Diskussion:Harald Toksværd

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Sletningsforslag: Harald Toksværd

Se evt. på Wikipedia:Sletningsforslag
Nulevende person
Dette er en diskussion om (evt. sletning af) en artikel, der omhandler en nulevende person. Derfor indskærpes det overfor deltagere i debatten, at være varsomme med formuleringer og oplysninger, idet disse kan være æreskrænkende, krænke personens privatliv eller på anden vis påføre omtalte person skade. Desuden henledes opmærksomheden på Wikipedias politik for biografier af levende personer og Wikimedia Foundations resolution om biografier af nulevende personer.

Harald Toksværd er en 24-årig studerende. Han har skrevet forskellige læserbreve, lavet et par happenings og udgivet nogle publikationer på mikroforlaget Emeritus, men ifølge Infomedia ser de ikke ud til at være anmeldt i nogen etablerede medier. Tilsvarende for hans musikstykker. Artiklen er oprettet af IP-adressen 80.71.142.51, og ifølge Diskussion:Harald Toksværd er den mistænkt for at være en selvbiografi. Bruger:Sasper har påsat en tætpå-skabelon. Opfylder artiklen de relevante kriterier for en wp-artikel? Økonom (diskussion) 8. jul 2021, 07:35 (CEST)

  • Slet - Han har været nævnt i medierne nogle gange, men private debatindlæg alene giver ingen notabilitet, og studenterpolitiske happenings o.l. ser også ud til mest at være et eksempel på "15 minutters berømmelse". Det er heller ikke mit indtryk, at det kunstneriske arbejde har nydt større opmærksomhed, men jeg kan have overset noget. Mistanken om tætpå-oprettelse trækker nedad. Økonom (diskussion) 8. jul 2021, 07:35 (CEST)
  • Slet - Det virker som en upcomming kunstner / debattør, som endnu ikke opfylder kriterierne for at være notabel.--Kjeldjoh (diskussion) 8. jul 2021, 07:57 (CEST)
  • Slet - Grundet tætpå-problematikken. Udgivelsen af en roman trækker op, men som andre skriver, bør vi nok vente og se, om der kommer mere ud af det. Øvrige meritter er klart ikke nok. --Pugilist (diskussion) 8. jul 2021, 08:26 (CEST)
  • Slet - en masse småting, men ikke noget slagkraftigt nok til notabilitet. Mistanke om selvbiografi hjælper ikke. Toxophilus (diskussion) 8. jul 2021, 08:27 (CEST)
  • Neutral - Hvis der er en notabilitet skulle den skyldes bøgerne og et musikalbum. Giver udgivelse af 1-2 bøger automatisk notabilitet eller er det en skønssag? Forlaget har også udgivet andet. --Sasper (diskussion) 8. jul 2021, 18:23 (CEST)
 Kommentar At have udgivet en bog (eller flere) giver ikke automatisk notabilitet - i så fald ville sletteforslaget have været pointless. Det er derfor en skønssag, hvornår man mener, en forfatter har haft så stor betydning, at oplysninger om vedkommende har almen interesse, hvilket er det grundlæggende kriterium. Selv plejer jeg at bruge den tommelfingerregel, at hvis en forfatter har udgivet mindst én roman/digtsamling/novellesamling e.l. på et anerkendt forlag, der er blevet anmeldt i et toneangivende medie, typisk en landsdækkende avis, har han/hun opnået det nødvendige "kendthedsnviveau"; men jeg tror, at andre brugere har såvel skrappere som mere lempelige rettesnore for, hvad de opfatter som notabelt. Så der er ingen klare linjer... Økonom (diskussion) 8. jul 2021, 21:08 (CEST)
 Kommentar Jeg er ny på wiki, så i kan se bort fra denne kommentar. Jeg har kun redigeret fem sider indtil videre (alle sammen foreslåede artikler fra Wiki). Af de fem er denne klart den mest besøgte (det ser jeg i den lille boks på min egen side der hedder "Dit indtryk"). Siden jeg redigerede den d. 23. maj er der 6.435, der har besøgt den. De andre sider jeg har redigeret er til sammenligning blevet besøgt mellem 56-327 gange (redaktionstidspunktet er nogenlunde det samme). Det giver måske et lidt andet perspektiv på notabilitetssnakken. Jeg forstår dog udemærket idéen om at der skal være nogle minimumskrav og det kan selvfølgelig være forskelligt fra emne til emne. --Svendsens (diskussion) 11. jul 2021, 16:28 (CEST)
  • Behold - Som Svendsens nævner ovenfor, har hans debatter vakt en del almen interesse som bør give artiklen en plads, trods en måske kort udgivelsesliste. - Nico (diskussion) 11. jul 2021, 17:29 (CEST)
 Kommentar Han har fået mange hits fra den 3. juli og frem. Jeg tolker det dog som netop et udslag af "15 minutes of fame" - den dag, samme dag som Danmark slog Tjekkiet i kvartfinalen og landet strømmede over med flag og nationalbegejstring, skrev han et stort opsat læserbrev med overskriften "Dannebrog er et forpestet symbol på en ekstremistisk ideologi" i Politiken. Det har sat ild i en debat på de sociale medier og åbenbart også ført til mange søgninger på hans navn. Indtil den dag var der dog stort set ingen hits på ham. Det er selvfølgelig ganske flot at have fået sådan en opmærksomhed med et enkelt læserbrev, men personligt synes jeg ikke, at en enkeltsagsberømmelse i medierne af den karakter er nok til længerevarende encyklopædisk notabilitet. Det forudsætter tegn på en mere vedholdende almen interesse i personen. Økonom (diskussion) 11. jul 2021, 18:47 (CEST)
  • Slet - Son nævnt ovenfor, en masse småting og så læserbrevet og det mener jeg ikke er nok. Hvis der kommer mere varende i fremtiden, så måske, men p.t. er det for tidligt. Mvh KnudW (diskussion) 13. jul 2021, 14:21 (CEST)
  • Konklusion:
    Forslaget imødekommes.
    Begrundelse:
    Der er i diskussionen bred enighed om, at de til nu udarbejdede læserbreve, publikationer mv. af Harald Toksværd er under niveauet for et emnes notabilitet. Fortsætter personen sit nuværende arbejder, og kommer bredere ud, kan notabiliteten tages op igen.
    --Asger (diskussion • bidrag • e-mail) 9. sep 2021, 19:35 (CEST)

Tætpå-skabelon[rediger kildetekst]

Artiklen kan mistænkes for at være en autobiografi, men da det ikke kan fastslås helt sikkert, har jeg holdt mig til den mildere "tæt på"-skabelon. Der indgår mange værdiladede formuleringer, såsom at være "kendt for", "også kendt for", "vigtigste artikler", "kontroversielle debatindlæg" og "hyppig gæst" i radioprogram. Der står også: "Toksværd har desuden været tovholder, redaktør og bidragsyder i forbindelse med antologien Hamløs". I hvert fald det første ord, tovholder, lyder som en beskrivelse fra en person der selv har været med i projektet. Det meste af artiklens indhold stammer fra oprettelsen, som er fra et anonymt IP-nummer, der også har skrevet om andre emner tæt på Harald Toksværd. --Sasper (diskussion) 7. jul 2021, 00:15 (CEST)