Anne Louise Hassing

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Anne Louise Hassing
Personlig information
Født 17. september 1967 (50 år)
Horsens, Danmark

Anne Louise Hassing (født 17. september 1967 i Horsens) er en dansk skuespillerinde, der er uddannet fra Statens Teaterskole i 1997. Hun er datter af overlæge Folmer Hassing Nielsen og børnetandlæge Linnea Rasmussen.

Hun filmdebuterede i Nils Malmros' Kærlighedens smerte (1992), for hvilken hun vandt både en Robert og en Bodil for bedste kvindelige hovedrolle. Hun fik igen en Bodil i 1999 – denne gang for sin næste filmpræstation i Lars von Triers Idioterne. Hun har desuden medvirket i filmatiseringerne af Jane Aamunds romaner Klinkevals og Juliane samt i tv-serierne Strisser på Samsø og De pokkers forældre.

2004-2007 fik hun stor succes med sin rolle som Ida i DR-dramaserien Krøniken. Den indbragte hende prisen som årets kvindelige tv-skuespiller i både 2004, 2005 og 2006. I 2007 deltog hun tv-serien Vild med dans sammen med Michael Olesen. Parret opnåede en 6. plads.

Anne Louise Hassing er buddhist og tilknyttet den buddhistiske retning Soka Gakkai. Hun er gift med musikeren Peter Hellemann. Parret er bosiddende på Amager i København. De deltager i øjeblikket i TV3's underholdningsprogram Masterchef. Anne Louise har også vist sine køkkenfærdigheder i Kanal 5's 4-stjerners Middag.

Film[redigér | redigér wikikode]

Serier[redigér | redigér wikikode]

Teater[redigér | redigér wikikode]

  • City Singler
  • Helenes himmelfærd
  • Onkel Vanja

Show[redigér | redigér wikikode]

  • City Singler Sho, håb & kærlighed (2010)
  • Århus Revyen 2011

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Priser
Foregående:
Ghita Nørby
for Freud flytter hjemmefra
Bodilprisen for bedste kvindelige hovedrolle
1993
for Kærlighedens smerte
Efterfølgende:
Sofie Gråbøl
for Sort høst
Foregående:
Ghita Nørby
for Freud flytter hjemmefra
Robert for årets kvindelige hovedrolle
1993
for Kærlighedens smerte
Efterfølgende:
Sofie Gråbøl
for Sort høst
Foregående:
Birgitte Raaberg
for Riget II
Bodilprisen for bedste kvindelige birolle
1999
for Idioterne
Efterfølgende:
Paprika Steen
for Den eneste ene
Harlekin Columbine Tivoli Denmark.jpg Artiklen om skuespilleren Anne Louise Hassing kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.