Michael Aastrup Jensen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Michael Aastrup Jensen
Michael Aastrup Jensen.jpg
Medlem af Folketinget
valgt i Randers
Folketingsmedlem 2005–
Ordførerskaber Udenrigsordfører, Udviklingsordfører
Udvalgsposter

 

  • Kulturudvalget
  • Forsvarsudvalget
  • Retsudvalget
  • Det Udenrigspolitiske Nævn
  • Udenrigsudvalget
Personlige detaljer
Født 16. marts 1976
Roskilde
Politisk parti Venstre
Uddannelse Akademiøkonom med speciale i salg.
Beskæftigelse Salgs- og marketingskoordinator
Links
http://michaelaastrup.dk/

Michael Aastrup Jensen (født 16. marts 1976 i Roskilde) er en dansk politiker, tidligere borgmester i Randers og medlem af Folketinget for Venstre siden 2005. Han har været aktiv i politik, siden han som 14-årig meldte sig ind i Venstres Ungdom og Venstre i Randers, og hvor han i de efterfølgende år havde forskellige organisatoriske poster internt i partiet og i Venstres Ungdom.

Han stillede første gang op til byrådsvalget i Randers i 1997, hvor han blev valgt med næstflest stemmer af alle Venstres kandidater. Jensen kom derefter ind i Socialudvalget og Kulturelt udvalg, hvor han sad indtil 2000, hvor Venstres daværende gruppeformand og politiske ordfører valgte at træde ud af byrådet.

Jensen blev herefter valgt af byrådsgruppen som ny gruppeformand og politisk ordfører, hvorefter han desuden også skiftede kulturelt udvalg ud med økonomiudvalget. Han sad på de nævnte poster, indtil han blev valgt som borgmester ved kommunalvalget i 2001.

Byrådsvalget i 2001 var et stort jordskredsvalg, da det var første gang nogensinde, at en Venstremand besatte borgmersterposten og den første gang siden 1950'erne, at Randers fik en borgerlig borgmester. Jensen blev desuden med sine 25 år den yngste borgmester nogensinde i Danmark.

I efteråret 2004 besluttede den daværende folketingskandidat for Venstre i Randerskredsen, Claus Hjort Frederiksen, at trække sig som folketingskandidat for at flytte til en kreds tættere på sin bopæl. Efter en del overvejelser besluttede Jensen at stille op som kandidat til folketinget. Han blev valgt som ny folketingskandidat i Randerskredsen på et opstillingsmøde, onsdag den 17. november 2004, hvor han blev valgt uden modkandidater og med opbakningen af en enig kredsbestyrelse.

Ved det følgende folketingsvalg den 8. februar 2005 blev Jensen valgt ind i folketinget med næstflest stemmer af alle Venstres kandidater i Århus Amt. Han valgte herefter ikke at genopstille som borgmester og sluttede dermed sin borgmesterperiode den 31. december 2006. Michael blev genvalgt ved folketingsvalget den 13. november 2007, hvor han med 10.532 personlige stemmer blev valgt som nr. 2 af alle Venstres kandidater i Østjylland, samt var med i top 5 over alle kandidater i Østjylland.

Ved Folketingsvalget 2011 blev Michael genvalgt for anden gang. Med 10.280 personlige stemmer i Østjyllands Storkreds sikrede han det andet mandat for Venstre og var samtidig blandt de tre største stemmeslugere i Østjyllands Storkreds.

I første periode i Folketinget var Jensen udpeget som Venstres IT-, Dyrevelfærds- samt Boligordfører. Han var desuden medlem af følgende udvalg i Folketinget: Retsudvalget, Kommunaludvalget, Boligudvalget, Udvalget for videnskab og teknologi samt Udvalget for fødevarer, landbrug og fiskeri. Derudover var han formand for Venstres Landsretsudvalg nedsat af Venstres hovedbestyrelse.

I anden periode var Jensen udnævnt til Venstres EU-ordfører og IT-ordfører, samt medlem af Udenrigsudvalget, Europaudvalget og Boligudvalget.

Ved regeringsrokaden i foråret 2010, blev Michael Aastrup Jensen udnævnt til udenrigsordfører for Venstre, samt fortsatte som IT-ordfører. Dermed fik Michael Aastrup Jensen også en plads i Udenrigspolitisk Nævn. Ligeledes forsatte han som formand for den danske delegation i Europarådet.

Efter valget Folketingsvalget 2011 blev Michael Aastrup Jensen udpeget som Venstres kulturordfører og IT-ordfører.

Michael Aastrup Jensen blev ved Folketingsvalget i 2015 genvalgt til Folketinget med 6849 personlige stemmer. Efter valget blev Jensen udpeget som Venstres udenrigsordfører og udviklingsordfører. Desuden er han medlem af følgende udvalg i Folketinget: Forsvarsudvalget, Kulturudvalget, Retsudvalget, Det Udenrigspolitiske Nævn og Udenrigsudvalget.

Gift med cand. jur. Helene Maria Biendzus Aastrup Jensen. Bosiddende i Assentoft.

Curriculum Vitæ[redigér | redigér wikikode]

Tillidsposter[redigér | redigér wikikode]

Medlem af forretningsudvalget i Venstre. Medlem af lokalrådet for Realkredit Danmark. Medlem af bestyrelsen for Venstre i Randerskredsen og Randers Venstreforening. Medlem af Statens Kunstfond Medlem af repræsentantskabet for Kunstrådet

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]