Brugerdiskussion:J 1982

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gtk-dialog-info.svgHjertelig velkommen til den danske Wikipedia, J 1982!
Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere (se også den ultrakorte redigeringsvejledning), og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden, eller på IRC-kanalen.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen Wiki-edit-signatur.PNG eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen
- Sarrus (diskussionbidrag) d. 13. sep 2009, 16:53 (CEST)

Brug forhåndsvisning[redigér wikikode]

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl. Med venlig hilsen Dannebrog Spy 25. mar 2011, 20:52 (CET)

Fint at du vil bidrage til TMNT-artiklerne, men du behøver altså ikke gemme alle dine ændringer enkeltvis. Saml dem sammen så vi andre bedre kan overskue, hvad du har ændret. --Dannebrog Spy 25. mar 2011, 20:52 (CET)

Vil du ikke godt prøve at rette flere ting ad gangen, inden du gemmer? Som nævnt ovenfor kan du bruge forhåndsvisning til at tjekke, at det ser ordentligt ud. --Arne (Amjaabc) 25. mar 2011, 23:13 (CET)
Ser nu att Bert heter Albert på danska? Skall artikeln flyttas. J 1982 25. mar 2011, 23:17 (CET)

Ja det tror jeg for generelt skal artiklerne her have deres lokale navne vil jeg mene.og et andet tip: På dansk wiki bruger vi ikke sider som fx. Litteraturåret 1984 så istedet for det skal du bare skrive 1984 Mvh --Trade 26. mar 2011, 20:01 (CET)

Har ni planerpå att införa det, när sidorna förbättrats? J 1982 29. apr 2011, 19:54 (CEST)
Og lad vær med at lave links til enelsk wiki. Det e rikke skik her i modsætning til svensk wiki. Giv et link til hvor du oversætter fra i historikken/redigeringsbeskrivelsen. Vh. --Trade (diskussion) 22. maj 2013, 11:10 (CEST)


Et par tips[redigér wikikode]

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl.
Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du laver større eller mindre ændringer i artikler, samt når du laver nye artikler, så husk venligst at udfylde feltet "Opsummér redigering" placeret under den store redigeringsboks. Dette er med til at informere andre wikipedianere om, hvad du har rettet på den aktuelle side. Du sparer således andres tid, hvis du lige noterer, at du f.eks. blot har rettet en stavefejl. Omvendt kan det også tiltrække ekstra opmærksomhed, hvis du noterer, at du har lavet en større omskrivning eller tilføjelse til en artikel, så dine tilføjelser kan blive læst igennem. Hvis du har svært ved at huske at beskrive dine ændringer, kan du tilrette dine indstillinger, således at du får besked, hvis ikke du har beskrevet en ændring. Med venlig hilsen Knud Winckelmann (diskussion) 30. maj 2013, 13:55 (CEST)

Det ville også være rigtig godt hvis du gad at bruge tid på at fylde reelt indhold på artiklerne. Mængden af information i de nye artikler, er yderst begrænset og ikke særligt anvendelige. --|EPO| COM: 30. maj 2013, 14:03 (CEST)

Se evt. min udvidelse for inspiration. Vh. --Trade (diskussion) 30. maj 2013, 14:08 (CEST)
Men Hanson, Carson & Malmkvist var en egen grupp. J 1982 (diskussion) 30. maj 2013, 14:09 (CEST)
Hvad er din pointe? --Trade (diskussion) 30. maj 2013, 14:24 (CEST)

Kilder[redigér wikikode]

Hejsa. Husk kilder eller henvisninger, når du opretter artikler. De fleste artikler på den svenske Wiki har nogen, du kan genbruge. Mvh. Knud Winckelmann (diskussion) 30. maj 2013, 21:51 (CEST)

Og som nævnt ovenfor, så ville det at foretrække, hvis du skrev nogle mere fyldige artikler end bare nogle få linier. Jeg kan se at der er masser at tage af på de svenske. Mvh Knud Winckelmann (diskussion) 30. maj 2013, 21:53 (CEST)

Tip Commonscat[redigér wikikode]

Blot et lille tip: Når du indsætter {{commonscat}} i artiklerne behøver du ikke skrive artiklens navn som eksempelvis her: {{commonscat|Siw Malmkvist}}, såfremt opslaget på Commons hedder det samme. Pugilist (diskussion) 10. jun 2013, 17:43 (CEST)

Jo, det kan vara praktiskt om artiklarna måste flyttas i framtiden. J 1982 (diskussion) 10. jun 2013, 17:45 (CEST)

Hvorfor skulle man dog flytte en artikel, der står under et navn ? Navnet ændres jo ikke. Men det er ingen fejl, så hvis du foretrækker det på den måde, så er det helt ok. Pugilist (diskussion) 10. jun 2013, 18:10 (CEST)

Det kan ju hända att det dyker upp en annan person med samma namn, som får en artikel. J 1982 (diskussion) 10. jun 2013, 18:11 (CEST)

Tip[redigér wikikode]

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl. Med venlig hilsen Laketown  (disk) 18. jun 2013, 23:34 (CEST)

HotCat[redigér wikikode]

HotCat er nyttigt, når man skal tilføje eller fjerne kategorier, men man behøver altså ikke gemme hver enkelt ændring enkeltvis, som du gør nu. Saml ændringerne sammen for en artikel ad gangen og vent med at trykke Gem til du er færdig. Lige nu er dine talrige ændringer af de forskellige artikler om Teenage Mutant Ninja Turtles noget nær uoverskuelige. Desuden fylder de alt for meget på listen over seneste ændringer. --Dannebrog Spy (diskussion) 11. apr 2014, 14:30 (CEST)

Ovenstående og de gentagne tip om forhåndsvisning gælder stadigvæk. Du behøver ikke gemme hver eneste lille ændring hver for sig. Hold fingrene fra Gem side-knappen til du har lavet alle ændringerne. Det andet bliver bare uoverskueligt for alle andre. --Dannebrog Spy (diskussion) 11. apr 2014, 14:43 (CEST)

Husk det nu[redigér wikikode]

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl. Med venlig hilsen Knud Winckelmann (diskussion) 11. apr 2014, 14:40 (CEST)

For korte artikler[redigér wikikode]

Hej J 1982, du oversætter mange artikler, som er meget korte. Jeg har derfor markeret dem med {{Substub}}, dvs. at de er for korte. Vi vil gerne have dine bidrag, men skriv noget mere, indbyggertal og andre små facts om byområderne skal også med. --Patchfinder (diskussion) 3. jul 2014, 18:18 (CEST)

Det er fint at du er begyndt at tilføje indbyggertal, andre ting der nemme at tilføje er geografiske koordinater, billeder, en smule geografi og en smule historie. --Patchfinder (diskussion) 6. jul 2014, 06:51 (CEST)

Om mindre svensker byer[redigér wikikode]

Hej J 1982. Tak for dine bidrag til dansk Wikipedia. Vær dog venligst opmærksom på, at "Slóðir" ikke er et dansk ord, men at vi bruger "Eksterne henvisninger". Ligeledes benyttes punktum som tusindtalsseparator, så eksempelvis indbyggertal ikke hedder "3 375", men derimod "3.375". Dine artikler om de svenske byer er også meget korte. Det ville være dejligt, hvis du kunne skrive lidt mere om hver enkelt by, inden du oprettede dem. Du kan eventuelt kigge på de svenske sider, hvor der burde være masser af inspiration. Fortsæt det gode arbejde. Mvh. Toxophilus (diskussion) 26. nov 2014, 20:16 (CET)

Et par tips[redigér wikikode]

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl.
Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du laver større eller mindre ændringer i artikler, samt når du laver nye artikler, så husk venligst at udfylde feltet "Opsummér redigering" placeret under den store redigeringsboks. Dette er med til at informere andre wikipedianere om, hvad du har rettet på den aktuelle side. Du sparer således andres tid, hvis du lige noterer, at du f.eks. blot har rettet en stavefejl. Omvendt kan det også tiltrække ekstra opmærksomhed, hvis du noterer, at du har lavet en større omskrivning eller tilføjelse til en artikel, så dine tilføjelser kan blive læst igennem. Hvis du har svært ved at huske at beskrive dine ændringer, kan du tilrette dine indstillinger, således at du får besked, hvis ikke du har beskrevet en ændring. Med venlig hilsen Knud Winckelmann (diskussion) 17. dec 2014, 13:29 (CET)