Stine Stengade

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stine Stengade
Personlig information
Født 1. juni 1972 (46 år)
København, Danmark
Bopæl Nørrebro, København
Partner Rasmus Sørinus Jensen
Uddannelses­sted Statens Teaterskole (1998)
Beskæftigelse Filmskuespiller, teaterskuespillerRediger på Wikidata
Nomineringer og priser
Udmærkelser Bodilprisen for bedste kvindelige hovedrolle (2002)Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Stine Stengade (født 1. juni 1972 i København) er en dansk skuespiller. Hun blev uddannet på Statens Teaterskole i 1998.

Liv og karriere[redigér | redigér wikikode]

Stine Stengade er født i København, men er opvokset i Kalundborg. Efter at have afsluttet sin studentereksamen, tog hun til Aarhus for at lave gadeteater og prøvede at komme ind på Aarhus Teaters elevskole, men uden held. I 1994 blev hun optaget på Statens Teaterskole og afsluttede i 1998. I 1998 gjorde hun sig bemærket i rollen som Irina i teaterstykket Tre SøstreRialto Teatret, og har senere hen haft teaterroller på Det Kongelige Teater. Hun fik sit store gennembrud i 2000, som den kvindelige hovedperson i tv-serien Edderkoppen.

Hun spillede hovedrollen i Ole Christian Madsens En kærlighedshistorie (2001), hvor hun i 2002 modtog en Bodil for bedste kvindelige hovedrolle og en Robert for årets kvindelige hovedrolle. I 2008 spillede hun Ketty Selmer i Flammen og Citronen, der også havde havde Thure Lindhardt og Mads Mikkelsen i hovedrollerne.

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

Film[redigér | redigér wikikode]

Tv-serier[redigér | redigér wikikode]

Teater[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Harlekin Columbine Tivoli Denmark.jpgArtiklen om skuespilleren Stine Stengade kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.