Skabelondiskussion:Forside Aktuelt

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Denne diskussionsside bliver automatisk arkiveret af Dawikibot. Se mere på Skabelon:Autoarkiv.
Seneste opdatering: 06. Oct 2020 05:30

Uden overskrift[redigér wikikode]

Ville det ikke være bedre at sætte billedet ind med en thumb, end en div, så der kommer lidt afstand til teksten ? -- Nico 10. sep 2006 kl. 09:13 (CEST)

Relevante aktuelle artikler[redigér wikikode]

Her på det seneste synes jeg der har været ganske mange irrelevante punkter her i Aktuelt-afsnittet hvilket f.eks. er tydeligt i dag. Derfor vil jeg gerne opfordre skribenter med små telegramjournalister i maven til at undersøge om en nyhed de finder aktuel, har en god dækning af deres temaer/emner her på Wikipedia inden de skriver fordi det først og fremmest må være dette der kvalificerer til benævnelse i et leksikon som Wikipedia. Andre sager hører desværre mere hjemme på de mange andre nyheds-sites vil jeg mene. Af og til optræder de aktuelle emner også lettere POV hvilket alene udvælgelsen af sager kan være. Lad mig komme med et tænkt eksempel:

Hvis vi forestillede os at Margrethe Vestager blev taget i at stjæle cigaretter, ville der nok ikke gå lang tid før den Vestager-kritiske skribent var inde med f.eks. flg punkt:

Folketingsmedlem for Det radikale venstre, Margrethe Vestager, afsløres på videooptagelser i at hugge cigaretter, men siger at det var efter en mundtlig aftale med cigaretternes ejer.

Her ville vi have en STOR nyhed naturligvis, men Wikipedia ville som leksikon ærlig talt ikke kunne tilbyde ret meget.

Eller hvis vi forestillede os at den siddende Sundhedsministers udtalelser blev grund til en direktør i Sundhedsstyrelsens afgang:

Sundhedsstyrelsens direktør Jens Kristian Gøtrik fratræder øjeblikkeligt, efter at sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen på direkte tv har nedvurderet styrelsens arbejde.

...bortset lige fra at denne nyhed rent faktisk i øjeblikket optager 'spalteplads' på vor forside.

Et andet konkret eksempel er 'nyheden' om Dronning Margrethes rygestop i offentligheden som også er benævnt her på leksikonets forside for tiden. --Stork 25. nov 2006 kl. 15:26 (CET)

På den igen. Jeg har netop tænkt det samme det sidste stykke tid. De nyheder, der tilføjes bør være beskrevede i en artikel. Hermed endnu en opfordring til, at folk læser vejledningen. --|EPO| 27. dec 2006 kl. 18:43 (CET)

EM i håndbold 2006 (kvinder) istedet for ungdomshuset?[redigér wikikode]

Ville det være en idé at tilføje EM i håndbold 2006 (kvinder) øverst i aktuelt? (Evt. istedet for Ungdomshuset, da politiets rydning af huset er udsat på ubestemt tid) --Ras 10. dec 2006 kl. 15:18 (CET)

God ide, Ras. Jeg har ændret. --Lhademmor 10. dec 2006 kl. 15:51 (CET)

Dato på Aktuelle begivenheder?[redigér wikikode]

Broadbeer : (igen "vi bruger ikke dato på forsiden"). - og hvorfor så ikke det ? ( og hvor står det?). Jeg synes det er en mangel på den ellers funktionelle forside, men den mister troværdighed når Aktuelle begivenheder er udateret, - en måske 3-5 dage gammel myhed står tit under aktuelt. Jeg ser ikke noget problem i at det står der nogle dage, men folk bør ha' muligheden af at forholde sig til graden af aktualitet. Altså - Jeg forslår at nyhederne i rubrikken Aktuelt på forsiden dateres. -- Nico 13. dec 2006 kl. 13:31 (CET)

Jeg vil i øvrigt henvise til Landsbybrønds diskussionen ifm. lanceringen af den nuværende forside hvor din lidelsesfælle Wassini også efterlyser datoer. Hvis du mener de bør være der synes jeg du skal oprette et punkt på Landsbybrønden. --Broadbeer 13. dec 2006 kl. 13:42 (CET)

Der er nu ikke nogen lidelse. :-) - men hvorfor ikke diskutere det her hvor det hører hjemme? Landsbybrønden er vel til mere almene emner. Jeg mener at nu hvor vi har set forsiden i praksis i et stykke tid, kan vi bedre se fordele og mangler, og jeg synes datoen mangler. -- Nico 13. dec 2006 kl. 13:53 (CET)

"nu hvor vi har set forsiden i praksis i et stykke tid, kan vi bedre se fordele og mangler," dette er lidt "for stort" til kun at diskutere på en skabelons diskussionsside. Så er det vel bedre at lave en generel diskussion om hele forsiden på Landsbybrønden. (Det kan være andre brugere har andre kritikpunkter til hele forsiden) --Broadbeer 13. dec 2006 kl. 15:04 (CET)

OK - Nico 13. dec 2006 kl. 15:23 (CET)

Og for lige hurtigt at komme med min mening, så synes jeg personligt at den nuværende, datoløse, version fungerer rigtig godt (men det var jo også mig der oprettede den :P) --Lhademmor 13. dec 2006 kl. 15:24 (CET)

Jeg er klar over, at dette er en ret gammel diskussion, og jeg var ikke med, da den kørte tidligere. Men jeg undrer mig som Nico over, at der ikke er dato med. Jeg har to begrundelser for at indføre datoen: 1) Der er dato på dødsfaldene lige nedenunder på forsiden, og 2) det gør det meget lettere at leve op til det i øvrigt meget bombastisk anførte krav på denne skabelon om, at man skal overføre sidste nyhed på listen til Aktuelle begivenheder.

I modsætning til dødsfaldene, der faktisk bliver flittigt opdateret (også af andre end mig), så udebliver selv markante nyheder fra denne skabelon. Jeg holder mig lidt tilbage, efter jeg fik hug for at medtage en begivenhed, hvorom der ikke var så markante artikler, men måske mere fordi, jeg typisk ikke ved, hvornår den nederste begivenhed faktisk fandt sted, og det skal man jo angive i Aktuelle begivenheder. Jeg ved godt, at en-wiki ikke bruger datoer, men deres form er alligevel anderledes, så jeg foreslår indførelsen af datoer her. --Arne (Amjaabc) 25. apr 2007 kl. 00:37 (CEST)

Symbol neutral vote.svg Neutral - Jeg erklærer mig ærlig talt fløjtende ligeglad. Det vil nok kunne fungere godt på begge måder. --Lhademmor 25. apr 2007 kl. 09:33 (CEST)
Jeg kan godt se problemet med at datoerne mangler når "overskrifterne" skal flyttes til Aktuelle begivenheder, men den gamle måde datoen var anført på (fx 22. september 2006) fyldte efter min mening alt for meget hvis overskueligheden skal bevares.
Derfor foreslår jeg at datoen skrives til sidst og i formatet (22.09.06) eller måske endnu bedre bare tilføjes som en skjult kommentar. --Stork 25. apr 2007 kl. 16:30 (CEST)

Den nemmeste måde er at anføre begivenhederne under aktuelle begivenheder med det samme. På denne måde går intet tabt og datoen er sikret! --Broadbeer 25. apr 2007 kl. 23:46 (CEST)

Semibeskyttelse[redigér wikikode]

Jeg har semibeskyttet skabelonen, da den står på forsiden, og derfor potentielt kan bruges til mange mærkelige formål. Derfor er det bedre, at vi kun har indloggede brugere til at redigere her. Tøndemageren 17. mar 2020, 07:24 (CET)

Dronning Margrethe 2. fylder 80 år[redigér wikikode]

Jeg undrer mig over at denne begivenhed indsættes i dag. Jeg ville have forventet at den blev indsat i går eller op til i går - og blev fjernet igen i dag. Skal den ikke fjernes igen? --Madglad (diskussion) 17. apr 2020, 09:49 (CEST)

Jo, jeg er enig. Det er ikke rigtig en nyhed. @Honymand:? --Inc (diskussion) 17. apr 2020, 10:00 (CEST)
Helt enig. Hun var også nævnt under "I dag" i går (den 16. april). Hvis der havde været en uges fejring, som man kunne skrive en artikel om i stil med The Queen's Birthday Party under f.eks. titlen Fejring af Dronning Margrethe 2.s 80-års fødselsdag, så ville de give mening at have i Aktuelt-boksen. Toxophilus (diskussion) 17. apr 2020, 10:02 (CEST)
Intet kardinalpunkt for mig. Det var dog en nyhed der tog meget medietid i går og det er en rund fødselsdag. Det er naturligvis en fejl at den ikke blev indsat i går, men der er (desværre) ofte en forsinkelse på op til flere dage for nyheder på vores forsiden.--Honymand (diskussion) 17. apr 2020, 10:10 (CEST)