Lolland-Falster Lovestorm

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Lolland-Falster Lovestorm er en lokal folkebevægelse, der oprindeligt startede som en reaktion mod TV 2-serien På røven i Nakskov.

Initiativet blev igangsat af kvindenetværket Quality Lolland-Falster 19. april 2015 med det formål at fremhæve de positive aspekter ved Lolland og Falster. Facebookgruppen, der bærer bevægelsens navn, fik på de fire første dage i 2015 over 20.000 medlemmer. I 2020 har gruppen over 31.000 medlemmer, og har skaffet bedre omtale af Lolland-Falster.[1]

Siden december 2016 er arbejdet blevet varetaget af foreningen "Lolland-Falster Lovestorm" (oprindeligt ”Sammen om Lolland-Falster”), hvor Kirsten Sydendal er formand[2].

Organisationens arbejde[redigér | rediger kildetekst]

Lolland-Falster Lovestorm har især fokus på de positive og konstruktive historier fra området. Formidlingen sker gennem borgere og gæster i landsdelen. Omdrejningspunktet er foreningens website og - i særlig grad - Facebookgruppen med navnet "Lolland-Falster Lovestorm". Disse platforme drives på frivillig basis.

Organisationen samarbejder med såvel erhvervsvirksomheder, borgergrupper, medier, foreninger, netværk og landsdækkende organisationer.

Blandt de konkrete arrangementer, som Lolland-Falster Lovestorm har stablet på benene, er en høring på Christiansborg i foråret 2016. Formålet var at skabe et folkeligt pres for igangsættelsen af byggeriet af den nye Storstrømsbro. 1. juli 2016 besluttede Folketinget at arbejdet skulle igangsættes i 2017/2018.

Flere folketingspolitikere har udtrykt deres støtte til Lolland-Falster Lovestorm.[3]

Anerkendelser[redigér | rediger kildetekst]

Lolland-Falster Lovestorm og frontfiguren Kirsten Sydendal har modtaget flere lokale og nationale priser, deriblandt Lollandfondens Kulturpris.[4]

Desuden blev ordet "lovestorm" i 2015 kåret som årets ord af Dansk Kommunikationsforening.[5]

Ordet "lovestorm" blev optaget i Den Danske Ordbog i marts 2019.[6][7]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "EASJ: Lovestormen gav bedre omdømme til Lolland og Falster". Arkiveret fra originalen 30. juli 2019. Hentet 30. juli 2019.
  2. ^ https://www.lovestorm.dk
  3. ^ Kommunikationsforum | Med ”Lolland-Falster Lovestorm” gør øboerne selv op med den stigmatiserende mediedækning. TV 2’s dokumentarserie "På røven i Nakskov" fik bægeret til at ...
  4. ^ Hæder og 50.000 kroner til Lolland-Falster Lovestorm | TV ØST
  5. ^ folketidende.dk - Lolland og Falster samlet et sted - Forside - Lokal nyt - Årets ord: Lovestorm
  6. ^ lovestorm — Den Danske Ordbog
  7. ^ Lovestorm

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Litteratur[redigér | rediger kildetekst]