Bruger:IbRas/Testside: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
1.370 bytes tilføjet ,  for 13 år siden
===Christians Kirke===
====Menighed====
Næsten 70 år efter det første gang blev foreslået, blev Vor Frelsers Sogn, der efterhånden havde en menighed på over 20000, og stadig voksede, endelig opdelt i to sogne i 1899, med den forladte tyske kirke som sognekirke. Selv om bygningen var meget forfalden, så var det trods alt billigere at sætte den i stand, end at bygge en ny. Sognedelingen skete ved [[Torvegade]], og ved at lægge [[Slotsholmen]] ind under det nye sogn, fik det en menighed på omkring 9000 mennesker. Det blev arrangeret på den måde, at man afventede at pastor Holck trak sig tilbage i 1898, hvorefter man forfremmede den residerende kapellan til præst over det reducerede Vor Frelsers Sogn, og ansatte en ny kapellan, som forpligtede sig til at overtage det nye sogn, når Frederikskirken var blevet istandsat. Indtil da benyttede begge sogne Vor Frelsers Kirke.
 
Man kunne af gode grunde ikke fortsætte med at kalde kirken 'Tysk', og da man allerede havde en [[Frederiks Kirke]] i byen, måtte man finde på et nyt navn. Efter at have kasseret forslaget ''Allehelgens Kirke'', blev man enige om at opkalde kirken efter bydelen, og derved blev den genåbnet af biskop [[Thomas Skat Rørdam|Skat Rørdam]] som ''Christians Kirke'' i 1901.
 
I 1915 blev [[Islands Brygges Sogn]] udskilt fra Christians sogn og [[Hans Tausens Kirke (Københavns Kommune)|Hans Tausens Kirke]] bygget.
 
====Præster====
 
3.825

redigeringer

Navigationsmenu