Anne Rasmussen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Anne Rasmussen
Medlem af Folketinget
Nuværende
Overtaget embede
12. august 2021
Foregående Tommy Ahlers
Valgkreds Københavns Storkreds
Personlige detaljer
Født 14. april 1971 (51 år)
Politisk parti Venstre
Links
Biografi på folketinget.dk Redigér på Wikidata
Informationen kan være hentet fra Wikidata.

Anne Rasmussen (født 14. april 1971) er en dansk politiker, som er medlem af Folketinget for Venstre. Hun trådte ind i Folketinget den 12. august 2021 som afløser for Tommy Ahlers efter, at han nedlagde sit mandat.

Politisk karriere[redigér | rediger kildetekst]

Anne Rasmussen stillede op ved det Folketingsvalget i 2019, hvor hun fik 545 stemmer. Dette var ikke nok til at hun blev valgt, men hun blev 3. stedfortræder for Venstre i Københavns Storkreds. Da Tommy Ahlers fratrådte som folketingsmedlem 11. august 2021, ønskede hverken hans 1. eller 2. stedfortræder at overtage hans plads, og mandatet gik i stedet til Anne Rasmussen.[1][2][3]

Rasmussen har været medlem af Venstre siden 2002 og har bl.a. været bestyrelsesmedlem i Venstre i København, formand for kredsbestyrelsen i Venstre på Nørrebro, forretningsudvalgsmedlem for Venstre i København og formand for Venstres vælgerforening på Amager.

Den 5. oktober 2021 ved Folketingets åbning 2021 blev Rasmussen valgt som Hovedstadsordører for Venstre og er næstformand for Folketingets indfødsretsudvalg. Derudover sidder hun i Folketingets Beskæftigelsesudvalg, Indenrigs- og Boligudvalget, Retsudvalget, Skatteudvalget og Udlændinge- og Integrationsudvalget.

Rasmussen genopstiller til næste Folketingsvalg i Sundbyvesterkredsen i Københavns Storkreds for Venstre, hvor hun desuden selv er bosat.

Baggrund & uddannelse[redigér | rediger kildetekst]

Rasmussen blev født den 14. april i 1971 i Aalborg og er opvokset i Frederikshavn. I 1992 flyttede hun til København og startede samme år på Det Kongelige Teater i uddannelsen som boligdekoratør og afsluttede uddannelsen i 1994. I 1998 begyndte Rasmussen på en HF på Efterslægten: HF-Centeret i København og blev student i 2000 efter hendes studentereksamen påbegyndte hun en uddannelse på Teknologisk Institut på Københavns Universitet. Som hun afbrudte til fordel for et job som underwriter i forsikringsbranchen. Sideløbende med tog hun en forsikringsuddannelse på Forsikringsakademiet og afsluttede i 2010. I 2018 startede hun på jurastudiet på Syddansk Universitet på deltid.

Rasmussen læser stadig jura på deltid ved siden af sit mandat i Folketinget.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Anne Rasmussen (V)". Ft.dk. Hentet 27. august 2021.
  2. ^ "Valgte kandidater og stedfortrædere, Folketingsvalg onsdag 5. juni 2019". Dst.dk. Hentet 27. august 2021.
  3. ^ "Tommy Ahlers afløsere vil slet ikke i Folketinget". Bt.dk. Hentet 27. august 2021.