Wikipedia:Sletningsforslag/Magnus Sæbye

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Nulevende person
Dette er en diskussion om (evt. sletning af) en artikel, der omhandler en nulevende person. Derfor indskærpes det overfor deltagere i debatten, at være varsomme med formuleringer og oplysninger, idet disse kan være æreskrænkende, krænke personens privatliv eller på anden vis påføre omtalte person skade. Desuden henledes opmærksomheden på Wikipedias politik for biografier af levende personer og Wikimedia Foundations resolution om biografier af nulevende personer.

Magnus Sæbye. Slettet, og igen genoprettet. Åbenlyst ikke notabel, som også er blevet markeret igen. (Skrev 212.27.19.202 (diskussion • bidrag) 10. sep 2017, 23:15‎. Husk at signere dine indlæg.)

  •  Kommentar Forstår godt at siden er blevet slettet én gang. Men ved nærmere eftersyn så er det sjældendt at 11-årige går ind i politik, hvilket giver en vis form for notabilitet. Desuden er han omtalt i både Sydkysten, Berlingske og Information mm. Men skal den slettes, så står jeg ikke i vejen. --Hofkas (diskussion) 10. sep 2017, 23:33 (CEST)
  • Neutral - [redigeringskonflikt]  Det er den konklusion jeg når frem til ved at køre artiklen op mod vores nævneværdigheds/notabilitetskriterier:
Han er medlem af Radikal Ungdoms hovedbestyrelse og Radikale Venstre Region Sjællands bestyrelse hvilket ikke er nok jf. WP:IKKE NOK pkt. 2. Han er formand for Tværpolitisk Ungdom Køge Bugt og Radikal Ungdom Sydkysten, hvilket kan gå begge veje. WP: IKKE NOK pkt. 2 beskriver at formænd kan være notable, men samtidigt nævner Wikipedia:Kriterier for biografier#I dansk politik kun landsformænd, næstformænd og de tilsvarende roller i ungdomspartierne som notable per definition når det kommer til politik. I sidste ende kommer det an på hvorvidt man anser kombinationen af de ovenstående tillidshverv med det faktum at han åbenbart har gjort sig bemærket med nogen debatindlæg i diverse medier (som der dog ikke er kilder for, hvilket taler imod notabilitet) som nok for at etablere nævneværdighed.
Vores notabilitetskriterier nævner hvad der per definition er notabelt, samt hvad der ikke er nok, og vi skal altså finde ud af hvad vi gør med en artikel som denne som ligger midt imellem. Jeg kan sådan set forstå både folk der mener at artiklen bør beholdes og folk der mener den bør slettes, da man kan udlede begge dele fra WP:Kriterier for biografier. Selv hælder jeg mest til at slette lige pt., men ønsker at høre andres argumenter først. Mvh. InsaneHacker 🕊️ (💬) 10. sep 2017, 23:42 (CEST)
@InsaneHacker: Forleden uge blev siden oprettet 2 gange. Den ene beruger, der oprettede siden hed Msaebye. Et par dage efter blev siden oprettet igen. Denne gang hed opretteren Csaebye. Dette fik mig til at tænke på, om Csaebye er en sokkedukke af Msaebye. Måske er en af de andre brugere, der har oprettet siden, sokkedukker af Msaebye. Og når den er blevet oprettet flere gange på under 3 uger, så har jeg det på fornemmelsen, at det er den samme person, der har oprettet siden gentagne gange. Med venlig hilsen EeveeSylveon 11. sep 2017, 11:07 (CEST)
Se Wikipedia:Kriterier for biografier. Han skal være mindst RU-næstformand for at være notabel. Rmir2 (diskussion) 11. sep 2017, 11:13 (CEST)
Når han alene har lavet parti-interne ting, er det korrekt - hvis han havde gjort noget i den bredere offentlighed, kunne det måske komme på tale, men det har han jo ikke. --Palnatoke (diskussion) 11. sep 2017, 11:59 (CEST)
Og her, lige inden kommunalvalgkampen skydes i gang, er der god grund til at være lidt strammere i fortolkningen. --Palnatoke (diskussion) 11. sep 2017, 12:02 (CEST)
  • Slet - Han lever ikke op til de objektive kriterier, og der er heller ikke så meget at komme efter ellers, som Palnatoke anfører. Af hensyn til præcedens og med udsigt til kommunalvalget bør selvbiografier af den art holdes nede. Vh. SorenRK (diskussion) 11. sep 2017, 13:07 (CEST)
  •  Formalia Artiklen er oprettet af Bruger:Kim Chabert. SorenRK (diskussion) 11. sep 2017, 14:30 (CEST)
     Kommentar ... og det er det eneste, denne bruger har bidraget med (tre oprettelse af samme artikel). --Arne (Amjaabc) (diskussion) 11. sep 2017, 17:21 (CEST)
    Ja, du har ret, men for en ordens skyld .. Vh. SorenRK (diskussion) 11. sep 2017, 17:25 (CEST)
  • Slet - Jeg er ikke så bekymret for kommunalvalget i denne forbindelse, da den unge mand jo ikke kan stille op pga. sin alder. Men jeg henholder mig til vore generelle regler for notabilitet; han har efter min opfattelse ikke gjort sig tilstrækkeligt bredt bemærket til at kunne tilkomme en artikel. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 11. sep 2017, 17:29 (CEST)
  • Slet - Selvom man måske skulle synes, at det var 'sjovt', at han allerede begyndte i politik i en alder af blot 11 år, så er dette dog på ingen måde enestående - så denne omstændighed fremmer altså ikke en eventuel notabilitet, som på nuværende tidpunkt ikke rigtig er til at få øje på, væsentligt. Ole Ryhl Olsson (diskussion) 18. sep 2017, 05:13 (CEST)
  • Slet Der er absolut intet bemærkelsesværdigt i at have politisk vækkelse som 11-årig, og som påpeget af flere er han helt åbenlyst ikke notabel, således som vore kriterier og en fast praksis tilsiger. Man kan selvfølgelig mene, at vi skal slække på kriterierne, men ønskes en mere inkluderende holdning til notabilitet, tror jeg ikke, at det er hensigtsmæssigt at begynde i gruppen af ungdomspolitikere, hvis meritter består i et partimedlemskab, en opstilling nederst på en opstillingsliste til et lokalvalg og et par læserbreve eller en kronik. Artiklen kan for min skyld hurtigslettes. --Pugilist (diskussion) 18. sep 2017, 08:06 (CEST)
Konklusion:
Artiklen er hermed slettet. Hvis den bliver oprettet igen, kan vi overveje at beskytte den mod oprettelse, men lad os afvente, om det faktum, at artiklen nu er slettet som følge af en diskussion kan afholde folk fra at oprette den igen.
- Sarrus (db) d. 18. sep 2017, 09:05 (CEST)