Bornholms Kunstmuseum

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Bornholms Kunstmuseum
Bornholms Kunstmuseum.jpg
Etableret 1893
Adresse Otto Bruuns Plads 1, 3760 Gudhjem
Type Kunst
Direktør Lars Kærulf Møller
Hjemmeside Bornholms-kunstmuseum.dk

Bornholms Kunstmuseum er et dansk kunstmuseum ved Helligdomsklipperne seks km nord for Gudhjem. Museet blev grundlagt i 1893 i Rønne som en del af Bornholms Museum. Det har efter 1971 været et selvstændigt museum og siden 1993 haft til huse i nyopførte bygninger.

Museet har en stor samling af bornholmsk kunst fra begyndelsen af 1800-tallet til i dag samt en stor samling kunsthåndværk som keramik og glas. Samlingen er koncentreret om kunst med relation til Bornholm og med særligt fokus på værker af Bornholmermalerne som Oluf Høst, Olaf Rude, Karl Isakson og Niels Lergård.

Den 4.000 m² store museumsbygning, der blev indviet i 1993, er tegnet af arkitektfirmaet Fogh og Følner ApS, der også tegnede en udvidelse af museet, der blev indviet i 2003. Samlingen ejes og drives af Bornholms Museumsforening, mens bygningerne ejes af Bornholms Regionskommune. Museets drift sponsoreres af en række virksomheder; hovedsponsor er Færgen A/S. Byggeriet af museet blev bl.a. støttet af en række fonde: Sparekassen Bornholms Fond, Fonden Realdania, A. P. Møller og hustru Chastine Mærsk Mckinney Møllers Fond til almene Formål, Augustinus Fonden, Frimodt-Heineke Fonden, Knud Højgaards Fond, NordeaDanmark Fonden, Tømmerhandler Johannes Foghs Fond og Aase og Ejnar Danielsens Fond.

Galleri[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til:

Koordinater: 55° 13′ 24,55″ N, 14° 53′ 38,6″ Ø