Krølle-Bølle

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Krølle Bølle er en troldedreng, der holder til på det nordlige Bornholm. Ludvig Mahler opfandt trolden for sin søn under 2. verdenskrig.

Krølle-Bølle bor i Langebjerg på Nordbornholm sammen med sin familie, der styres af faderen, Bobbarækus. Hans mor hedder Bobbasina og hans søster Krølle Borra. Krølle Bølle er ofte ude på narrestreger, og som så mange andre børn forstår han ikke altid konsekvenserne af sine handlinger.

Det er uvist om familien "i virkeligheden" tilhører De Underjordiske og ikke reelt er trolde. Muligvis er historierne digtet på baggrund af overtroen på Bornholm om De Underjordiske.

Krølle Bølle har som merchandise haft succes i mange år i turistbranchen på Bornholm, hvor der både kan købes nøgleringe, bamser, kaffekrus og lignende med Krølle Bølle. På Bornholm ses antagelig lige så mange postkort med Krølle Bølle eller familie, som der i København ses postkort med Den lille Havfrue, og som der i Tyskland ses postkort med tyskere iført Jack Wolfskin.[Kilde mangler]

Indtil 1. januar 2008 har Andelsmejeriet i Klemensker og Nestlé Premier Is i samarbejde produceret og solgt Krølle Bølle is. Herefter har norske Diplom Is overtaget rettighederne til navnet Krølle Bølle og dermed også produktionen af isen. Et flerårigt forskningsprojekt om overtro på Bornholm kaldes populært Krølle Bølle-forskning.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Fiktiv person Stub
Denne biografi om en fiktiv person er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi