De Utrolige

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
De Utrolige
The Incredibles logo.svg
Filmens logo
Overblik
Originaltitel The Incredibles
Genre Animationsfilm
Instrueret af Brad Bird
Produceret af John WalkerRediger på Wikidata
Manuskript af Brad Bird
Musik af Michael Giacchino
Fotografering Janet LucroyRediger på Wikidata
Klip Stephen SchafferRediger på Wikidata
Distributør Buena Vista Pictures
Udgivelsesdato USA 5. november 2004
Danmark November 2004
Længde 115 min.
Oprindelsesland USA
Sprog engelsk
Budget $92 mill.
Fortsættes i De Utrolige 2Rediger på Wikidata
Nomineringer og priser
Oscar for bedste animationsfilm,
Annie Award for Best Character Animation,
Oscar for bedste lydredigeringRediger på Wikidata
Links
på IMDb
på scope.dkRediger på Wikidata
i DFI's filmdatabase
i SFDbRediger på Wikidata
De Utroliges hjemmesideRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

De Utrolige (originaltitel The Incredibles) er en amerikansk computeranimeret film fra Pixar (distribueret af Disney) som fik premiere i 2004. Filmen er instrueret af Brad Bird, der tidligere havde instrueret Drengen og Jernkæmpen for Warner Bros..

De Utrolige fik i 2018 en efterfølger i form af De Utrolige 2.

Plot[redigér | redigér wikikode]

De Utrolige foregår i et univers hvor superkrafter og superhelte findes. Efter Hr. Utrolig og andre superhelte kommer under kritik for den utilsigtede skade deres heltearbejde forårsager, tvinger regeringen alle helte til at gå under jorden. 15 år senere lever Hr. Utrolig og hans kone Elastipigen (der nu kun går under deres dæknavne Bob og Helen Parr) et almindeligt forstadsliv med deres 3 børn Violet, Dash, og babyen Jack-Jack. Bob savner heltelivet, og tager ofte ud for at gøre heltearbejde i al hemmelighed med sin gamle ven Lucius Best (med superheltenavnet Frozone).

En dag får Bob en besked fra en kvinde der kalder sig Mirage. Hun overtaler Bob til at blive Hr. Utrolig igen, og inviterer ham til en ø for at bekæmpe Omnidroiden, en robot der er gået bersærk. Bob besejrer Omnidroiden, og han føler sig som en ny mand. Bob har holdt sit heltearbejde skjult fra Helen og resten af familien, men Helen begynder at ane uråd. Der kommer et hul i Bobs dragt, og han tager til Edna Mode, der designede dragter til heltene før de blev tvunget under jorden. Bob spørger om en ny dragt, og Edna begynder at lave en. Edna tror at hele Parr-familien er begyndt som superhelte igen, og laver matchende dragter til alle.

Bob vender tilbage til øen hvor han besejrede Omnidroiden. Der finder han ud af, at Mirage arbejder for Buddy Pine, en tidligere fan af Hr. Utrolig, som Hr. Utrolig afviste for 15 år siden. Dette gjorde Buddy hævngerrig, hvilket fik ham til at opfinde en række forskellige våben og påtage sig aliaset Syndrom. Syndrom byggede den robot, Hr. Utrolig besejrede, og han havde tidligere inviteret andre helte til øen for at bekæmpe dem. Hver gang en helt vandt over Omnidroiden, genopbyggede Syndrom den i en forbedret udgave, og inviterede helten tilbage. På den måde har Syndrom gjort sin robot uovervindelig, og samtidig udryddet størstedelen af heltene. Hr. Utrolig bliver taget til fange af Syndrom. Nu da Omnidroiden har været i stand til at besejre Hr. Utrolig, afslører Syndrom sin plan for ham: Syndrom vil tage til storbyen Metroville og slippe robotten løs, for så at lade som om, han er en superhelt, ved at "besejre" Omnidroiden. Syndrom vil sælge ud af sine opfindelser, så alle kan "blive super".

Imens er Helen blevet så mistænksom, at hun besøger Edna Mode for at spørge hende om, hvad der foregår med Bob. Edna viser familiens nye superdragter til Helen, og Helen finder ud af, at Bob er begyndt som helt igen. Helen låner et privatfly, og tager afsted til øen. Hun havde egentlig ladet børnene blive hjemme, men Violet og Dash har sneget sig ombord på flyet, og efterladt Jack-Jack med en babysitter. Syndrom opdager Helens fly og skyder det ned, men Helen og børnene overlever og svømmer til øen. Helen (under det nye navn Fru Utrolig) infiltrerer Syndroms base, og finder ud af hans plan.

Mirage forråder Syndrom og slipper Hr. Utrolig fri, og Fru Utrolig ankommer kort efter og finder Hr. Utrolig. Violet og Dash bliver fundet af Syndroms vagter, men de nedkæmper vagterne og bliver genforenet med deres forældre. Men Syndrom fanger hele Parr-familien, og efterlader dem som fanger på øen. Han tager afsted til Metroville i en raket, for at iværksætte sin plan. Familien slipper fri kort efter, og følger efter Syndrom i en ekstra raket.

Syndrom er ankommet til Metroville, hvor Omnidroiden allerede er og laver ravage. Han prøver at stoppe robotten, men den genkender ham som en fjende, og slår ham bevidstløs. Parr-familien og Frozone bekæmper Omnidroiden, men den virker uovervindelig. Hr. Utrolig finder robottens fjernkontrol, som Syndrom havde styret den med tidligere, og med den besejrer de Omnidroiden.

Parr-familien tager hjem, men finder Syndrom i færd med at kidnappe Jack-Jack. Syndrom vil tage Jack-Jack med sig og opfostre ham som en lærling. Som Syndrom (iført raketsko) er på vej op mod hans fly, begynder Jack-Jacks superkrafter at vise sig, hvilket får Syndrom til at tabe ham. Syndroms ene raketsko er ødelagt, men han får kæmpet sig op på flyet. Imens bliver Fru Utrolig kastet opad af Hr. Utrolig, hvor hun griber Jack-Jack og får dem begge ned i sikkerhed. Syndrom står på sit fly og hoverer, men Hr. Utrolig kaster en bil mod Syndroms fly, hvilket tvinger Syndrom ind i motoren, hvor han formodentlig bliver trukket igennem og slået ihjel.

Stemmer[redigér | redigér wikikode]

Rolle Engelsk stemme Dansk stemme
Bob Parr/Hr. Utrolig Craig T. Nelson Torbjørn Hummel
Helen Parr/Elastipigen/Fru Utrolig Holly Hunter Sofie Stougaard
Violet Parr Sarah Vowell Maja Iven Ulstrup
Dash Parr Spencer Fox Kristian Holst White
Jack-Jack Parr Eli Fucile og Maeve Andrews Eli Fucile og Maeve Andrews
Lucius Best/Frozone Samuel L. Jackson Lars Bom
Buddy Pine/Syndrom Jason Lee Thure Lindhardt
Mirage Elizabeth Peña Tammi Øst
Edna Mode Brad Bird Pia Rosenbaum
Gilbert Huph Wallace Shawn Anders Bircow

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

AmerikanskStub
Denne artikel om amerikansk film er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Film