Stine Bierlich

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Stine Bierlich
Personlig information
Andre navn(e) Christine Bierlich
Født 14. februar 1967(1967-02-14)
København, Danmark
Død 20. februar 2007 (40 år)
København, Danmark

Christine Bierlich, kendt som Stine Bierlich (født 14. februar 1967 i København, død 20. februar 2007 smst[1]) var en dansk skuespiller. Hendes tidligste optræden var i den semidokumentariske Livet i Danmark, lavet af hendes stedfar Jørgen Leth.

Hun fik i 1986 både en Robert og Bodilprisen for bedste kvindelige hovedrolle for sin rolle i Ofelia kommer til byen. I sine senere år arbejdede hun på en selvbiografisk dokumentarfilm instrueret af Linda Wendel, som hun tidligere havde haft et nært samarbejde med i forbindelse med Ballerup Boulevard og Lykken er en underlig fisk, der begge er instrueret af Wendel. Bierlich medvirkede også i Wendels afgangsfilm fra filmskolen i 1984.

Hun forlod skuespillermiljøet efter sin sidste rolle i Susanne Biers novellefilm Brev til Jonas fra 1992. Hun døde som blot 40-årig.[2]

I portrætfilmen: Født til filmen - Stines korte liv fra 2015 skildres hendes karriere og baggrunden for hendes tidlige død.[3]

Filmografi[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Stine Bierlichgravsted.dk
  2. ^ TV 2, Skuespilleren Stine Bierlich død, TV 2 Nyhederne, 21 februar 2007
  3. ^ Sendt på DR25. oktober 2015

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

SkuespillerSpire
Denne danske skuespillerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
Artiklen om skuespilleren Stine Bierlich kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.