Valgobservatør: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
{{valg}}
EPO (diskussion | bidrag)
m småret
 
Linje 1: Linje 1:
[[Fil:Election monitoring in Pakistan (8734617711).jpg|thumb|Valgobservatører i Pakistan i 2013.]]
[[Fil:Election monitoring in Pakistan (8734617711).jpg|thumb|Valgobservatører i Pakistan i 2013.]]
En '''valgobservatør''' er en person, der kontrollerer at et [[valg]] sker på en korrekt måde, og at der ikke forekommer [[valgfusk]]. Valgobservatører er oftest eksterne personer, som normalt ikke ville have deltaget i det aktuelle valg.
En '''valgobservatør''' er en person, der kontrollerer, at et [[valg]] sker på en korrekt måde og, at der ikke forekommer [[valgfusk]]. Der er oftest tale eksterne personer, som normalt ikke ville have deltaget i det aktuelle valg.


Observatørerne skal kontrollere perioden før valget, selve stemmeafgivningen, optællingen af stemmerne samt publiceringen af valgresultatet. De fleste observatører udsendes i OSCEs regi, men også [[Europarådet]], FN og EU deltager med valgobservatører.
Observatørerne skal kontrollere perioden før valget, selve [[afstemningen]], optællingen af stemmerne, samt publiceringen af valgresultatet. De fleste observatører udsendes i [[OSCE]]'s regi, men også [[Europarådet]], [[Forenede Nationer|FN]] og [[Den Europæiske Union|EU]] deltager med valgobservatører.


== Eksterne henvisninger ==
== Eksterne henvisninger ==
* [https://what-europe-does-for-me.eu/da/portal/2/I06 "Valgobservatører"] af [[Europa-Parlamentet]]
* [https://web.archive.org/web/20050106100852/http://www.nhc.no/valgobs/electionmanual.html Manual for valgobservation]


== Noter ==
== Noter ==

Nuværende version fra 15. aug. 2020, 13:24

Valgobservatører i Pakistan i 2013.

En valgobservatør er en person, der kontrollerer, at et valg sker på en korrekt måde og, at der ikke forekommer valgfusk. Der er oftest tale eksterne personer, som normalt ikke ville have deltaget i det aktuelle valg.

Observatørerne skal kontrollere perioden før valget, selve afstemningen, optællingen af stemmerne, samt publiceringen af valgresultatet. De fleste observatører udsendes i OSCE's regi, men også Europarådet, FN og EU deltager med valgobservatører.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Noter[redigér | rediger kildetekst]