Bornholmsflaget

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Bornholmsflaget

Bornholmsflaget er Bornholms uofficielle flag. Det er designet i 1970'erne[1] af Bent Kaas som et korsflag med et grønt kors.[kilde mangler] Den grønne farve symboliserer naturen på øen.

Flaget har intet historisk fundament. Det anvendes primært i turismesammenhæng på diverse produkter (som normalt ikke er produceret på Bornholm). Modsat det nedenfor anførte flages der stort set ikke med flaget fra flagstænger e.lign. Der er – modsat det nedenfor anførte – aldrig gjort noget officielt forsøg på at indføre flaget som 'officielt områdeflag'. Ansøgningen var indgivet af en privatperson uden folkelig eller officiel opbakning.

Bornholms Regionskommune og tidligere Bornholms Amt samt det nedlagte Bornholms Værn har dog et våbenskjold – baseret på en afbildning af en lindorm – ofte kaldet en grif.

Selvom det er et uofficielt flag, er der mange, der alligevel flager med det – f.eks. på køretøjer. I 2006 fik øen afslag på at få det som officielt områdeflag.[2]

Bornholmsflaget der er Dannebrog med et grønt kors.

Der findes tre forskellige flag for Bornholm.[1]

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b Bornholms flag. Humledal.dk. Hentet 16/7-2016
  2. ^ Bornholmsflaget. harteg.dk. Hentet 16/7-2016

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

FlagSpire
Denne artikel om flag eller vexillologi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.