Wikipedia:Sletningsforslag/Per Bach Nissen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Nulevende person
Dette er en diskussion om (evt. sletning af) en artikel, der omhandler en nulevende person. Derfor indskærpes det overfor deltagere i debatten, at være varsomme med formuleringer og oplysninger, idet disse kan være æreskrænkende, krænke personens privatliv eller på anden vis påføre omtalte person skade. Desuden henledes opmærksomheden på Wikipedias politik for biografier af levende personer og Wikimedia Foundations resolution om biografier af nulevende personer.

Denne har stået med {{notabilitet}} siden 2014, så nu indstiller jeg den til sletning --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 13. apr 2016, 22:47 (CEST)

  • Behold - det ser ud til, at hans karriere gør ham notabel. Artiklen ligner dog reklame. Rmir2 (diskussion) 14. apr 2016, 14:41 (CEST)
  • Behold - Enig med Rmir2 i begge punkter. --SorenRK (diskussion) 17. apr 2016, 17:00 (CEST)
  • Behold - Absolut en notabel operasanger. Jeg har wikificeret artiklen og tilføjet kilder. Jeg fandt en artikel om ham på tysk Wikipedia og har knyttet de to sammen. --EileenSanda (diskussion) 23. apr 2016, 10:38 (CEST)
  • Behold - Enig med de andre behold'er --Zoizit (diskussion) 23. apr 2016, 10:47 (CEST)
  • Spørgsmål Hvad er det konkret, der gør ham notabel. Har han en anderledes karriere end andre operasangere? --Madglad (diskussion) 23. apr 2016, 10:56 (CEST)
 Kommentar - Nu er der jo ikke ret mange internationale operasolister, så dét overhovedet at være det skulle vel i sig selv være nok, også uden at man er anderledes end de få andre. --SorenRK (diskussion) 23. apr 2016, 11:13 (CEST)
Spørgsmål Hvor mange er det? Til sammenligning: Er alle astronauter notable? --Madglad (diskussion) 23. apr 2016, 11:54 (CEST)
 Kommentar - Hvor mange der er i alt, ved jeg ikke, men der er 121 artikler i kategorien Operasangere fra Danmark, hvoraf mange (formentlig hovedparten) har haft væsentligt færre internationale engagementer end Per Bach Nissen. Hvad angår astronauter, vil jeg være tilbøjelig til at mene, at de stadig er notable, så længe det er så relativt enestående, som tilfældet er; og der er da også artikler på EN-Wiki om samtlige deltagere i Apollo-, Gemini-, ISS-, Mir- og Saljut-programmerne. --SorenRK (diskussion) 23. apr 2016, 12:13 (CEST)
  • Behold - Udøvende kunstnere, der opnår opmærksomhed udover familie og venner, bør alt andet lige være notable. Er det således, at det må kunne forventes, at en udenforstående kunne finde på at søge information om den udøvende kunstner, giver det mening med en artikel. Konkret er der tale om en operasanger, der ifølge artiklen har optrådt på de meget store scener rundt omkring i Europa, hvorfor han efter min opfattelse er klart notabel. --Pugilist (diskussion) 23. apr 2016, 14:50 (CEST)
 Kommentar - Enig med Pugilist. Se ellers her (dog står der ikki noget specifikt om operasangere/bassangere): Wikipedia:Kriterier for musikerartikler#Musikere, der pr. definition er notable siger bl.a. "Optræden som hovednavn ved større og notable arrangementer (f.eks. festival) hvor der opkræves entré". Per Bach Nissen har optrådt som hovednavn i operaer i Tyskland, Danmark og andre lande, hvor der selvfølgelig opkræves entré. Jeg har ikke forstand på opera, men han lyder i hvert fald notabel, og bare det, at man har opnået fast ansættelse ved et stort operahus er da noget særligt. Han har bl.a. spillet rollerne som Fafner og Hagen i Nibelungens Ring af Wagner. Han har også spillet rollen som Pogner i Wagners Mestersangerne i Nürnberg (Pogner står som nr. 2 på rollelisten) og mange andre. EileenSanda (diskussion) 23. apr 2016, 14:58 (CEST)
Konklusion:
Ikke stemning for sletning. Beholdes. --Pugilist (diskussion) 27. apr 2016, 07:32 (CEST)