Jacob Jensen (født 1973)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Jacob Jensen
Medlem af Folketinget
valgt i Kalundborgkredsen
Folketingsmedlem 2005-
Personlige detaljer
Født 26. maj 1973
Holbæk
Politisk parti Venstre
Uddannelse cand.merc.jur.
Links
www.venstre.dk
Biografi på folketinget.dk Redigér på Wikidata

Jacob Jensen (født 26. maj 1973 i Holbæk) er en dansk politiker, der har været medlem af Folketinget siden 2005, valgt for Venstre i Kalundborgkredsen (Sjællands Storkreds). Han er 2. næstformand i Region Sjælland.

Baggrund og erhvervskarriere[redigér | rediger kildetekst]

Jensen blev student fra Stenhus Gymnasium i 1992, og blev i 1998 kandidat i erhvervsjura (cand.merc.jur.) fra Handelshøjskolen i København. Fra 1998 arbejdede han som økonom hos A.P. Møller-Mærsk, og var 20012002 udstationeret hos selskabets afdeling i London. I 2002 blev han kontorchef hos A. P. Møller – Mærsk i København.

Politisk karriere[redigér | rediger kildetekst]

Han blev opstillet som folketingskandidat for Venstre i Nykøbing Sjælland-kredsen i 2004, og blev valgt ved valget 8. februar 2005. I 2007 blev han opstillet i Kalundborgkredsen, og blev genvalgt 13. november samme år. Jensen er finansordfører for Venstre, og har tidligere været erhvervs-, økonomi- og kommunalordfører for partiet. Ved valget i 2011 opnåede Jacob Jensen næsten 10.000 personlige stemmer, kun overgået af Pia Kjærsgaard samt Bertel Haarder som den kandidat i hele Sjællands Storkreds med flest personlige stemmer.

Jensen sidder desuden i bestyrelsen for havbruget Musholm, og er i denne forbindelse blevet kritiseret af organisationen Transparency International for hans arbejde i miljøudvalget vedrørende behandlingen af en lov, der giver mulighed for flere havbrug til gavn for blandt andet Musholm.[1]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Rasmus Mark Pedersen (13. marts 2017). "Venstremand har dobbeltrolle i lov om havbrug". DR Nyheder.
DanskSpire
Denne artikel om en dansk politiker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Politiker
Gilbert Stuart Williamstown Portrait of George Washington.jpgArtiklen om politikeren Jacob Jensen (født 1973) kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.