Diskussion:Ruslands historie

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Ruslands flag Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Rusland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Ruslandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Artiklen Ruslands historie er blevet afvist som lovende artikel. Artiklen er altså blevet vurderet til ikke at være klar til at blive forbedret til god artikel inden for en overskuelig fremtid. Hvis du er uenig i dette, kan du efter reglerne foreskrevet i udvælgelsesproceduren for lovende artikler enten gennominere eller indberette en klage.

Huskeliste for Ruslands historie: rediger · historik · overvåg · opdater

Senest gennemgået den 6. marts 2018 (6 år og 42 dage siden). Artiklen er listet i kvalitetsmærkede artikler til eftersyn.

  • Udvid indledningen så den omfatter hele artiklen. Toxophilus (diskussion) 13. okt 2017, 19:43 (CEST)
  • Flere kilder. Otte henvisninger er lige i underkanten for en LA. Emnet er jo temmelig stort, og nogle steder nok kontroversielt, så kilder er vigtigt. Toxophilus (diskussion) 13. okt 2017, 19:43 (CEST)
  • Afskrift fra Salmonsens konversationsleksikon skal rettes eller fjernes. Gjort Ikke lovende mere!

Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).[rediger kildetekst]

Er denne artikel stadig det? - der blev tilskrevet en del i går. Mvh -- Christian75 22. apr 2010, 09:24 (CEST)

Ja, det har ikke forandret sig endnu. Jeg konstaterede, at wiki ganske manglede en oversigtsartikel om Ruslands historie og ville ikke blot skrive 20 linier intetsigende "stub"-tekst (jeg kender ellers kun enkelte sider af Ruslands historie. Og ind imellem ryddede jeg lige op i kategori: Ruslands historie, der var en sammenblanding af Ruslands og Sovjetunionens forhold). Derfor valgte jeg at tage udgangspunkt i Salmonsens tekst. Som et indledende skridt i behandlingen er lavet henvisninger til ulige artikler med uddybning af de enkelte perioders personer, begivenheder og forhold, men den egentlige redigering venter endnu. Når det er sket, vil Salmonsen-henvisningen naturligvis blive fjernet.--Rmir2 22. apr 2010, 10:23 (CEST)
Fint nok - blot fordi det så ud som om der var sket så store ændringerne at skiltet kunne tages af. Mvh -- Christian75 22. apr 2010, 10:58 (CEST)

Forfalskningen[rediger kildetekst]

Dette map [1]) forfalsker historien. Rus gik i opløsning før fremkomsten af Moskva, Nizhny Novgorod. Navnet "Belgorod Dnestrovsky" dukkede op i Sovjetunionen (1944). Navnet "Vladimir Volynsky" -1795 år. Chersonessos ? Itil ? ... ... Michaila vnuk (diskussion) 17. okt 2013, 12:26 (CEST)

Jeg tænkte på, når der er så meget direkte afskrift fra Salmonsen i denne artikel, hvordan kan den så være udnævnt til lovende? mvh Tøndemageren (diskussion) 6. mar 2018, 11:10 (CET)

Jeg mener også at sproget skal helt omformuleres til nudansk. Gamle udtryk og ord der for længst ikke anvendes mere skal fjernes.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 6. mar 2018, 11:20 (CET)
Enig med Tøndemageren, det er bedst at vente med at tage stilling til kvaliteten af Salmonsens-kopipaste, til der har været en debat om hvorvidt det er Wikipedias opgave at vurdere kvaliteten af Salmonsens, og til den verserende ophavsretsproblematik er løst. Fjerner LA igen. --Madglad (diskussion) 6. mar 2018, 12:03 (CET)
Vi kan sagtens tage den diskussion også. Modsat Tøndemageren og Madglad ser jeg intet problem i, at tidligere tiders dygtige folks arbejde nu atter bringes til ære og værdighed ved at blive genbrugt som kilde på dawiki (naturligvis respekterende alle ophavsretsregler). Og naturligvis skal sproget også rettes, ligesom der kan og skal suppleres med andre kilder løbende. Det er jo ikke meningen, at vi skal blive stående på et bestemt niveau. Tværtimod skal der helst hele tiden ske forbedringer. Rmir2 (diskussion) 6. mar 2018, 12:11 (CET)
Problemet er her, Rmir2, at det er direkte afskrift fra en artikel der, og ovenikøbet uden henvisninger dertil. Det er dybt kritisabelt uafhængigt af ophavsret. mvh Tøndemageren (diskussion) 6. mar 2018, 12:16 (CET)

Artiklen blev i 2018 barberet ned til en meget kort stud efter at afsnit kopieret over fra Salomonsen blev slettet. Den er i 2021 blevet helt omskrevet fra bunden. --Pugilist (diskussion) 8. jun. 2023, 18:56 (CEST)[svar]