Lifted

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Lifted (flertydig).
Lifted
Overblik
Genre Komediefilm,
science fiction,
science fiction-film,
komisk science fiction Rediger på Wikidata
Instrueret af Gary Rydstrom Rediger på Wikidata
Produceret af Katherine Sarafian Rediger på Wikidata
Manuskript af Gary Rydstrom Rediger på Wikidata
Musik af Michael Giacchino Rediger på Wikidata
Klip Steve Bloom Rediger på Wikidata
Distributør Buena Vista Distribution,
Disney+ Rediger på Wikidata
Udgivelsesdato 2006 Rediger på Wikidata
Længde 5 min. Rediger på Wikidata
Oprindelsesland USA Rediger på Wikidata
Sprog Engelsk Rediger på Wikidata
Links
på IMDb Rediger på Wikidata
i DFI's filmdatabase Rediger på Wikidata
Lifteds hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Lifted er en Pixar computeranimeret tegnefilm fra 2006, instrueret af Gary Rydstrom. Dette er den første film, der er blevet instrueret af Rydstrom, som 7 gange har vundet en Oscar, for sit arbejde med lyd og klip vedrørende film. Denne kortfilm havde premiere sammen med Pixars Ratatouille den 27. juni 2008.

Handling[redigér | rediger kildetekst]

En ung alien, Stu, sidder inde i et rumskib og er ved at tage sin eksamen i bortførelse. Han skal fange en sovende farmer ved navn Ernie, under skarpt overvågning af hans lærer, Mr. B. For at dette skal lykkedes for Stu, må han via hukommelsen huske effekten af hver enkel uetikeret knap på den enorme konsol foran ham. Ved at bruge de rigtige knapper, må Stu få skibets arm til at løfte mennesket op fra sin seng, ud af vinduet og ind i rumskiber. Med et par usikre tryk på de forkerte knapper, kommer Stu til at slå den stadig sovende farmer ind i vægge og endeligt loftet Endelig lykkedes det for Stu at manden om bord på skibet, hvor Mr. B over, hvorefter han hurtigt lægger Ernie tilbage i sin seng, og rydder op overalt på den lille gård.

Flov over sin præsentation, begynder Stu at klynke og forsøger at holde sine tårer tilbage. I et sjældent øjeblik af sympati, tilbyder Mr. B., Stu at styrer rumskibet hjem. Fuld af glæde, griber Stu fat om roret og gør klar til at styre skibet op i luften, men i stedet styrtdykker skibet til jorden og knuser farmerens hus. De skibet endelig letter, er hele undersiden af skibet dækket af murbrokker, og afslører et stort krater, hvor der i midten pga skibets arm har efterladt en søjle af jord, hvor på farmeren ligger trygt og stadig sovende i sin seng.

Under rulleteksterne hører man en alarm ringe, farmeren vågner op, skriger et højt skrig, der giver ekko (hvilket betyder at Ernie faldt ned) og til sidst et bump.

Priser[redigér | rediger kildetekst]

Lifted blev nomineret i kategorien Bedste animeret kortfilm til det 79. Academy Awards.

Eksterne links[redigér | rediger kildetekst]

AmerikanskSpire
Denne artikel om amerikansk film er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Film