Brugerdiskussion:Bigdaddy/Arkiv 1

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi


Respekter ophavsretten
Hej Bigdaddy. Bemærk venligst følgende:

Kopiering af ophavsretligt beskyttede værker uden forudgående tilladelse er ulovligt

Dette gælder både tekster og billeder fra andre hjemmesider – også selvom der ikke står noget om ophavsret på hjemmesiden.

Hvis du er den eneste ejer af materialet, så skriv et indlæg på artiklens diskussionsside og indsend en erklæring for at gøre opmærksom på dette.
Hvis du ikke er ejer af materialet, skal du fjerne det og evt. skrive en ny tekst med det kopierede materiale som kilde.

Læs gerne politikken om ophavsret og om frie kilder.

Med venlig hilsen Masz 29. jan 2009, 18:27 (CET) Det gjaldt teksten om grønlandsfonden


Du har vist ikke fået en velkomst

Velkommen til den danske Wikipedia, Bigdaddy/Arkiv 1!
Jeg kan se, at du er gået i gang med at eksperimentere med Wikipedia. Da ændringer vises med det samme, er det bedst, at du eksperimenterer i sandkassen, indtil du er fortrolig med systemet og gerne vil tilføje viden til artiklerne. At lave test, skrive urigtige eller vildledende oplysninger, eller fjerne korrekt indhold på de "rigtige" artikler opfattes som hærværk, og man risikerer at blive blokeret i kortere eller længere tid.

Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål om, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl som nybegyndere begår er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. Du kan også bruge forhåndsvisning til at se hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem. Husk blot at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne) så husk at signere det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen . Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen Masz 29. jan 2009, 18:39 (CET)

Det er jo i orden at samle viden fra alle mulige steder, bare ikke kopiere det derfra... Masz 29. jan 2009, 18:39 (CET)


Din redigering er ok men du må ikke skrive dine meninger (POV) i artiklerne. Jeg har nu slettet POV'en. Det var >>den forfærdelige<< der var POV . Men husk det jeg skrev til dig i velkomsten =) --Masz 29. jan 2009, 19:29 (CET)


Sir Franklin[rediger kildetekst]

Hej Bigdaddy, jeg har svaret på dit spørgsmål på min diskussionsside --Masz 26. feb 2009, 14:21 (CET)


Hvad Wikipedia ikke er[rediger kildetekst]

Wikipedia er ikke...

På Wikipedia er vi meget glade for nye bidrag, men vi har nogle grundregler, og da ikke alle dine bidrag ser ud til at være i overensstemmelse med disse, vil vi gerne minde om at Wikipedia ikke er:

  • ... et sted hvor du skal reklamere for dig selv, dine venner, din hjemmeside, arbejdsplads eller forening eller bare butikker og hjemmesider, du godt kan lide
  • ... en ordbog – brug i stedet Wiktionary
  • ... en talerstol
  • ... en kampplads eller diskussionsforum
  • ... et sted hvor du kan uploade billeder, blot for at dele dem med dine venner
  • ... et CV-indeks
  • ... en netavis eller blog
  • ... et chatroom
  • ... en kogebog – brug i stedet Wikikogebogen

Du kan læse mere om hvad Wikipedia ikke er, og samtidigt er det vigtigt at du skriver ud fra et neutralt synspunkt.

Ved at overholde disse regler får vi alle mest ud af det i længden. Du er selvfølgelig velkommen til at spørge i begynderforummet, såfremt du har yderligere spørgsmål.

Med venlig hilsen Christian Giersing (Skriv til mig her...) 6. mar 2009, 17:51 (CET)


Filibuster[rediger kildetekst]

Hej Bigdaddy,

Fin redigering og stol på dig selv. Hvis du gør noget forkert bliver det bare rettet tilbage og du får besked.

Du behøver ikke at indsætte interne henvisninger til andre sprog så derfor har jeg slettet det. Link til den engelske filibuster er i "andre sprog" til venstre for siden. Dog behøver man ikke tilføje links andre sprog, da det er noget botterne klarer. Og en ting til. Når du tilføjer links til andre sider på Wikipedia så gør det med wikipedias kode. Hvis du vil tilføje link til en artikel så skriv følgende i teksten:

[[Navn på artiklen]]

Hvis du vil tilføje link til en artikel men vil have at der står noget andet end artiklens navn så gør følgende:

[[Artiklens navn|Teksten som du vil have at bliver vist]]

Links til artikler i andre sprog:

[[sprogkode:artiklens navn på det andet sprog]]

og for at gøre det hurtigt for dig at underskrive noget så underskriv sådan: --~~~~ (eller ved at trykke på når du redigerer). Hvis du vil have at det er dit navn der står der istedet for dit brugernavn så kan du ændre det i indstillingerne Hilsen Masz (BeskedE-mail) 6. mar 2009, 18:11 (CET)

Hej Bigdaddy, du har vist forstået min besked og det er super, men du må ikke underskrive artikler (kun diskussioner o.l). --Masz (BeskedE-mail) 6. mar 2009, 18:27 (CET)
Bigdaddy, du skal underskrive som du gør nu men kun på diskussionssider. Grunden til at man ikke skal underskrive artikler er at Wikipedia er en ecyklopædi som ALLE kan redigere i, og selvom du har påbegyndt artiklen kan det godt være at andre har bidraget til det. --Masz (BeskedE-mail) 6. mar 2009, 19:10 (CET)


Hejsa. Det er desværre ikke nok at angive forfatteren hos leksikon.org som delvis ophavsmand. Han har ikke givet tilladelse til at artiklen kan frigives her på Wikipedia. Jeg var derfor nødt til at slette artiklen.

Du skal være velkommen til at genoprette den, men med dine egne ord. Husk desuden at det kun er på diskussionssider at man underskriver sig, det skal ikke gøres i artiklerne. Mvh Knud Winckelmann (diskussion) 12. dec 2013, 21:00 (CET)


Ikke slette[rediger kildetekst]

Hejsa, det er ikke tilladt at slette på din brugerdisk, du kan til gengæld arkivere gamle indlæg som du måske ikke synes pynter så meget på siden. Mvh. Vrenak (diskussion) 11. nov 2016, 19:13 (CET)

Eller endnu bedre: Brug Autoarkivering. Hvis eksemplet i vejledning ikke er godt til dit brug kan du evt. se. på nogle aktive wikipedianeres diskussionssider, hvordan de har sat det op. Jeg har tilladt mig at forberede din side for arkivering. --Madglad (diskussion) 12. nov 2016, 03:13 (CET)

Tak for kritik. Meget informativ. Nu mangler jeg bare at finde ud af hvordan jeg organisere billede felter og indholdsfortegnelser m.m. Er der ikke færdige templates man kan bruge? Hvordan ligger jeg artiklen op, uden at alt andet end artiklen kommer med?

Jens Skovsbøll (diskussion) 12. nov 2016, 11:01 (CET)]

Det nemmeste er nok at når artiklen er klar renser du siden i sandkassen for øvrige ting, f.eks. mine kommentarer, og flytter den, evt. kan du ved at gå ind i rediger wikikode, kopiere det hele og indsætte det hele det nye sted, det er ihvertfald nogenlunde ligetil. Billeder kan placeres forskellige steder med f.eks. left og right parametrene, de kan ses på ret mange artikler, billedstørrelsesparamteren bør undgås, thumb kan bruges så man ikke indsætter et gigantbillede. indholdsfortegnelse kan du lave med __TOC__ Mvh. Vrenak (diskussion) 12. nov 2016, 11:12 (CET)


Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[rediger kildetekst]

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[rediger kildetekst]

(Sorry to write in English)

Stop venligst!
Hvis du fortsætter med at vandalisere sider, vil der blive iværksat sanktioner mod dig. På forhånd tak, Nico 9. apr 2007 kl. 14:45 (CEST)


Skabelon:Kilde mangler[rediger kildetekst]

Der er ikke meningen at {{kilde mangler}} skal fjernes fra artikler uden at der samtidigt tilføjes en kilde. --Madglad (diskussion) 8. apr 2017, 15:46 (CEST)

Kilde er tilføjet


Loppemarkedslinks[rediger kildetekst]

Links til loppemarkedswebsteder, hvor artiklernes emner måske kan købes, har ingen encyklopædisk relevans. --Madglad (diskussion) 8. apr 2017, 15:46 (CEST)'

Så har du ikke sat dig ind i hvad siden handler om.

https://loppefund.wordpress.com/about/


Vildfarne links[rediger kildetekst]

(Afsnittet forsvinder ved næste autoarkiv - Madglad).

Wikipedia som kilde[rediger kildetekst]

Slaget ved Den Milviske Bro spørger du, hvorfor Wikipedia ikke kan bruges som kilde. Wikipedias artikler skal selv rumme kildehenvisninger til eksterne kilder, og derfor hjælper det ikke noget, hvis de bare linker til hinanden som kilder - det siger stadig ikke noget om, hvor oplysningerne stammer fra. Du kan læse mere om det her: Wikipedia:Kildeangivelser. Vh. SorenRK (diskussion) 27. aug 2017, 14:44 (CEST)

Ok. Forstået. ;-) --Jens Skovsbøll (diskussion) 1. sep 2017, 17:35 (CEST)

Bemærk at {{Kilder}} og lignende skabeloner sættes eller fjernes manuelt, efterhånden som det vurderes nødvendigt. Hvis du synes en artikel, som du har arbejdet på, har tilstrækkeligt med eksterne referencer til at indholdet i den er velunderstøttet, kan du forsøge at fjerne en evt {{Kilder}} skabelon. Hvis andre så er uenige kan de tilføje den igen. Det kan kræve noget øvelse at finde frem hvad der er tilstrækkeligt. --Hjart (diskussion) 28. aug 2020, 13:37 (CEST)

  1. ^ This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  2. ^ Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.