Martin Geertsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Martin Geertsen
Martin Geertsen under kommunalvalgkampen 2005.jpg
Ordfører­skaber social- og ligestillingsordfører
Personlige detaljer
Født 16. marts 1970
Sakskøbing
Politisk parti Venstre
Uddannelse cand.scient.pol.
Links
Biografi på folketinget.dk Redigér på Wikidata

Martin Raahauge Geertsen (født 16. marts 1970 i Sakskøbing) er en dansk cand.scient.pol. Han er medlem af Folketinget for Venstre og Venstres politiske leder i Region Hovedstaden.[1] Martin Geertsen genopstiller til folketingsvalget i 2019 i Københavns Storkreds, Tårnbykredsen.

Martin var opstillet til folketingsvalget i 2011 i 6. kreds, Utterslevkredsen, i København Storkreds. Ved valget fik han næstflest stemmer blandt Venstres kandidater i hovedstaden, kun overgået af Søren Pind. Martin stillede også op ved Folketingsvalget i 2015, men han blev ikke valgt ind.

Martin er tidligere kultur- og fritidsborgmester i København og tidligere politisk leder for Venstre i hovedstaden.

I 2011 stiftede han netværket Anti Forbud Danmark sammen med en række andre borgerlige politikere og debattører.

Han har været medlem af Venstre og Venstres Ungdom (VU) siden 1987. Allerede to år senere blev han formand for VU på Falster og Østlolland. Den post bestred han til 1990, hvor han blev student fra Nykøbing Katedralskole. Martin Geertsen påbegyndte statskundskabsstudiet ved Københavns Universitet i 1991. I 1993-1994 var han formand for Venstres Ungdom i København, fra 1994-1996 medlem af VU's landsstyrelse og næstformand for Venstres Ungdoms landsorganisation fra 1995-1996, hvor han sideløbende arbejdede som medlemssekretær for Venstres folketingsgruppe.

I 1998 blev han medlem af Københavns Borgerrepræsentation. Samme år blev han formand for Venstres gruppe i Borgerrepræsentationen. Fra Juli 1999 til marts 2003 drev han sideløbende firmaet MG-Kommunikation. Fra 2002 var han kultur- og fritidsborgmester. Efter kommunalvalget i 2005, hvor Søren Pinds overborgmesterkandidatur ikke solgte billetter hos vælgerne, blev Geertsen Venstre og oppositionens kandidat som overborgmester. Set i det lys takkede han i 2006 nej til at overtage Jens Rohdes folketingsmandat – selv om han var 1. suppleant i Søndre Storkreds.

I august 2007 meddelte Geertsen overraskende, at han fratrådte posten som kultur- og fritidsborgmester to år før tid. Fra januar 2008 overgik kultur- og fritidsborgmesterposten til Venstres Pia Allerslev.

Fra 2008-2010 arbejdede Martin Geertsen som seniorkonsulent i kommunikationsvirksomheden Cohn og Wolfe, hvor han specialiserede sig i at rådgive kommuner med konkrete kommunikationsudfordringer og private virksomheder med kommercielle interesser i de danske kommuner.

Før han blev valgt til Folketinget arbejdede Martin Geertsen i Public Affairs Bureauet Rud Pedersen A/S.[2]

Tidligere tillidshverv[redigér | rediger kildetekst]

  • Medlem af Økonomiudvalget i Københavns Kommune
  • Medlem af Landsbevillingsnævnet
  • Medlem af Københavns Kommunes Erhvervsråd
  • Medlem af Beredskabskommissionen for Københavns Kommune
  • Medlem af bestyrelsen for DGI-byen
  • Medlem af styregruppen for Eventures Copenhagen
  • Formand for Bevillingsnævnet i København
  • Næstformand for fonden Team Copenhagen
  • Formand for Lokalnævnet for Københavns Politikreds
  • Medlem af Kommunekontaktrådet i Region Hovedstaden

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Efterfulgte:
Hans Thustrup Hansen
Borgmester for Kultur- og Fritidsforvaltningen
2002 - 2007
Efterfulgtes af:
Pia Allerslev