Kanivreservoiret

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kanivreservoiret
ukrainsk: Канівське водосховище
Kanivreservoiret
Kanivreservoiret
Overblik
Land Ukraine Ukraine
Område Kyiv og Tjerkasy oblast[1]
Type Vandkratsreservoir
Tilløb Dnepr
Stuhna
Trubizj
Afløb Dnepr
Maks. længde 162 km[1]
Maks. bredde 5 km[1]
Overfladeareal 675 km²[1]
Middeldybde 4,4 m[1]
Maks. dybde 21 m
Vandvolumen 2,6 km³[1]
Oversigtskort

Kanivreservoiret (ukrainsk: Канівське водосховище, tr. Kanivske vodoskhovisjtje) er et vandreservoir på Dnepr, opkaldt efter byen Kaniv i Ukraine, som er beliggende i Kyiv og Tjerkasy oblast. Reservoiret blev skabt i 1972[1] ved opførelsen af Dnepr vandkraftværket.

Reservoiret har et areal på 675 km²[1], er 162 km[1] langt, har en gennemsnitlig bredde på maksimalt 5 km ,[1] og har en gennemsnitlig dybde på 4,4 meter.[1] Den samlede vandmængde er 2,6 km³.[1]

De økonomiske fordele ved Kanivreservoiret har været debatteret voldsomt. Ved oprettelsen af reservoiret blev en masse værdifuld landbrugsjord oversvømmet, og processen med genbosættelse var dyr og vanskelig. Værdien af elproduktionen fra vandkraftværket kan næppe nok forrente omkostningerne ved etablering og alle kompensere for alle skaderne forårsaget af oprettelsen af reservoiret.

Vandkraftværket har en installeret effekt er 444 MW og producerer 0,972 TWh per år. Reservoiret benyttes i øvrigt til besejling og kunstvanding.

Billeder[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l Den store sovjetiske encyklopædi: Каневское водохранилище (dansk: ~ Kanivreservoiret), hentet 21. august 2015 (russisk)

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Ukraines geografiSpire
Denne artikel om Ukraines geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi