Diskussion:Straffeloven

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Flytteforslag[redigér wikikode]

Flytteforslag: Straffeloven

Se evt. på Wikipedia:Flytteforslag

Jeg foreslår, at Straffeloven bliver flyttet til Dansk straffelov. Begrundelse: andre lande har også straffelove, og da.wiki er ikke forbundet med noget land. Jeg har ikke nok erfaring til at afgøre, om diskussion overhovedet er nødvendig. Jeg gør også opmærksom på Knivloven, Færdselsloven osv., om hvilke jeg mener det samme -- andre love er måske specifikke nok til ikke at behøve præcision.__Gamren (diskussion) 4. aug 2017, 21:56 (CEST)

  • Symbol move vote.svg Flyt per ovenstående.__Gamren (diskussion) 4. aug 2017, 21:56 (CEST)
  • Symbol delete vote.svg Flyt ikke - Dawiki har ganske korrekt ikke nogen tilknytning til Danmark, men netop det, at artiklen er navngivet i bestemt form antyder, at der er tale om en bestemt lov, nemlig den danske. Og den danske straffelov hedder "(Bekendtgørelse af) straffeloven" (kilde). Andre landes straffelove hedder noget andet på deres eget sprog. Ifølge WP:Navngivning skal artikler hedde det, de fleste dansktalende finder naturligt. Dette må være det nuværende navn. Hvis den skulle hedde noget andet, skulle det være "Straffelov (Danmark)", men det kan jeg ikke støtte. Hvis artiklens nuværende navn havde været "straffelov" kunne argumentet holde.
    - Sarrus (db) d. 4. aug 2017, 22:22 (CEST)
  • Symbol delete vote.svg Flyt ikke - Enig med Sarrus. Straffeloven er populærtitlen på Bekendtgørelse af straffeloven, og dermed den de fleste dansksprogede benytter sig af. Vi kan kan evt. lave en omdirigeringsside til den officielle betegnelse.--Hofkas (diskussion) 4. aug 2017, 22:30 (CEST)
  • Symbol delete vote.svg Flyt ikke - Enig med Sarrus. At daWiki skal behandle hele verden kan ikke begrunde, at Straffeloven skal behandles i en artikel, der hedder noget andet end lovens almindelige navn. —Pinnerup (diskussion) 4. aug 2017, 23:46 (CEST)
  • Symbol delete vote.svg Flyt ikke - Straffeloven er i bestemt form - en specifik lov. En generel artikel kunne hedde Straffelov eller Straffelovgivning - jeg ser vi har artiklen Strafferet. --Honymand (diskussion) 5. aug 2017, 09:59 (CEST)
  • Symbol delete vote.svg Flyt ikke - Som argumenteret af de øvrige. --Pugilist (diskussion) 24. aug 2017, 14:54 (CEST)
Crystal Clear action apply.pngKonklusion:
Der er ikke opbakning til forslaget. Vh. SorenRK (diskussion) 10. sep 2017, 18:14 (CEST)

Kilder ang. anvendelsen af forseelse/forbrydelse[redigér wikikode]

Artiklen beskriver at man tidligere har anvendt sondringen forseelse/forbrydelse uformelt ved domsforhandlinger, og at dette stadigvæk sker. I de kilder jeg har tilføjet nævnes kun at sondringen ikke eksisterer rent juridisk, men at den anvendes i dagligdags sprogbrug. Hvis ikke der kan findes kilder til påstanden om, at sondringen blev anvendt ved domsforhandling foreslår jeg at denne del fjernes. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 14. jan 2021, 23:04 (CET)

Da der ikke var nogen indvendinger har jeg fjernet det pågældende afsnit. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 13. feb 2021, 22:12 (CET)

Forslag til straffelov[redigér wikikode]

"Redirect" til Straffeloven bør omskrives til en generel artikel om straffelov, i stedet for konsekvent at omdirigere til den danske straffelov, "Straffeloven", jf. i øvrigt ovenstående flytningsforslags konklusion.--Per Meistrup (diskussion) 3. mar 2021, 19:22 (CET)

Giver mening. Der er dog en del henvisninger til begrebet der tydeligvis er ment som henvisninger til denne artikel. Der er et generelt problem med danocentrisme på artikler om jura, særligt strafferet. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 3. mar 2021, 19:34 (CET)
Jeg har nu gennemgået Speciel:Hvad linker hertil/Straffelov og rettet alle de links der tydeligvis var ment som henvisninger til den danske straffelov. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 30. apr 2021, 19:03 (CEST)
Jeg har oprettet Bruger:InsaneHacker/Sandbox/Straffelov som udkast. Alle skal være velkomne til at redigere i det. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 3. mar 2021, 20:29 (CET)