Folketingsvalget 1988: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
enhedslisten var mere endd dkp og vs
No edit summary
Tags: Mobilredigering Mobilwebredigering
(enhedslisten var mere endd dkp og vs)
Valget kom til at forme sig som et opgør om den danske [[sikkerhedspolitik]] – især oppositionens såkaldte [[Fodnotepolitikken|fodnotepolitik]], der gang på gang havde bragt regeringen i mindretal i sikkerhedspolitiske og [[NATO]]-relaterede spørgsmål. Derfor omtales valget ofte som "atomvalget" eller "Nato-valget".
 
For venstrefløjen var valget en åbenlys lektie i faren for stemmespild ved at være delt i for mange fraktioner. I alt 4,9 % af stemmerne på 4 partier gik glip af repræsentation. Det er det største stemmespild i mands minde. Året efter gikblev toetableret afen defælles udsmidteopstillingsliste partier,for DKPen ogrække Venstresocialisterne, sammen og dannede den fælles opstillingsliste,venstrefløjspartier; [[Enhedslisten]].
 
Efter valget dannedes [[Regeringen Poul Schlüter III|KVR-regeringen]], hvor Schlüter – bl.a. for at bryde det sikkerhedspolitiske flertal uden om regeringen – droppede [[Centrum-Demokraterne]] og [[Kristeligt Folkeparti]] som regeringspartnere til fordel for [[Det Radikale Venstre]].
138.215

redigeringer

Navigationsmenu