Forskel mellem versioner af "Storstrømsbroen"

Spring til navigation Spring til søgning
355 bytes tilføjet ,  for 3 år siden
→‎Kommende bro: Broen forventes at være klar
(→‎Kommende bro: Broen forventes at være klar)
 
== Kommende bro ==
Da der er konstateret alvorlige skader på Storstrømsbroen, og den har en begrænset kapacitet til at kunne afvikle togtrafikken efter åbning af [[Femern Bælt-forbindelsen]], har [[Folketinget]] vedtaget at bygge en ny bro vest for den nuværende og rive denne ned, når den ny bro står færdig. Tidligere transportminister [[Henrik Dam Kristensen]] har betegnet forbindelsen over [[Storstrømmen]] som "meget vigtig i forhold til [[Femern Bælt-forbindelsen|Femern Bælt-projektet]]".<ref>[http://jp.dk/indland/trafik/article2785712.ece Alt peger på ny Storstrøms-bro<!-- Bot genereret titel -->]</ref> Regeringen har afsat 3,9 milliarder til en ny Storstrømsbro i forslaget til finansloven 2013.<ref>[http://www.information.dk/telegram/309165 Ny Storstrømsbro er på finansloven] – Information.dk</ref> Det bliver det danske selskab [[COWI]], der skal stå for projekteringen af den ny bro. Broen får en tosporet landevej, en elektrificeret jernbane i to spor anlagt til 200 km/t, hvilket vil forstærke jernbanenettet mellem København og Tyskland.
 
Broen forventes at være klar til biltrafikken i 2022 og jernbanetrafikken i 2023 og skal bygges af et italiensk joint venture bestående af [[Itinera]], [[Condotte]] og [[Grandi Lavori Fincosit]], som skal bygge broen for den danske stat.
<ref>Vejdirektoratet [http://www.vejdirektoratet.dk/DA/vejprojekter/storstroemsbro/Sider/default.aspx]</ref>
 
Tidligere transportminister [[Henrik Dam Kristensen]] har betegnet forbindelsen over [[Storstrømmen]] som "meget vigtig i forhold til [[Femern Bælt-forbindelsen|Femern Bælt-projektet]]".<ref>[http://jp.dk/indland/trafik/article2785712.ece Alt peger på ny Storstrøms-bro<!-- Bot genereret titel -->]</ref> Regeringen har afsat 3,9 milliarder til en ny Storstrømsbro i forslaget til finansloven 2013.<ref>[http://www.information.dk/telegram/309165 Ny Storstrømsbro er på finansloven] – Information.dk</ref> Det bliver det danske selskab [[COWI]], der skal stå for projekteringen af den ny bro. Broen får en tosporet landevej, en elektrificeret jernbane i to spor anlagt til 200 km/t, hvilket vil forstærke jernbanenettet mellem København og Tyskland.
 
Projektet blev dog sat på standby i oktober 2015, da Femern Bælt-forbindelsen bliver forsinket.<ref>[http://ing.dk/artikel/storstroemsbro-paa-standby-efter-femern-forsinkelse-179583 Storstrømsbro på standby efter Femern-forsinkelse]. ''[[Ingeniøren]]''. Hentet 9/12-2015</ref>
 
815

redigeringer

Navigationsmenu