Wikipedia:Sletningsforslag/Anders Kloppenborg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Nuvola apps edu languages.svgNulevende person
Dette er en diskussion om (evt. sletning af) en artikel, der omhandler en nulevende person. Derfor indskærpes det overfor deltagere i debatten, at være varsomme med formuleringer og oplysninger, idet disse kan være æreskrænkende, krænke personens privatliv eller på anden vis påføre omtalte person skade. Desuden henledes opmærksomheden på Wikipedias politik for biografier af levende personer og Wikimedia Foundations resolution om biografier af nulevende personer.


Anders Kloppenborg er en dansk rektor for Birkerød Gymnasium. Bruger:Snwinther har oprettet, og Bruger:Madglad tilføjede en række skabeloner. Hans øvrige meritter består af at have været partisekretær for Det Radikale Venstre og bestyrelsesmedlem i Danske Gymnasier. Der er et billede af ham på gymnasiets hjemmeside, og danske gymnasier og han har udtalt sig som rektor for gymnasiet om nogle aflyste rejser Toxophilus (diskussion) 8. sep 2020, 06:52 (CEST)

  • Symbol delete vote.svg Slet - Medmindre rollen som partisekretær giver automatisk notabilitet, så mener jeg ikke, at han kommer over barren. Rektorer på gymnasier giver ikke notabilitet. Toxophilus (diskussion) 8. sep 2020, 06:52 (CEST)
  • Symbol delete vote.svg Slet - Hverken gymnasierektorer eller partisekretærer er ikke notable. Der er ikke anden relevant omtale. --Pugilist (diskussion) 8. sep 2020, 09:37 (CEST)
  • Symbol delete vote.svg Slet. Helt enig med Pugilist. --Madglad (diskussion) 8. sep 2020, 12:28 (CEST)
  • Symbol keep vote.svg Behold. Anders Kloppenborg er efter mit skøn en person, der altid har haft næsen fremme i det ene og det andet, og derfor jævnligt har været i medierne. I Mediestream er der 781 referencer til Anders Kloppenborg, jeg har ikke haft tid til at være forbi biblioteket endnu (men kommer det nok inden så længe), men mit bud vil være, at der også vil være ganske mange referencer på Anders Kloppenborg i Infomedia. Foruden sine rektorerposter tæller Anders Kloppenborgs virke også en række formandsposter eller bestyrelsesformandsposter, herunder for et par landsdækkende sammenslutninger (måske ikke blandt de største sammenslutninger her til lands, men dog landsdækkende). Jeg tror helt ærligt at beskrivelsen af skoledanmark vil mangle nogle væsentlige nuancer, hvis ikke det er muligt at lave et opslag på Anders Kloppenborg her i Wikipedia.dk. Ole Ryhl Olsson (diskussion) 10. sep 2020, 12:25 (CEST)
  • Symbol comment vote.svg Kommentar Ja, på Infomedia er der så ca. 1020 hits på Anders Kloppenborg og på Google ca. 1500 hits. Andre personer (der er muligvis tale om en, to eller tre i alt) med navnet Anders Kloppenborg, dækker kun en meget lille procentdel af de fundne hits/omtaler af "Anders Kloppenborg" på Mediestream, Infomedia og Google - og det ses også af, at navnet ikke optræder i Mediestream førend i 1970 - det år hvor Anders Kloppenborg blev student. Ole Ryhl Olsson (diskussion) 10. sep 2020, 20:07 (CEST)
Jeg ser intet overraskende i at gymnasierektorer og partisekretærer nævnes i pressen. Det er en del af deres job. Og hvis en person har har skrevet mange læserbreve vil man også kunne google det. Hvornår er en læserbrevsskribent relevant nok? Vel når andre begynder at skrive om vedkommende. Fx Bo Warming. Vi er slet ikke oppe på det niveau.
I øvrigt har KnudW givet artikelopretteren en påmindelse om {{Tætpå}}, jeg er enig og påsætter det på artiklen. --Madglad (diskussion) 10. sep 2020, 21:21 (CEST)
  • Symbol comment vote.svg Kommentar Hvorfor er gymnasierektorer ikke notable? De fleste har vel vist en særlig evne/kompetence, for at kunne opnå denne titel? Her er artiklen dog ret pauver, så hvis der ikke kommer mere kød på, er den vel ikke relevant.--Ramloser (diskussion) 12. sep 2020, 17:04 (CEST)
Der er ikke tale om en titel, men om en stilling. Alle stillinger kræver en eller anden form for evner/kompetencer. Nogle i den ene retning, andre i en anden. Nogle i højere grad end andre. end andre. Gymnasierektor kræver en undervisningsrelevant kandidatuddannelse. Til sammenligning kræver det også en bestemt kandidatuddannelse at kalde sig psykolog, en bestemte kandidatuddannelse + lidt mere at kalde sig advokat, ditto for læge. Der er desuden en form for autorisation for disse. Men de giver ikke automatisk notabilitet. --Madglad (diskussion) 12. sep 2020, 18:03 (CEST)
  • Symbol comment vote.svg Kommentar til googlingen: Underligt, jeg får ikke 1500, kun 1190 resultater, når jeg søger på "Anders Kloppenborg" (med anførselstegn). Til sammenligning får jeg 1390 resultater, når jeg også med anførselstegn søger på mit eget navn, som i øvrigt mig bekendt er unikt. Og endnu flere, når jeg googler på visse administratorer på dawiki, som jeg kender IRL-navnet på. Så tallet er ikke imponerende højt. --Madglad (diskussion) 12. sep 2020, 18:03 (CEST)
  • Vent - Som artiklen fremstår nu, mener jeg at den kan slettes, men hvis artiklen kan udvides med hans omtale i medierne, ud over hvad man kan forvent for en rektor, så er jeg åben for at biografien kan beholdes.--Kjeldjoh (diskussion) 13. sep 2020, 12:36 (CEST)
Crystal Clear action apply.pngKonklusion:
Konsensus for at slette artiklen i den nuværende form. --Pugilist (diskussion) 21. sep 2020, 00:06 (CEST)

Artiklen er genoprettet 21. november 2020. Da Kloppenborg er Ridder af Dannebrog (siden 22. marts 2017, jeg har verificeret dette på https://kongehuset.dk/modtagere-af-danske-dekorationer), er han ifølge WP:BIO automatisk notabel. Derfor må sletningen anses for at være sket på et forkert grundlag, og genoprettelsen er efter min opfattelse i orden. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 21. nov 2020, 13:05 (CET)