Melody Time

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgMaskinoversættelse og/eller tvivlsomt indhold
Denne sides indhold bærer præg af at være en maskinoversættelse og/eller meget dårligt og uklart formuleret (også kaldet "dåsedansk"). Det vurderes at sproget er så dårligt og eventuelt forkert eller til at misforstå, at det bør omskrives eller oversættes på ny. Du kan hjælpe med at oversætte til korrekt dansk i denne og lignende artikler.
Hvis dette ikke sker inden for kort tid, kan en sletning komme på tale.
Se evt. denne sides diskussionsside eller i artikelhistorikken.
Meloditid
Overblik
Originaltitel Melody Time
Dansk titel Meloditid
Genre Animationsfilm
Instrueret af Clyde Geronimi
Wilfred Jackson
Jack Kinney
Hamilton Luske
Produceret af Walt Disney Pictures
Manuskript af Winston Hibler
Erdman Penner
Harry Reeves
Homer Brightman
Ken Anderson
Ted Sears
Joe Rinaldi
William Cottrell
Art Scott
Jesse Marsh
Bob Moore
John Walbridge
Hardie Gramatky
Medvirkende Roy Rogers
Trigger
Dennis Day
The Andrews Sisters
Fred Waring and His Pennsylvanians
Freddy Martin
Ethel Smith
Frances Langford
Buddy Clark
Bob Nolan
Sons of the Pioneers
The Dinning Sisters
Bobby Driscoll
Luana Patten
Filmholdsmedlem Mary Blair,
Sam Slyfield,
Al Zinnen,
Robert O. Cook,
Art Riley med flere Rediger på Wikidata
Musik af Eliot Daniel
Ken Darby
Paul Smith
Vic Schoen
Al Sack
Kim Gannon
Walter Kent
Ray Gilbert
Johnny Lange
Allie Wrubel
Bobby Worth
Benny Benjamin
George Weiss
Fotografering Winton Hoch Rediger på Wikidata
Klip Donald Halliday
Thomas Scott
Distributør RKO Radio Pictures
Udgivelsesdato USA 27. Maj 1948
Danmark ?
Længde 72 min.
Oprindelsesland USA USA
Sprog Engelsk
Budget ?
DVD Nej
VHS Nej
Links
på IMDb
i SFDb Rediger på Wikidata
Melody Times hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Meloditid er en animationsfilm fra 1948 produceret af Walt Disney, og det er den 10. i rækken af Disneys klassikere. Filmen er deres femte antologifilm med syv forskellige segmenter med hver deres historie og fortælling.

Segmenter[redigér | redigér wikikode]

Once Upon a Wintertime[redigér | redigér wikikode]

Dette segment viste Frances Langford synge titelsangen omkring to romantisk forelskede unge i december. Drengen viser sig frem på isen for sin pige, og nær-tragedie og en rettidig redning forekommer. Ligesom flere andre segmenter af disse pakke-film, var Once Upon a Wintertime senere udgivet teatralsk som en individuel kort, i dette tilfælde den 17. september 1954[1]. Denne kort var også med i Very Merry Christmas Songs, der er en del af Disney Sing Along Songs som baggrundsfilm til sangen Jingle Bells.

Bumle Boogie[redigér | redigér wikikode]

Dette segment var et surrealistisk mareridt for en solitær bi, som forsøger at flygte fra en visuel og musikalsk vanvid. Musikken var venligst udlånt af Freddy Martin og hans orkester (med Jack Fina på klaver) og var en swing-jazz variation af Nicolai Rimsky-Korsakovs Humlebiens Flugt, som var en af de mange brikker i betragtning til optagelse i Fantasia[2].

The Legend of Johnny Appleseed[redigér | redigér wikikode]

Dette segment var en genfortælling af historien om John Chapman, der tilbragte det meste af sit liv dyrke det Midt-vestlige Amerika (hovedsagelig Illinois og Indiana) i pioner dage, og plante æbletræer, og dermed tjene sit berømte kælenavn. Dennis Day fortalte og indetalte alle stemmerne, bortset fra den engel, der var Dallas McKennon (ukrediteret). Dette segment blev udgivet uafhængigt den 25. december 1955 som bare Johnny Appleseed[3].

Little Toot[redigér | redigér wikikode]

Dette segment er baseret på historien også med titlen Little Toot af Hardie Gramatky, hvor titlens hovedperson, en lille slæbebåd, der ønskede at være ligesom sin far Big Toot, men kunne ikke ud til at holde sig ude af problemer. The Andrews Sisters lagde vokal til. Ud af alle de musikalske segmenter, var dette en af de mest berømte.

Trees[redigér | redigér wikikode]

Dette segment var en recitere af den berømte Alfred Joyce Kilmer digt af Fred Waring og The Pennsylvanians med lyriske indstillingen set gennem årstiderne.

Blame It on the Samba[redigér | redigér wikikode]

Dette segment er Anders And og José Carioca møde med Aracuan Bird, der introducerede dem til fornøjelser af samba. Den ledsagende musik er i 1914 polka Apanhei-te, Cavaquinho af Ernesto Nazareth forsynet med engelske tekster. The Dinning Sisters lagde vokal, mens organist Ethel Smith spillede orgel.

Pecos Bill[redigér | redigér wikikode]

Dette segment blev finalen om den berømte helt fra Texas, den største og bedste cowboy, der nogensinde har levet, hans hest Widowmaker, og hvordan han blev bragt ned på jorden af en kvinde ved navn Slue-Foot Sue. Denne genfortælling af historien var høflighed af Roy Rogers, Bob Nolan, og sønner af pionererne i Bobby Driscoll og Luana Patten. Dette segment blev senere redigeret på filmens NTSC video-udgivelse (men ikke PAL udgivelse) til at fjerne alle scener af Bill ryge en cigaret. Hele scenen med Bill som ruller smøgen og tænder den med et lyn blev klippet ud og alle andre billeder af den støende cigaret hængende fra hans læber var digitalt fjernet[4].

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]