Japan Weekly Shōnen Jump
Canada USA Shonen Jump
Tyskland BANZAI!
Norge Sverige Shōnen Jump
Malaysia Comics House
Original udgivelse 1996Marts 2004
Bind 38
Tv-anime
Instruktør Flere
Studie Toei Animation
Netværk Japan TV Asahi
Original udsendelse 4. april 199810. oktober 1998
Afsnit 27
Tv-anime
Instruktør Flere
Studie Studio Gallop
Netværk Japan TV Tokyo
Engelsk netværk USA Kids WB/Cartoon Network
Dansk netværk Danmark DR1
Original udsendelse 18. april 200029. september 2004
Afsnit 224
Animationsfilm
Yu-Gi-Oh! The Movie: Pyramid of Light
Instruktør Ryosuke Takahashi
Studie Studio Gallop
Udgivet 13. august 2004
Spilletid 90 min. (101 min. i den japanske version)
Tv-anime
Yu-Gi-Oh! Capsule Monsters
Instruktør Ryosuke Takahashi
Studie Studio Gallop, Nihon Ad Systems
Engelsk netværk USA 4Kids TV
Original udsendelse 9. september 200625. november 2006
Afsnit 12
Spinoffs

Yu-Gi-Oh! (遊☆戯☆王 Yū☆gi☆ō, lit. "Spillenes Konge") er en japansk manga, lavet af Kazuki Takahashi. Seriens forlag er Carlsen Manga. Serien er på 38 bind, men senere er der lavet flere serier, masser af merchandise m.m. Yu-Gi-Oh! blev første gang udgivet i 1996 i Japan og er så udgivet i 2004 i Danmark. Serien handler om den den 15-årige dreng, Yugi Muto, der får fat i et puslespil, kaldet Millenium Puslespillet, som hans bedstefar, Sugoroku Mutou, fandt for mange år siden. Efter utallige forsøg lykkes det endelig at samle det, og med dens kræfter vokser der et "andet ham" inden i ham. Hans andet jeg udfordrer ofte folk som har svindlet, mobbet, eller såret hans venner, til et mørkets spil. Oftest ville Yugi's "andet jeg" give taberen en Skæbne Straf, og I få tilfælde dræbe dem.

Yu-Gi-Oh! Duel Monsters[redigér | redigér wikikode]

Yu-Gi-Oh! Duel Monsters (遊☆戯☆王デュエル モンスターズ Yūgiō Dyueru Monsutāzu) er en Japansk anime, som er delvist baseret på den originale manga.

I tv-serien handler det generelt om det fiktive kortspil, "Duel Monsters". Det mere voksne indhold er fjernet og navnene på visse karakterer er også ændret. Dette skyldes primært at der bruges den amerikanske udgave som har fjernet flere af de grove scener fra den japanske version (F.eks dør ingen personer, men forsvinder i stedet for til skyggeriget, og flere steder er lysglimt sat på i kampscener, hvilket ikke er tilfældet i den japanske udgave.) Det har ikke været muligt at se resten af Yu-Gi-Oh på DR1, eftersom serien stoppede i julen 2006.

Yu-Gi-Oh! Trading Card Game[redigér | redigér wikikode]

Yu-Gi-Oh! Trading Card Game (Yu-Gi-Oh! Samlekortspillet), er den virkelige modpart af det fiktionelle samlekortspil, Duel Monsters (kendt som Magic & Wizards I tegneserien, som en reference til Magic: The Gathering) som er vist I tegneserien, og de 4 tegnefilm, Yu-Gi-Oh! Duel Monsters, Yu-Gi-Oh! Duel Monsters GX, Yu-Gi-Oh! 5D's og Yu-Gi-Oh! ZEXAL. . Spillet går ud på at 2 spillere har deres bunke kort (kaldet "deck"), på 40-60 kort. Ud over et Main Deck, kan man også have et Extra Deck, på maksimalt 15 kort, som kan indeholde Synchro-monstre, Fusion-monstre og Xyz-monstre. Man bruger de forskellige typer kort (Monster, Spell og Trap) til taktisk at reducere modstanderens Life Points (Ofte kaldet Livspoint på dansk) med. Hvert kort, har enten en beskrivelse af billedets udseende, eller en speciel effekt, som ændrer reglerne på spillet. Der findes i dag ca. 10000 forskelige Yu-Gi-Oh! kort og er et af de mest spillede TCG(Trading Card Game) i verden, hvor Magic The Gathering topper 1# mest spillede i verden.

Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.