Forskel mellem versioner af "Landet med det sorte guld"

Spring til navigation Spring til søgning
Mindre omskrivning
(Mindre omskrivning)
'''''Det Sorte Guld''''' ([[Fransk (sprog)|fransk]] originaltitel '''''Tintin au pays de l'or noir''''') er det femtende hæfte i [[tegneserie]]n om ''[[Tintins oplevelser]]''. Det er tegnet af den [[Belgien|belgiske]] tegneserietegner [[Hergé]] og blev udgivet i 1950.
 
En krig truer [[Europa]], der er drevet af øget bekymring over [[olie]]forsyningen. [[Tintin (figur)|Tintin]] rejser til [[Khemed]] hvori det[[Mellemøsten]], viserhvor sighan håber at kunne afsløre bagmændende. Det erviser dig, at [[Dr. MullerMüller]] står bag. Efter at have talt med emiren[[emir]]en [[Ben Kalish Ezab]], viser det sig at MullerDr. Müller har bortført Prinsprins [[Abdallah (figur)|Abhallah]] og Tintin må redde ham.
 
Historien blev i første omgang udgivet i mindre bidder i den belgiske avis ''[[Le Petit Vingtième]]'', der var en børneudgav af den konservative avis ''[[Le Vingtième Siècle]]'' d. 28. september 1939, kort efter afslutningen på det ottende hæfte ''[[Kong Ottokars Scepter]]''. I maj 1940 invadrede [[Nazi-Tyskland]] Belgien og lukkede ''Le Vingtième Siècle'', hvilket gjorde Hergé arbejdsløs og ''Det Sorte Guld'' uafsluttet.<ref name="Thompson 1991. p. 91-92">[[#Tho91|Thompson 1991]]. pp. 90–91.</ref> Efter krigen genstartede Hergé serien i en ny farvelagt udgave i ''[[Tintin (magasin)|Tintin]]''-magasinet, udgivet fra 16. september 1948 til 23. februar 1950, og udgivet i bogform et år senere. Mere end to årtier sennere blev historien genoptegnet for at flytte historien fra [[Britisk Mandat i Palæstina]] til den fiktive stat [[Khemed]].
82.698

redigeringer

Navigationsmenu