Ring 3 (København): Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
799 bytes tilføjet ,  for 5 år siden
Uddybning af historie og fremtid.
m (Gendannelse til seneste version ved Dannebrog Spy, fjerner ændringer fra 77.212.208.138 (diskussion | bidrag))
(Uddybning af historie og fremtid.)
Ring 3 er sammensat af flere forskellige veje. Fra nord startes med [[Buddingevej]], der starter ved [[Lyngby Station]] 1½ km nord for krydset med Motorring 3, og som efter dette fortsætter som en del af Ring 3 til rundkørslen ved [[Søborg Hovedgade]] og [[Gladsaxe Rådhus]]. Herfra fortsætter [[Gladsaxe Ringvej]] forbi [[Gladsaxe Trafikplads]] og [[Hillerødmotorvejen]]s tilslutningsanlæg 3 til Motorring 3's tilslutningsanlæg 20. Her bliver vejen til [[Herlev Ringvej]], der passerer [[Herlev Hospital]] og gennem Herlev til grænsen med [[Rødovre Kommune]]. Herfra fortsættes som [[Nordre Ringvej]] forbi [[Ejby (Glostrup)|Ejby]], [[Frederikssundmotorvejen]]s tilslutningsanlæg og [[Glostrup Hospital]] til krydset med [[Roskildevej|Hovedvejen]] i Glostrup. Videre mod syd fortsættes som [[Søndre Ringvej]] forbi [[Holbækmotorvejen]]s tilslutningsanlæg 2 og [[Køge Bugt Motorvejen]]s tilslutninganlæg 25 til sammenfletningen med Ishøj Strandvej, hvor vejen og Ring 3 ender.
 
Ring 3 er i hele sin længde 4-sporet med midterrabat og anlagt med hastighedsgrænser på 70 - 80 km/t. Vejen blev tidligere drevet af Københavns Amt, men delstrækningerne er ved kommunalreformen overgået til de enkelte kommuner. Efter at ansvaret for vejen er overgået til kommunerne har den regionale fremkommelighed været underordnet lokalpolitiske hensyn i forhold til trafikmængde og hastighed.
Ring 3 er i hele sin længde 4-sporet med midterrabat. Der er forbindelse til flere af Hovedstadens motorveje og store indfaldsveje. I 2008 havde ruten en årsdøgnstrafik mellem 12.900 (mellem [[Holbækmotorvejen]] og [[Køge Bugt Motorvejen]]) og 31.600 motorkøretøjer (mellem Motorring 3 og [[Sekundærrute 211|Herlev Hovedgade]]).
 
I forbindelse med anlæggelsen af den ny letbane vil to af kørebanerne i blandt andet Vallensbæk blive brudt op, og vejen gjort to sporet samtidig med, at hastighedsgrænsen i Vallensbæk nedsættes til 50 km/t fra de nuværende 70 km/t henholdsvis 80 km/t, da Vallensbæk ikke ønsker den regionale trafik i kommunen. Generelt vil letbanen medføre store hastighedsnedsættelser for biler, flere steder helt ned til 40 km/t.
 
Ring 3Der er ifra heleRing sin længde 4-sporet med midterrabat. Der er3 forbindelse til flere af Hovedstadens motorveje og store indfaldsveje. I 2008 havde ruten en årsdøgnstrafik mellem 12.900 (mellem [[Holbækmotorvejen]] og [[Køge Bugt Motorvejen]]) og 31.600 motorkøretøjer (mellem Motorring 3 og [[Sekundærrute 211|Herlev Hovedgade]]).
 
Ring 3 forløber parallelt med motorvejen Motorring 3 i det meste af sin længde, og disse forveksles ofte, grundet de enslydende betegnelser.
Anonym bruger

Navigationsmenu