Jan E. Jørgensen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Jan E. Jørgensen
Personlige detaljer
Født 19. februar 1965
Frederiksberg, Danmark
Politisk parti Venstre
Uddannelses­sted Sankt Annæ Gymnasium
Københavns Universitet
Links
Jan E. Jørgensens hjemmeside
Biografi på folketinget.dk Vi bliver nødt til at bruge en a procent-variablerne, ellers brokker wd-modulet sig. Så vi bruger en procent-p her, men gemmer det væk med det span som er rundt om: jan-e-joergensen. Vi er nemlig kun interesseret i blyanten som bliver indsat uafhængigt at format-parametren. Redigér på Wikidata
Informationen kan være hentet fra Wikidata.

Jan Ejnar Jørgensen (født 19. februar 1965[1]) er folketingsmedlem for Venstre, samt 1. viceborgmester og rådmand i Frederiksberg Kommune. Her er han formand for By- og Miljøudvalget og medlem af Magistraten og Undervisningsudvalget. Jan E. Jørgensen har siddet i kommunalbestyrelsen for Venstre siden 1997.

Jan E. har været medlem af Folketinget siden 2011. Han er opstillet i Slotskredsen, som er Københavns Storkreds. Jan E. fik 3.254 personlige stemmer ved folketingsvalget i 2015 og 4597 personlige stemmer ved folketingsvalget i 2019.

Jan E. har siden 2016 været Venstres EU-ordfører. Han har tidligere været offentlighedsordfører, menneskerettighedsordfører, kommunalordfører, socialordfører og indfødsretsordfører.

Jan E. Jørgensen har sammen med Bent Winther fra Berlingske skrevet bogen ”En Ægte Liberal – Venstremanden, der ikke vil tie stille”, som blev udgivet i 2018 af forlaget Momenta.

Jan E. Jørgensen har desuden haft mange forskellige tillidshverv. Han har blandt andet haft en række poster i Venstres Ungdom 1983-1990, herunder formand for Venstres Ungdom København og Venstres Ungdom Frederiksberg, medlem af landsstyrelsen, redaktør af »Unge Liberale« og formand for landsstævneudvalget. Dertil har han haft en række poster i Venstre 1983-1998, herunder næstformand for Venstre på Frederiksberg og redaktør af »Taburetten«.

Baggrund[redigér | redigér wikikode]

Jan E. Jørgensen blev født på Frederiksberg som søn af Einar Jacob Sørensen og Asta Noomi Jørgensen. Han har en samfundssproglig studentereksamen fra Sankt Annæ Gymnasium i 1984. Samme år begynte han på den første af en række stillinger: som abonnementsinspektør hos Berlingske Tidende fra 1984 til 1985, folkeskolevikar på Rådmandsgade- og Stevnsgade Skole i samme periode, journalistFrederiksberg Posten i 1985, annoncekonsulent først på Farum Nyt fra 1985 til 1988, dernæst på Vibenhus Butikscenters avis fra 1989 til 1995.

Fra 1989 til 1995 studerede Jørgensen ved Københavns Universitet hvorfra han tog den juridiske embedseksamen. Herefter blev han direktør i Foreningen for et Bedre Butiksmiljø frem til 1997, hvor han kom til De Samvirkende Købmænd. I 2005 skiftede han til en stilling som advokat hos DLA Nordic og Horten. Her var han frem til 2011.[1]

Jørgensen har fungeret som kirkesanger ved Korsvejs Kirke, Johannes Døbers Kirke og Høje Gladsaxe kirke fra 1981 til 1986.[1]

Jan E. Jørgensen er gift og far til to børn. Han har bopæl på Frederiksberg.[1]

Politiske karriere[redigér | redigér wikikode]

Jørgensen engagerede sig i Venstres Ungdom hvor han var sekretær fra 1984 til 1986. I 1993 blev han første gang stillet op som kandidat for partiet Venstre.[1]

Aktuelle udvalgsposter[redigér | redigér wikikode]

Medlem af udvalget for:

Aktuelle ordførerskaber[redigér | redigér wikikode]

  • EU-ordfører

Noter[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ a b c d e Jan E. JørgensenFolketingets hjemmeside  Rediger på Wikidata

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

DanskStub
Denne artikel om en dansk politiker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Politiker
Gilbert Stuart Williamstown Portrait of George Washington.jpgArtiklen om politikeren Jan E. Jørgensen kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.